Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Η Πόλη του μπάσκετ και της κούπας

*Ο Ολυμπιακός δίνει μάχη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας(18.30) *Σπανούλης: «Κοιτάμε στο παρόν και τις νέες προκλήσεις»

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 15:40

Με επίσημη ένδυση, αστραφτερά φλας, στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο δίπλα στο Βόσπορο, “Ciragan Palace”, oι τέσσερις προπονητές, εκ των οποίων οι δύο... Έλληνες (Σφαιρόπουλος, Ιτούδης, Ομπράντοβιτς, Λάσο) και οι τέσσερις σταρ των ομάδων του φάιναλ φορ της Euroleague (Ντε Κολό, Σπανούλης, Μπογκντάνοβιτς και Γιούλ) μίλησαν για τελευταία φορά... με λόγια, πριν το εναρκτήριο τζάμπολ, αφού σήμερα αρχίζουν οι πράξεις!

Σταρ του παρελθόντος ήταν ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους, όπως ο νυν πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ Χινταγιέτ Τούρκογλου, μαζί με τον επίσης αστέρα και μέλος της τουρκικής ομοσπονδίας Ομέρ Ονάν, ο Μιρσάντ Τουρκσάν, ο Ιμπραΐμ Κουτλουάι, αλλά και οι δικοί μας Θοδωρής Παπαλουκάς και Μιχάλης Κακιούζης. Ο Τζο Αρλάουκας, μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης που είχε δυσαρεστήσει τον Ολυμπιακό στον τελικό του 1995 στη Σαραγόσα, οι πρώην «ερυθρόλευκοι» Νίκολα Βούιτσιτς και Πάτρικ Φέμερλινγκ.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου ευχαρίστησε τους διοργανωτές, την Κωνσταντινούπολη και τους χορηγούς, τους πρωταγωνιστές, προπονητές και παίκτες, αλλά και τους φιλάθλους που δείχνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση και το φάιναλ φορ του 2017. «Οι σύλλογοι της Euroleague εργάστηκαν μαζί για να φτάσουμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο σήμερα. Το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης θα μεταδίδεται ζωντανά σε 13 χώρες. Έχουμε συγκεκριμένο όραμα με σημαντικές μελέτες για τη διαρκή εξέλιξή μας. Θα διατηρήσουμε το σύστημα διεξαγωγής της Euroleague. Η διοργάνωση του EuroCup θα αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις χρόνο με το χρόνο. Ελπίζω να απολαύσετε τα παιχνίδια στο φάιναλ φορ».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Λαρισαίος πρώην παίκτης του ΓΣΛ και του Κεραυνού Βασίλης Σπανούλης, είπε: «Ήταν απίστευτες οι στιγμές που ζήσαμε στο Σιναν Ερντέμ το 2012. Πήραμε εδώ το τρόπαιο και η ομάδα μεγάλωσε και έχτισε χαρακτήρα. Αυτό έγινε στο παρελθόν πάντως. Τώρα κοιτάμε στο παρόν και τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Αισθάνομαι υπερήφανος για την ομάδα μου που έχει καταφέρει όσα κατάφερε στο παρελθόν. Δεν είναι εύκολο, χρειάζονται πολλές θυσίες. Παλεύουμε. Πρέπει να παλεύεις για να κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων και αυτό είναι το σημαντικότερο επίτευγμα αυτής της ομάδας. Με σεβασμό στη ζωή και στον αθλητισμό χρειάζονται θυσίες. Δεν μπορείς να... αγοράσεις, πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά».

Ο Σπανούλης πρόσθεσε: «Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν ρόλους και ευθύνες. Η ομάδα μου έχει αναθέσει κάποιες ευθύνες. Όλοι δουλεύουν σωστά και το πιο σημαντικό για εμένα είναι να βοηθώ την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της. Όλη η ομάδα χάνει και όλη η ομάδα κερδίζει».

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, ο αρχηγός του Ολυμπιακού είπε: «Θα είναι σκληρό παιχνίδι, η ΤΣΣΚΑ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες, με χημεία και ηγέτες στο παρκέ. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας, να ελέγξουμε τον ρυθμό και να είμαστε συγκεντρωμένοι».

(Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στο Σινάν Ερντέμ μετά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι ήρεμοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και πίστη πως μπορούν να αποκλείσουν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για τον τελικό. Εξάλλου, έχουν κερδίσει το σεβασμό της Ευρώπης με την παρουσία τους σε 6 φάιναλ φορ τα τελευταία 9 χρόνια. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αδελφοί Αγγελόπουλοι, αφίχθησαν χθες στην Πόλη, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Γιώργο Σκινδήλια. Τόσο ο Παναγιώτης, όσο και ο Γιώργος Αγγελόπουλος παρακολούθησαν την προπόνηση διά ζώσης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

18:30 ΕΡΤ2 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός

21:30 ΕΡΤ2 Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης