ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Champions League για πλούσιους…

Δημοσίευση: 26 Απρ 2017 14:37

Η κατάκτηση του Champions League είναι ένα προνόμιο που διαθέτουν πολύ λίγες ομάδες.

Για να φτάσεις στην κορυφή της Ευρώπης, χρειάζεσαι μία καλή ομάδα, αρκετή τύχη για να αντιμετωπίσεις τις αποφασιστικές στιγμές του τουρνουά και ... πολλά χρήματα.
Αυτό είναι το συμπέρασμα, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, που προκύπτει από την έκθεση της KPMG Football Benchmark, που αξιολογεί τα οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων τεσσάρων πρωταθλητών στο κορυφαίου τουρνουά. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή από τη σεζόν 2012-13, ομάδες όπως Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Γιουβέντους έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα ημιτελικά, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισαν ομάδες με τον μεγαλύτερο οικονομικό προϋπολογισμό, αλλά πάντα κερδίζει στον τελικό η ομάδα με τα υψηλότερα έσοδα ανάμεσα στις δύο φιναλίστ.
Ντόρτμουντ και Μπάγερν έπαιξαν το 2013 στον τελικό μετά από τις επιτυχίες απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Η «φτωχή» ομάδα ήταν η Ντόρτμουντ με 256 εκατ. ευρώ κόντρα στα 431 εκατ. των Βαυαρών. Η Ατλέτικο Μαδρίτης το 2014 ήταν η «σταχτοπούτα» των ημιτελικών. Αυτό δεν την εμπόδισε να αποκλείσει την Τσέλσι. Στον τελικό όμως, τα 547 εκατομμύρια της Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχθηκαν περισσότερο ισχυρά από τα 170 των «ροχιμπλάνκος». Το 2015 τα 200 εκατ. διαφορά ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους ήταν καθοριστικά για να ανατρέψουν την ισορροπία. Την περασμένη σεζόν, στην επανέκδοση του ντέρμπι της Μαδρίτης, η «πλούσια» ομάδα πήρε τον τίτλο. Η οικονομική διαφορά, σχεδόν 400 εκατομμύρια υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν αντικατοπτρίστηκε στο γήπεδο, αλλά ο τίτλος πήγε στην αίθουσα των τροπαίων στο Santiago Bernabeu.
Σε αυτή την έκδοση του Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάζεται με την πιο ισχυρή ομάδα από τις τέσσερις των ημιτελικών, από αυστηρά οικονομική άποψη. Τα έσοδά της το 2016 ήταν 619 εκατομμύρια, η Γιουβέντους έφτασε σε 341 εκατ., η Ατλέτικο 229 εκατ. και η Μονακό παρέμεινε στα 77 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass