ΠΕΤΥΧΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 0-1

Αγκαλιά με την άνοδο ο Απόλλωνας

*Το γκολ του Ματίας Μανθάνο στο 83' στέλνει τους «κυανόλευκους» στη Β' Εθνική κατηγορία *Ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος του Σάκη Θεοδοσιάδη που πίστεψε στο διπλό και οδήγησε την ομάδα στην επιτυχία

Δημοσίευση: 24 Απρ 2017 13:15

 

Μια ανάσα από την άνοδο στη Β' Εθνική κατηγορία βρίσκεται ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος κέρδισε στο ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής τον Καραϊσκάκη με 1-0 και τέσσερις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία, ξέφυγε με επτά βαθμούς από τον χθεσινό αντίπαλό του.

Η λαρισινή ομάδα με νίκη την ερχόμενη Κυριακή στη Φιλιππούπολη κόντρα στην Α.Ε.Ιστιαίας και σε περίπτωση ήττας ή ισοπαλίας του Καραϊσκάκη στη Σεβαστή, εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο.

Διαφορετικά οι «κυανόλευκοι» χρειάζεται να πετύχουν δύο νίκες στους εναπομείναντες αγώνες με Α.Ε.Ιστιαίας(εντός), Διαγόρα Σεβαστής(εκτός), Τηλυκράτη(εντός) και Νίκη Βόλου(εκτός), για να πετύχουν τον φετινό τους στόχο.

Χθες ο Απόλλωνας στο δημοτικό γήπεδο Αγίων Αναργύρων απέδειξε πως είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και δίκαια οδηγεί την κούρσα.

Απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο ο τεχνικός του λαρισινού σωματείου Σάκης Θεοδοσιάδης έκανε ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος και οι παίκτες του εφάρμοσαν κατά γράμμα τις εντολές του.

Πήγε πολύ καλά «διαβασμένος» στο συγκεκριμένο παιχνίδι και μάλιστα προχθές πριν αναχωρήσει η αποστολή για την Άρτα στην πρωινή προπόνηση στο γήπεδο της Φιλιππούπολης κράτησε ορισμένους παίκτες στο τέλος, μεταξύ αυτών και τον «χρυσό» σκόρερ Μανθάνο, που έκανε πολλά σουτ με τον συνεργάτη του τον Κώστα Μαργαρίτη.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο στον φετινό Απόλλωνα και αξίζουν πολλά μπράβο οι παίκτες για αυτό που βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο, σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια.

Κατά τα άλλα χθες, οι δύο ομάδες μπήκαν αγχωμένα στο γήπεδο δείγμα της κρισιμότητας του παιχνιδιού και η πρώτη φάση μπροστά σε εστία σημειώθηκε στο 5' όταν από ενέργεια του Χαρτσιά και παράλληλη πάσα, ο Γυφτοκώστας δεν μπόρεσε να μπει στη φάση και να σουτάρει. Στο 11ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕ Καραϊσκάκης, με τον Μαζιώτη να μοιράζει στον Γυφτοκώστα και τον τελευταίο να προσποιείται και να σουτάρει έξω από την περιοχή, λίγο άουτ. Στο 20' ήρθε η πρώτη και πολύ σημαντική ευκαιρία για τον Απόλλωνα, με τον Σάββα να σεντράρει ωραία και τον Πέντα να παίρνει την κεφαλιά, για να αποκρούσει δύσκολα ο Ανδρούτσος. Το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς κάτι ιδιαίτερο με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται ως το 35ο λεπτό όταν ο Μαζιώτης με σουτ από τα πλάγια δεν ανησύχησε το Σταυράκη που μπλόκαρε. Λίγο πριν φύγει το 45λεπτο και στην τελευταία φάση για το ημίχρονο, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Πέντα ο Μηνάς σούταρε αρκετά άστοχα.

Στο δεύτερο μέρος η αρτινή ομάδα μπήκε πιο πιεστικά, έχοντας και ευνοϊκό αέρα και στο 50ο λεπτό από κόρνερ του Γυφτοκώστα ο Βελέτης πήρε ωραία κεφαλιά, που κατέληξε όμως στην αγκαλιά του Σταυράκη. Στο 78ο λεπτό οι «κυανόλευκοι» βρήκαν χώρο στην κόντρα με τον Σουλίδη να σουτάρει ωραία πάνω από τα δοκάρια ενώ στο επόμενο λεπτό μετά από μπέρδεμα στην άμυνα του Απόλλωνα, το σουτ του Μπεκατώρου κόπηκε τελευταία στιγμή. Στο 82ο λεπτό ο Ζυγκερίδης έκανε κακό γύρισμα, δίνοντας την ευκαιρία στον Σταυράκη να πέσει και να μπλοκάρει.

Και στο 83' ύστερα από ωραία ανάπτυξη και αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, ο Βασίλης Σαχινίδης έσπασε την μπάλα στον Ματίας Μανθάνο, που αφού επωφελήθηκε από μια κόντρα πλάσαρε τον Ανδρούτσο, πετυχαίνοντας το 0-1 και χαρίζοντας ουσιαστικά την άνοδο στην ομάδα του. Η ΑΕ Καραϊσκάκης πάλεψε να ισοφαρίσει όμως στο 90' η κεφαλιά του Ευαγγέλου σταμάτησε πάνω στη γραμμή από τον Σάββα. Στις καθυστερήσεις ο Άγγελος Σταυράκης εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Ευαγγέλου και το 0-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τους παίχτες του Απόλλωνα να πανηγυρίζουν έξαλλα την πολύ μεγάλη αυτή νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Άγγιξε το άριστα η διαιτησία του κ.Νίκου Μακρυπόδη, ενώ εξίσου πολύ καλοί ήταν και οι βοηθοί του κκ. Ανδρέας Μεϊντανάς, Κωνσταντίνος Σιδέρης όλοι της ΕΠΣ Αχαΐας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Ανδρούτσος, Παπανίκου, Λάμπρου, Βελέτης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς (74' Κουσίδης), Χαρτσιάς (79' Ευαγγέλου), Ντατίδης, Γυφτοκώστας, Μαζιώτης (60' Μπεκατώρος), Ζυγκερίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης) : Σταυράκης, Σάββας, Καρατσάνης (61' λ.τρ. Παπαδόπουλος), Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγροδήμος, Σκούπρας, Πέντα (71' Ιβανίδης), Σαχινίδης, Σουλίδης, Μηνάς (56' Μανθάνο).

*Ο Καραϊσκάκης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δείχνει να χάνει το τρένο της ανόδου, στο κρίσιμο παιχνίδι με την ανταγωνίστρια ομάδα. Αυτή τη φορά ήταν ο Απόλλων Λάρισας, μετά τα Τρίκαλα και τον Αιγινιακό τα προηγούμενα χρόνια, που στέρησε την πρωτιά από την αρτινή ομάδα, επικρατώντας μάλιστα, στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

 * Τον χθεσινό αγώνα παρακολούθησαν περίπου 2.000 φίλαθλοι και παρά την κρισιμότητά του διεξήχθη σε αθλητικά πλαίσια.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ

Οι παλαίμαχοι παίκτες του Απόλλωνα διά του αρχηγού τους Μάκη Αλεξούδη, συγχαίρουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και τον προπονητή Σάκη Θεοδσιάδη για την πολύ μεγάλη νίκη που πέτυχαν στην Άρτα με αντίπαλο τον Καραϊσκάκη, μια νίκη που εξασφαλίζει κατά 99% την άνοδο στη Β' Εθνική και το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(26η αγωνιστική)

ΑΕ Καραϊσκάκης - Απόλλων Λ.     0-1

Αστέρας Πετριτή – Α.Ε.Ιστιαίας    0-1

Ελευθεροχώρι- Διαγόρας Σεβαστής          1-1

Θεσπρωτός - Τηλυκράτης              1-2

Ολυμπιακός Β.- Νίκη Βόλου          4-0

Ρήγας Φεραίος - Πύδνα Κίτρους  1-1

Πιερικός - Φιλιππιάδα     1-0

Νεοκαισάρεια- Αμβρακία Κωστακιών       2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 26 αγώνες)

1. Απόλλων Λάρισας         57-15    64

………………………………………………………….

2. ΑΕ Καραϊσκάκης           34-9        57

3. Ολυμπιακός Βόλου      40-13     54

4. Διαγόρας Σεβαστής      41-24    52

5. Νίκη Βόλου     35-25    49

6. Πύδνα Κίτρους              34-18    46

7. Τηλυκράτης    24-24     37

8. ΑΕ Ιστιαίας      26-31    32

9. Θεσπρωτός     28-36     30

10. Ρήγας Φεραίος            32-39    30

11. Πιερικός         15-26    30

12. Ελευθεροχώρι            21-37      25

13. Εθνικός Φιλιππιάδας                19-33    24

14. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας         22-43     20

…………………………………………………………………….

15. Αμβρακία Κωστακιών               18-38    18

16. Αστέρας Πετριτή        18-47      11

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(27η 30/04/2017, 17:00)

-Απόλλων Λάρισας – Α.Ε.Ιστιαίας

-Διαγόρας Σεβαστής- Καραϊσκάκης

-Τηλυκράτης 2014 - Αστέρας Πετριτή

-Νίκη Βόλου- Ελευθεροχώρι

-Πύδνα Κίτρους- Θεσπρωτός

-Φιλιππιάδας- Ολυμπιακός Βόλου

-Αμβρακία Κωστακιών- Ρήγας Φεραίος

-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Πιερικός

ΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ:

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά

Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν και ο προπονητής του Απόλλωνα Σάκης Θεοδοσιάδης για την εμφάνιση και τη νίκης της ομάδας του. Σε δηλώσεις που έκανε στην ΕτΔ ο τεχνικός ηγέτης του λαρισινού σωματείου τόνισε τα εξής: «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, τα οποία σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι και απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, αγωνίσθηκαν με σοβαρότητα κατακτώντας το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Μένουν ακόμη τέσσερα παιχνίδια, αρχής γενομένης από τον αγώνα που ακολουθεί με την Ιστιαία στην έδρα μας. Χρειάζεται να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, διότι είμαστε πολύ κοντά σε αυτό που θέλαμε από την αρχή της σεζόν, όμως και μαθηματικά χρειαζόμαστε δύο νίκες.

Συνεχίζουμε από αύριο τη δουλειά μας, οι παίκτες είναι οι κύριοι εκφραστές της όλης προσπάθειας που γίνεται και τους αξίζουν πολλά μπράβο, για τη συνέπεια που δείχνουν στις υποχρεώσεις τους και τον επαγγελματισμό τους».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ:

Είμαστε μια οικογένεια

Φύλακας…άγγελος ήταν για μια ακόμη φορά της εστίας του Απόλλωνα ο Άγγελος Σταυράκης, ο οποίος έχει πολλούς φίλους στην Άρτα και στο τέλος τον συνεχάρησαν για την αγωνιστική εικόνα και τη νίκη που πέτυχε. Σε δηλώσεις του ο γκολκίπερ της λαρισινής ομάδας, επισήμανε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω σε αυτή την ομάδα, η οποία αποτελεί μια μεγάλη οικογένεια και τα αποτελέσματα δεν είναι τυχαία. Κερδίσαμε έναν αξιόλογο αντίπαλο τον Καραϊσκάκη, στο ντέρμπι κορυφής και συνεχίζουμε. Είμαστε σίγουρα πολύ κοντά στο όνειρο της Β΄Εθνικής, αλλά δεν επαναπαυόμαστε.

Θέλουμε να κάνουμε υπερήφανους μέχρι το τέλος όλους εκείνους που πίστεψαν σε αυτό που «έκτισε» από την αρχή της σεζόν, η διοίκηση του κ.Μαντζανά.

Ο κόσμος της Λάρισας χρειάζεται να βοηθήσει και τον Απόλλωνα που έδειξε πως αξίζει της ανάλογης συμπαράστασης, με την πολύ καλή αγωνιστική του εικόνα.

Από αύριο χαμηλώνουμε τους τόνους και θέλουμε την Κυριακή στον αγώνα με την Ιστιαία, πολύ κόσμο στο γήπεδο της Φιλιππούπολης».

Επιμέλεια: Χρήστος Αρχοντούλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass