×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/156561

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΓΑΣ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Run Greece: Μια κουλτούρα που διευρύνεται...

* Νίκος Λιούπας: «Γιορτή που συνεχώς μεγαλώνει»

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 11:00

Την ευκαιρία να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους δρομείς όλης της χώρας είχαν χθες στο Ζάππειο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι διοργανωτές της σειράς αγώνων με την ονομασία Run Greece, που ξεκίνησε ο ΣΕΓΑΣ από το 2013 και συνεχίζεται φέτος για 5η χρονιά με συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές, καθώς και οι εκπρόσωποι επτά περιφερειών και Δήμων της χώρας.

Η Λάρισα πρώτη πόλη της διοργάνωσης (ξεκινάει την Κυριακή 26 Μαρτίου) εκπροσωπήθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Λιούπα που προσφωνήθηκε ως αντιπεριφερειάρχης (προφητικό;) που τόνισε ότι για την Λάρισα είναι μια γιορτή που συνεχώς μεγαλώνει και σε λίγα χρόνια όλες οι πόλεις θα θέλουν να διοργανώσουν ένα Run Greece.

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν επίσης ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, και ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνων δρόμου και βουνού της ομοσπονδίας Θανάσης Ράπτης, η αθλήτρια Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Κρήτης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και ο αντιδήμαρχος της πόλης, Κώστας Βαρδαβάς, η εκπρόσωπος του δημάρχου Καστοριάς Σαββίνα Κατσαμπούρη, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης Κώστας Πατερόπουλος, εκπροσωπώντας την Αλεξανδρούπολη, ο αντιδήμαρχος Ρόδου Στέργος Παρδαλός, ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, και η βοηθος περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Αδαμαντία Στούμου.

Ο Βασίλης Σεβαστής τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΕΓΑΣ είναι ο ηγέτης του δρομικού κινήματος της χώρας μας με μια καθοριστική συμβολή στην εξέλιξη μιας κουλτούρας που διευρύνεται όλο κι περισσότερο και καλύπτει και γεωγραφικά και ηλικιακά όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες. Το 2017 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για όλες τις αθλητικές και δρομικές δραστηριότητες που αναπτύσσει η ομοσπονδία. Συμπαραστάτες της προσπάθειάς μας στο Run Greece είναι η χορηγός εταιρία WIND και τα ΜΜΕ που προβάλλουν τις δραστηριότητές μας, όσο και οι περιφέρειες με τους δημάρχους των πόλεων που γίνονται οι αγώνες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι Δήμοι και οι περιφέρειες που συνεργάζονται μαζί μας αναπτύσσουν γενικότερα τις σημαντικότερες δραστηριότητες. Οι στοχεύσεις των δράσεών μας δεν είναι μόνο αθλητικές, να αναδείξουμε δηλαδή νέα μεγάλα αστέρια στις αποστάσεις. Θέλουμε να στείλουμε τα μηνύματα της συμμετοχής, της χαράς και της υγείας σε όλη την Ελλάδα».

Ο Θανάσης Ράπτης επεσήμανε ότι, από τις 9.000 συμμετοχές του 2013, φθάσαμε το 2016 στις 22.000 και ο επόμενος στόχος είναι να ξεπεράσουν τις 32.000. Στάθηκε στην προσφορά της χορηγού εταιρίας, η οποία την περασμένη χρονιά πρόσφερε ποσό 15.000 ευρώ σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς των πόλεων που διοργάνωσαν αγώνα Run Greece, και τόνισε: «Μέσα από τους αγώνες αναδείχθηκαν ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη και αυτός είναι ο λόγος που το Run Greece αγκαλιάστηκε απ' όλους κι έγινε σημείο αναφοράς για τις διοργανώτριες πόλεις». Τέλος, ο κ. Ράπτης ανακοίνωσε τη διοργάνωση πανελληνίου αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων, ο οποίος αυτή τη χρονιά θα γίνει στην Πάτρα.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου εξέφρασε τη χαρά της που παρευρέθηκε στην εκδήλωση εκπροσωπώντας τους αθλητές και τόνισε ότι οι αγώνες του Run Greece δίνουν σε όλους τη χαρά της συμμετοχής.

Ο κ. Κουκιαδάκης είπε ότι το Ηράκλειο έχει βάλει υψηλά τον πήχη των συμμετοχών, χαρακτήρισε καλή τη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, ευχαρίστησε τους εθελοντές, ενώ, όπως επεσήμανε, ξεκίνησε στην πόλη και η συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς προσφέροντας εξαιρετικές τιμές διαμονής σε ξενοδοχεία με παράλληλες εκπτώσεις 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τις Μινωϊκές γραμμές. Ο Κώστας Βαρδαμάς εκ μέρους του δήμου, είπε ότι αποτελεί τιμή για την πόλη που είναι από τις πρώτες που εντάχθηκαν στη σειρά αγώνων και πως ο δήμος αναπτύσσει και άλλες αθλητικές δράσεις, αφού, όπως αποκάλυψε, ήδη στο Ηράκλειο βρίσκονται για προετοιμασία 60 Γερμανοί αθλητές, εκ των οποίων οι 15 υψηλού επιπέδου, ενώ, τέλος, κάλεσε όλες τις πόλεις που διοργανώνουν αγώνες Run Greece να «συσφίξουν τις σχέσεις τους».

Η κ. Κατσαμπούρη τόνισε ότι τον αγώνα αγκάλιασαν με πρωτοφανή αγάπη οι δημότες Καστοριάς. «Συμμετέχουμε για να ενώσουμε όλους τους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά. Η Καστοριά διοργανώνει παράλληλα και Ημιμαραθώνιο δρόμο.

Ο Παντελής Κολόκας δήλωσε ότι λίγες είναι εκείνες οι δραστηριότητες που μπορούν να φέρουν μαζί όλη την οικογένεια, σε μια γιορτή χαράς και αθλητισμού, και κάλεσε τους δημότες των Ιωαννίνων να συμβάλουν στη μεγαλύτερη selfie στην εκκίνηση του αγώνα.

Ο Κώστας Πατερόπουλος επεσήμανε ότι ο αγώνας αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης, αλλά όλης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ ο Στέργος Παρδαλός εξέφρασε τη χαρά του που η Ρόδος ανέλαβε να διοργανώσει τον 7ο αγώνα της σειράς και, όπως είπε, ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές και ενέργειες για να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, υποστήριξε ότι στηρίζει τους αγώνες, γιατί «δίνουν μια ώθηση αθλητική και κοινωνική στην πόλη. Να έχουν τα παιδιά τον αθλητισμό που πρέπει. Είναι μια θετική πρωτοβουλία και πρέπει όλες οι πόλεις να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε σημαντικά ζητήματα, όπως γιατί δεν έχουμε μπάλες να δώσουμε στα παιδιά μας στα σχολεία, γιατί δεν διαθέτουμε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και γιατί δεν έχουμε πλέον ούτε καν τις παλιές αλάνες μέσα στις γειτονιές των πόλεων. Στηρίζουμε την προσπάθεια του ΣΕΓΑΣ για τους αγώνες, αλλά και για τη ζωή».

Τέλος, η κ. Στούμου εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η «συμμετοχή συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Οι ημερομηνίες του Run Greece 2017:

Λάρισα 26 Μαρτίου

Ηράκλειο 30 Απριλίου

Καστοριά 14 Μαΐου

Ιωάννινα 25 Μαΐου

Αλεξανδρούπολη 24 Σεπτεμβρίου

Ρόδος 1 Οκτωβρίου

Πάτρα 8 Οκτωβρίου

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές για τους αγώνες RUN GREECE ΛΑΡΙΣΑ για τους αγώνες 10 χιλιομέτρων και 5 χιλιομέτρων συνεχίζονται (για τις λίγες θέσεις που απέμεναν) στα γραφεία της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Παναγούλη 2 (3ος όροφος): Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-14.00 και 18.00-20.00

Gallery άρθρου

{gallery}156561{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass