ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ Φ. ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ

Μεγάλη νίκη για τον Δωτιέα Αγιάς

* Ενώ ο Οικονόμος Τσαριτσάνης επικράτησε της Δήμητρας Γιάννουλης με 1-0

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2017 22:02

Μεγάλη νίκη στην μάχη των πλέι οφ της Α’ ΕΠΣΛ που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή πέτυχε ο Δωτιέας Αγιάς, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας του Αχιλλέα Φαρσάλων με 2-0 και μείωσε εκ νέου τη διαφορά στους 6 βαθμούς.

Η ομάδα του Κώστα Τσανά ήταν καλύτερη του αντιπάλου της και πήρε δίκαια τη νίκη, σ’ ένα παιχνίδι πλούσιο σε φάσεις, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Ο Δωτιέας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι χάνοντας μόλις στο 4ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία με τον Τσατσαλίδη που έφυγε στον κενό χώρο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 10’ επαναλήφθηκε η ίδια φάση, όταν ο Σβερκούλης έβγαλε τετ α τετ τον Μαλάκο, ο οποίος ήταν εύστοχος γράφοντας το 1-0.

Ο Αχιλλέας προσπάθησε να αντιδράσει, κοντρόλαρε τον ρυθμό του παιχνιδιού και πίεσε τον αντίπαλό του δημιουργώντας ευκαιρίες, με τον Νεμπεγλέρα στο 12’ και στο 23’, τον Κουμπούρα στο 28’, ενώ η μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 32’ όταν ο Βούλγαρης επωφελήθηκε από λάθος του Ε. Γούτου, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το 1-0 διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη, με τον Δωτιέα να μπαίνει εκ νέου δυνατά στο παιχνίδι χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 50’ με τον Μαλάκο και στο 59’ με τον Σβερκούλη.

Στο 60’ ήταν η σειρά του Αχιλλέα με τον Πετράκη όμως ο Φαρμάκας αποσόβησε τον κίνδυνο.

Ο Δωτιέας Αγιάς που στην επανάληψη ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο άγγιξε το δεύτερο γκολ, την πρώτη φορά στο 72’, όταν μετά από φάουλ του Σβερκούλη, ο Τσατσαλίδης προσπάθησε να «τσιμπήσει» την μπάλα, αλλά ο Ντάλλας με υπερπροσπάθεια απομάκρυνε τον κίνδυνο και τη δεύτερη στο 73’ όταν μετά από κόρνερ του Φιλιππούλη, ο Τσακάλι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 75’ με τον συνήθη ύποπτο Τσατσαλίδη, ο οποίος μετά από προσπάθεια του Μπόντε, ελίχθηκε πολύ ωραία μέσα στην μεγάλη περιοχή και με σουτ έγραψε το 2-0.

Ο Αχιλλέας προσπάθησε να απαντήσει και στο 77’ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Κουμπούρας με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (με τη βοήθεια και του τερματοφύλακα Φαρμάκα).

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Στο 82’ με τον Νεμπεγλέρα, στο 88’ με τον Κουμπούρα και στο 89’ πάλι με τον Νεμπεγλέρα δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Έτσι το 2-0 διατηρήθηκε και πλέον η μάχη των πλέι οφ συνεχίζεται, με τον Αχιλλέα να διατηρεί φυσικά το σημαντικό προβάδισμα των 6 βαθμών.

Η χθεσινή ήττα ήταν η δεύτερη για τον Αχιλλέα Φαρσάλων στη φετινή Α’ ΕΠΣΛ, και η πρώτη νίκη του Δωτιέα επί των «κιτρινόμαυρων» (η ομάδα της Αγιάς είχε ηττηθεί στο παιχνίδι του α’ γύρου και στον τελικό του κυπέλλου, ενώ το παιχνίδι του β’ γύρου είχε λήξει ισόπαλο).

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Αγγελούλης με βοηθούς τους κ. Στάικο και Τέγο Δ.

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Τσανάς): Φαρμάκας, Ε. Γούτος, Ν. Γούτος (83’ Ντελής), Τσακάλι, Σούλι, Φιλιππούλης, Τσατσαλίδης (89’ Τσαγκαλάς), Ντακούλας, Μαλάκος (70’ Μπόντε), Χαλάτσης, Σβερκούλης.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Παραφέστας): Ντάλλας, Περήφανος, Κακαζούκης, Μανιώτης, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Τλούπας (48’ Πετράκης), Λόλας, Νάστας (61’ Καραμπούζης), Βούλγαρης (80’ Γιώργης).

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΑΣ-ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ

Πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση του Δωτιέα Αγιάς τίμησε τον Κώστα Νεμπεγλέρα για τη σημαντική του προσφορά στο ποδόσφαιρο καθώς και τον Γιώργο Τσατσαλίδη ως πρώτο σκόρερ της κατηγορίας. Από την πλευρά του Αχιλλέα Φαρσάλων εκφράστηκαν ευχαριστίες για τη φιλοξενία.

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Το παιχνίδι έγινε στη μεγαλύτερη διάρκεια υπό βροχόπτωση, ενώ στο β’ ημίχρονο άναψαν και οι προβολείς λόγω της καταχνιάς.

Η Δήμητρα Γιάννουλης ξεκίνησε με δύο πολύ καλές στιγμές, στο 19’ σουτ του Θώμου και στο 21’ σουτ του Αμπατζίδη, ενώ ο Οικονόμος στο πρώτο μέρος είχε τρεις καλές στιγμές, στο 26’ και στο 38’ με τον Χάμο και στο 27’ με τον Καλφούντζο.

Στο β’ ημίχρονο το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 68’, όταν ο Ντούφας με πλασέ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Βάιου. Από κει και μετά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για το 2-0 και οι φιλοξενούμενοι για το 1-1, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι.

Ήταν η πρώτη νίκη του Οικονόμου επί της Δήμητρας Γιάννουλης μετά από δύο ήττες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κατσάρας):       Νούσιας, Καραΐσκος, Λεβέντης (46’ Ντούφας), Σαπάκος, Μόσχος, Σακοράφας Β., Δραχαλίβας (46’ Φτίκας), Χάμος, Τζούργκανος (56’ Γαλάτος), Καραγκούνης, Καλφούντζος.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Μπακογιάννης): Βάιος, Ντάλλας, Καραγιώργος (77’ Αετόπουλος), Μπαμπάλης, Εμμανουήλ, Θώμος, Αμπατζίδης (57’ λ.τ. Μανάκας), Γκατζούλης, Χατζηγρηγορίου (57’ Κοταρέλας), Σπανός, Μπαρούτας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δωτιέας Αγιάς-Αχιλλέας Φ.                    2-0

Οικονόμος-Δήμητρα Γιάνν.           1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αχιλλέας Φ.   3-2     17

-----------------------

Δωτιέας Αγιάς         5-3     11

Οικονόμος     4-3     6

Δήμητρα Γιάνν.        0-4     1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24/5, 17:30)

Δήμητρα Γιάνν. - Δωτιέας Αγιάς

Οικονόμος - Αχιλλέας Φ.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass