ΤΟ 4ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 54-48

Στους «έξι» με ερωτηματικό...

*Πέντε παίκτες αλλά με ομοιογένεια και πάθος

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 12:04

Το λαρισινό μπάσκετ ακόμα υπάρχει... Κάτι που αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά στα σχολικά πρωταθλήματα καθώς το 4ο ΓΕΛ Λάρισας προκρίθηκε στους έξι της Ελλάδας με ένα ερωτηματικό... Κέρδισε χθες το "Παλλατίδειο" ΓΕΛ Σιδηροκάστρου (ήρθε και με δέκα γονείς-συνοδούς) με 54-48 ενώ κερδίζει μάλλον χωρίς αγώνα και το 2ο ΓΕΛ Λιβαδειάς αφού το γραφείο φυσικής αγωγής Στερεάς Ελλάδας δεν τήρησε τις ημερομηνίες του σχολικού πρωταθλήματος αφού αύριο Παρασκευή πρέπει να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη φάση ενόψει του φάιναλ φορ που θα γίνει 29-31 Μαρτίου στην Κύπρο.

Χθες το λαρισινό Λύκειο στον αγώνα που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ παρουσία τετρακοσίων περίπου μαθητών έκανε μια εμφάνιση καλή παρότι αγωνίσθηκαν μόλις πέντε παίκτες, αλλά με ομοιογένεια και πάθος μπόρεσε να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε αυθημερόν στη Λάρισα και με οκτώ συνολικά παίκτες.

Το επόμενο παιχνίδι για την πρόκριση στην τελική φάση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη με τα Ελληνικά Κολλέγια και χορηγός της ομάδας θα είναι οι γονείς των μαθητών αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν βάζει χρήματα για μετακινήσεις με λεωφορείο και αν ταξιδέψει η ομάδα με ΚΤΕΛ θα πάρουν τα χρήματα οι μαθητές όταν εγκριθούν.

Το λαρισινό Λύκειο που είχε στις τάξεις του τον Νίκο Παπαιωάννου (πέτυχε με τρίποντο το πρώτο καλάθι του αγώνα) που αποθεραπεύτηκε, ξεκίνησε δυνατά (10-2) αλλά με ηγέτη τον Δαμιανάκο (για τον οποίο ο πρόεδρος του Κεραυνού Νίκος Πάκας απόρησε πώς δεν έχει κληθεί στα κλιμάκια) κατάφερε να ισοφαρίσει και στη συνέχεια το ματς πήγαινε πόντο-πόντο.

Η ομάδα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου βρήκε ρόλους καθώς ο Δημήτρης Μπαλαμώτης εκμηδένισε με την εκπληκτική σωματοδομή του τον Δαμιανάκο, ο Τσιπλακούλης έπαιρνε όλα τα ριμπάουντ, Μάριος Μπαλαμώτης και Παπαϊωάννου εκτελούσαν από μακριά ενώ ο Τζήμας οργάνωνε (ακολουθώντας τα «χνάρια» του πατέρα του Γιάννη) περίφημα. Έτσι πήραν τελικά τη νίκη με 54-48. Μοναδική διαμαρτυρία της κερκίδας ήταν ότι δεν έπαιξε Ραφτόπουλος που έχει όπως αποδείχθηκε προσωπικό «fun club»(με δικό του καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο η ομάδα κέρδισε στα ημιτελικά του πανθεσσαλικού πρωταθλήματος).

Οι αντίπαλοι μετά τον περιορισμό του Δαμιανάκου στηριζόταν στον Δαλαγκόζη που με στιλ... Στέφαν Κάρι (ιεροσυλία η σύγκριση αλλά προσπαθούσε να τον μιμηθεί) κατάφερνε και κρατούσε το φιλοξενούμενο Λύκειο στο παιχνίδι (πέτυχε 19 πόντους με τρία τρίποντα).

Το 4ο Λύκειο Λάρισας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δίνει το "παρών" στην εξάδα του σχολικού πρωταθλήματος.

Οκτάλεπτα: 17-14, 28-27, 37-38, 54-48.

Διαιτητές: Παγώνης - Δημάδης

4o ΓΕΛ: (Παπακωνσταντίνου Γ.) Χατζηαβραάμ, Μπουρίτας, Ραφτόπουλος, Σουφλιάς, Παπαϊωάννου 16(4), Μπαλαμώτης Δ. 11, Χελιδώνης, Τσιπλακούλης 6, Τζήμας 13, Μπαλαμώτης Μ. 8(2), Καλαμάκης, Παπακωνσταντίνου Μ..

ΠΑΛΛΑΤΙΔΕΙΟ (Αντωνιάδης): Καμπερίδης , Ζωηρός 12, Βεντούζης 1, Δαλαγκόζης 19(3), Γκόγκας, Μιχαλέρης. Νιφορίδης 2, Κεσέογλου, Χριστοφορίδης, Δαμιανάκος 14(2).

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass