ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Η ΑΕΛ και του χρόνου Super League

* Με γκολ του Νίκου Αναστασόπουλου στο 24' κέρδισε την Ξάνθη με 1-0 * Σπουδαία απόκρουση του Θεοδωρόπουλου στο 51' σε σουτ του Λάζιτς

Δημοσίευση: 24 Απρ 2017 22:15

Η ΑΕΛ και του χρόνου θα αγωνίζεται στη Super League μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος, όπου η λαρισινή ομάδα χάρη σε ένα τέρμα του Νίκου Αναστασόπουλου στο 24' κέρδισε την Ξάνθη με 1-0 και το πέτυχε σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ μέσα τη Λιβαδειά επί του Λεβαδειακού με 2-0, ενώ ήττα- έκπληξη γνώρισε ο Αστέρας Τρίπολης στη Βέροια από τη φερώνυμη ομάδα με 4-3.

Η λαρισινή ομάδα μετά τα χθεσινά αποτελέσματα έχει διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον Λεβαδειακό που υποβιβάζεται όπως και η Βέροια και ολοκλήρωσε το φετινό έργο της με αγωνιστική επιτυχία (αφού στόχος ήταν η παραμονή).

Η ΑΕΛ αγωνίσθηκε πολύ καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ειδικά στο πρώτο μέρος και με λίγη προσοχή θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα. Πάντως ανήμερα του άπιστου Θωμά η απιστία από μερίδα οπαδών (και παρά την επίτευξη της παραμονής) στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη Αλέξη Κούγια συνεχίσθηκε αν κρίνουμε από τις αποδοκιμασίες και τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα.

Πάντως αν η νίκη της ΑΕΛ ήταν βατή, η νίκη της ΑΕΚ στη Λιβαδειά την ανέδειξε σε «τροπαιοφόρο» (ανήμερα του Αγίου Γεωργίου) εντιμότητας στο φετινό πρωτάθλημα που είχε πολλές εκπλήξεις με κυριότερες αυτές του Ηρακλή του δεύτερου γύρου που αν είχε ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή και στον πρώτο γύρο θα έπαιζε στα πλέι οφ.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ θα παίζει στη μεγάλη κατηγορία για δεύτερη συνεχή χρονιά, έχει τη φετινή εμπειρία και το πιο σημαντικό, τον χρόνο να δημιουργήσει ομάδα ανταγωνιστική για το νέο πρωτάθλημα τη σεζόν που έρχεται…

Το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής ΑΕΛ ήταν ότι στηρίχθηκε αρκετά σε έλληνες παίκτες ενώ μόλις δύο παίκτες αγωνίσθηκαν από αυτούς που ήρθαν με μεταγραφή τον Ιανουάριο (Θεοδωρόπουλος, Αγκάνοβιτς) δείχνει ότι μάλλον δεν έγιναν καλές επιλογές.

Επίσης κύριο χαρακτηριστικό του τελευταίου επίσημου φετινού εντός έδρας αγώνα ήταν η παρουσία του κόσμου που έδειξε ότι βάζει την ομάδα πάνω από πρόσωπα και μπορεί να παραμερίζει τις διαφορές όταν υπάρχουν κρίσιμα παιχνίδια όπως ήταν το χθεσινό με την Ξάνθη. Και χθες στο Ael Fc Arena ήταν περίπου 7.000 κόσμος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός τη ΑΕΛ Αντρέα Πάους ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο. Στην άμυνα τους: Αβραάμ (αριστερά), Γκόλια, Φάρκας (σέντερ μπακ), Ναβάρο (δεξιά), αμυντικά χαφ τους Αναστασόπουλο, Φατιόν και πιο μπροστά τους Ντέλετιτς (αριστερά), Βαρέλα, Αγκάνοβιτς (δεξιά) και στην επίθεση τον Ναζλίδη.

Από την άλλη, ο προπονητής της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου ακολούθησε και αυτός την ίδια τακτική με 4-2-3-1 έχοντας τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια στην άμυνα τους: Μπαξεβανίδη (δεξιά), Καρασαλίδη, Λισγάρα (σέντερ μπακ), Γουάλας (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Λουσέρο, Ντε Λούκας και πιο μπροστά τους: Πιτσέλι (δεξιά), Βασιλακάκη, Λάζιτς (αριστερά) και πιο μπροστά τον Γιούνες.

Από την αρχή η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα έχοντας σε μεγάλα κέφια τους Αναστασόπουλο, Ντέλετιτς και Ναζλίδη και μόλις στο 24' ο Αναστασόπουλος με εκπληκτικό γκολ κάνει το 1-0.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ είχε πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τον Αβραάμ έφθασε κοντά στο 2-0 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στις αρχές όμως του δευτέρου μέρους χρειάστηκε ο Θεοδωρόπουλος να έχει τα αντανακλαστικά του σε πλήρη ετοιμότητα όταν απέκρουσε στο 51' σουτ του Λάζιτς.

Στη συνέχεια, βλέποντας την κόπωση του Βαρέλα, ο Πάους έβαλε τον Μονιάκη στον αγώνα και στη θέση του αριστερού μπακ, πέρασε τον Αβραάμ αριστερό χαφ και τον Αγκάνοβιτς στο κέντρο.

Η ΑΕΛ βελτίωσε την εικόνα της έκανε δύο ευκαιρίες, τον Αγκάνοβιτς και τον Ναζλίδη (61') αλλά κάπου εκεί άρχισε η Λαρισινή ομάδα να προσέχει τα νώτα της και μόλις πληροφορήθηκαν οι οπαδοί τα γκολ της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό άρχισαν τα πανηγύρια για την παραμονή στην κατηγορία. Η αποστολή εξετελέσθη για τη φετινή χρονιά, έστω μετά κόπων και βασάνων.

Στο τέλος όμως μαζί με τα πανηγύρια είχαν και παρενέργειες…

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

10': Σουτ του Αναστασόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Ζίβκοβιτς.

24': Από δεξιά ο Ναβάρο κάνει σέντρα και ο Αναστασόπουλος με ωραία κεφαλιά κάνει το 1-0.

30':Μέσα από τη μεγάλη περιοχή ο Ναζλίδης σουτάρει αλλά αποκρούει ο Μπαξεβανίδης πάνω στη γραμμή του τέρματος.

37': Εκτέλεση κόρνερ από τον Λουσέρο και ο Καρακασίδης πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

43': Εκπληκτική πάσα του Ντέλετιτς στον Αβραάμ που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς.

45'+1': Σουτ από μακριά του Ντέλετις στέλνει την μπάλα άουτ.

47': Εκτέλεση φάουλ από τον Βαρέλα η μπάλα καταλήγει άουτ.

51': Από δεξιά κάνει σέντρα ο Βασιλακάκης και ο Λάζιτς σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Θεοδωρόπουλος σε κόρνερ. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Ντε Λούκας πιάνει κεφαλιά ο Λισγάρας αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

55': Υπέροχη σέντρα του Ντέλετιτς, η μπάλα φθάνει στον Αγκάνοβιτς που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει άουτ.

61': Μπαλιά του Ντέλετιτς στον Ναζλίδη που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει ο Ζίβκοβιτς.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Ντέλετιτς που κυριολεκτικά αν συνεχίσει έτσι θα μιλάμε για την καλύτερη επένδυση της ΑΕΛ. Τον ακολούθησε ο Αναστασόπουλος αλλά και ο Γκόλιας (πολύ μεγάλο παιχνίδι). Ο Θεοδωρόπουλος έκανε τη σούπερ απόκρουση στο 51, ο Αβραάμ και ο Ναβάρο ήταν πολύ θετικοί όπως και ο Φάρκας.

Ο Φατιόν πήγε καλά ενώ ο Βαρέλα μέτριος. Ο Αγκάνοβιτς είχε ορισμένες σπουδαίες στιγμές ενώ για μια ακόμα φορά στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων ο εορτάζων χθες Θωμάς Ναζλίδης.

Ο Μονιάκης πήγε πολύ καλά ενώ Λαμπρόπουλος και Μασούρας έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.

Από την Ξάνθη κορυφαίος ο τερματοφύλακας Ζίβκοβιτς και τον ακολούθησαν οι: Λισγάρας, Λουσέρο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Καλογερόπουλος (Αθηνών) είχε εύκολο έργο εκτός από το ξεκίνημα του αγώνα που είχε σκληρότητα και τη διαχειρίσθηκε επιτυχώς χωρίς να βγάλει πολλές κάρτες. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι: Ναβάρο, Μονιάκης , Γουάλας, Λισγάρας, Σολτάνι, Μπαξεβανίδης

Σωστοί σε γενικές γραμμές στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί : Γρεβένης (Χαλκιδικής), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Πάους): Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Ναζλίδης, Βαρέλα (63' Μονιάκης), Αβραάμ, Γκόλιας, Αγκάνοβιτς (89' Μασούρας), Φάρκας, Ναβάρο, Φατιόν, Ντέλετιτς (90'+4 Λαμπρόπουλος)

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης (69' Φλίσκας), Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (69' Τριάδης), Γουάλας, Λάζιτς, Πιτσέλι (25' Σολτάνι), Λισγάρας

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass