ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Περιφερειακή μαθητιάδα 2017 Αθλητισμού και Πολιτισμού

Δημοσίευση: 26 Απρ 2017 9:36

«Χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης», αλλά με τη χαρά της συμμετοχής και την εμπειρία της γνωριμίας με διάφορα αντικείμενα, εκατοντάδες μαθητές γυμνασίου από γυμνάσια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχουν φέτος στην Περιφερειακή Μαθητιάδα 2017 Αθλητισμού και Πολιτισμού, που διοργανώνει για πρώτη φορά η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη συνεργασία των Δήμων Κομοτηνής και Καβάλας και με την υποστήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


 «Σκοπός της διοργάνωσης», όπως τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Παναγιώτης Κεραμάρης, «είναι να διαδοθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφέρειας, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και στις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία».
Το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των τάξεων των Γυμνασίων της ΠΑΜ-Θ, ενώ οι εκδηλώσεις της Μαθητιάδας θα είναι ανοιχτές για όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης και για τα σχολεία Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.
Δύο πόλεις, η Κομοτηνή και η Καβάλα, θα φιλοξενήσουν τα αθλήματα, με τη συνδρομή δεκάδων εθελοντών φοιτητών από το Δ.Π.Θ. και το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην Κομοτηνή θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο μέρος των αθλημάτων, ατομικών και ομαδικών, ενώ στην Καβάλα θα φιλοξενηθούν όλα τα ναυτικά και θαλάσσια αθλήματα όπως κολύμβηση, κωπηλασία, τριάθλο, beach volley, επίσης αγώνες τένις, αλλά και πολλοί αγώνες παραολυμπιακών αθλημάτων. Στην πόλη της Κομοτηνής θα γίνει η αφή της φλόγας της Μαθητιάδας και η τελετή έναρξης των αγώνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass