ΕΝΝΕΑ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ «XTREME TEAM LARISSAS» ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ (1978μ.)

Δαμάζοντας τα βουνά με 4x4

• Μια μοναδική εμπειρία, ένα παράτολμο και άκρως επικίνδυνο εγχείρημα με την αδρεναλίνη να χτυπά κόκκινο

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2017 22:04

Μέσα από δύσβατες πλαγιές και επικίνδυνα μονοπάτια που δεν συγχωρούσαν λάθη πάτησαν εκεί που κανένα άλλο τετράτροχο δεν μπορεί να φτάσει.

Ο λόγος για τα εννιά πληρώματα του «Xtreme Team Larissas» που με ειδικά αυτοκίνητα 4x4 κατάφεραν για πρώτη φορά να πατήσουν την κορυφή του Κισσάβου (1978μ.). Μια μοναδική εμπειρία, ένα παράτολμο και άκρως επικίνδυνο εγχείρημα με την αδρεναλίνη να χτυπά κόκκινο.
Πρόκειται για τους Αλέξη Σολούκο (Suzuki Jimny), Αντώνη Χασταλή (Suzuki Jimny), Γιώργο Μυλωνά (Jeep Wrangler), Γιώργο Τσακμάκη (Suzuki Jimny), Αλέξη Σιώμο (Suzuki Jimny), Παύλο Κεραμόπουλο (Suzuki Jimny), Βασίλη Τσακμάκη (Suzuki Jimny), Γιάννη Τσακμάκη (Nissan Pick-up), Προκόπη Κοσμόπουλο (Daihatsu Feroza) και Σταύρο Τσέλιο (Jeep Wrangler), που αψήφησαν τους κινδύνους, είπαν ναι στην πρόκληση και κέρδισαν ένα μεγάλο στοίχημα με αντίπαλο την ίδια τη φύση.

Για την ιδέα του εγχειρήματος, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια μίλησαν στην «Ε» οι Αλέξης Σολούκος και Αντώνης Χασταλής.
• Πώς αποφασίσατε να επιχειρήσετε κάτι τέτοιο;
- «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα μονοπάτι από το καταφύγιο του ΕΟΣ μέχρι την κορυφή του Κισσάβου και παράλληλα ήταν ένα στοίχημα για μας να μετρήσουμε τις ικανότητές μας και μέχρι πού μπορούσαμε να φτάσουμε.
Το δασαρχείο είχε ανοίξει έναν δρόμο όταν είχε φτιάξει το κτίριο του ΟΤΕ, λίγο πριν την κορυφή, από τον οποίο έκανες 3 ώρες για να φτάσεις στην κορυφή, ενώ εμείς το κάναμε περί τα 25 λεπτά. Είχαμε διανύσει τη διαδρομή με τα πόδια και το είχαμε σχεδιάσει. Η συγκεκριμένη ανάβαση δεν γίνεται με κλασικό 4x4. Τα δικά μας 4x4 είναι όλα βελτιωμένα και ειδικά για να ανταποκρίνονται σε τόσο εξτρίμ συνθήκες».
• Πόσο επικίνδυνο ήταν το εγχείρημα; Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;
- «Ο μεγάλος αντίπαλος σε τέτοιου είδους εγχειρήματα είναι ο καιρός. Περιμέναμε να ηρεμήσει ο καιρός από τις βροχές, γιατί η πρόσφυση ήταν επικίνδυνη. Το λασπώδες έδαφος είναι ολισθηρό, κρύβει πολλές παγίδες και δημιουργεί μεγάλους κινδύνους. Αν και αποφασίσαμε να το επιχειρήσουμε τον μήνα Ιούνιο, ο καιρός δεν μας βοήθησε. Το χαρακτηριστικό ήταν ότι σε όλη τη διαδρομή ήταν ένας συνδυασμός από κοφτερές πέτρες και μαλακό, σχεδόν λασπώδες, χώμα από τις βροχές. Η πρόσφυση ήταν μικρή και αναγκαστικά τα αυτοκίνητα συνεχώς σπινάριζαν. Να φανταστείτε μιλάμε για κλίση εδάφους περί το 70%. Για του λόγου το αληθές αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπόρεσαν όλα τα αυτοκίνητα να φτάσουν επιτυχώς στην κορυφή και χρειάστηκε η βοήθεια των άλλων οχημάτων με βίντσι έλξης.
Υπήρξε σημείο που μας έκανε να σκεφτούμε ότι ίσως δεν θα μπορέσουμε να το περάσουμε, αλλά δεν τα παρατήσαμε. Το πείσμα και η θέληση στο να φτάσουμε στην κορυφή μας βοήθησαν να το ξεπεράσουμε».
• Πόσα χρόνια δραστηριοποιείται το κλαμπ;
- Τα τελευταία δύο χρόνια. Στόχος και σκοπός του κλαμπ είναι οι περιπέτειες, οι εξτρίμ δραστηριότητες, δηλαδή διαδρομές που δεν πάνε συμβατικά αυτοκίνητα και σε μονοπάτια που δεν υπάρχουν και τα ανακαλύπτουμε.
• Πόσα μέλη αριθμεί το κλαμπ;
- Τώρα είμαστε περί τα 60. Παρά την κρίση όμως υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετό κόσμο γιατί είναι μία διέξοδος, είναι ένα χόμπι που σε γεμίζει ικανοποίηση και τονώνει την ψυχολογία σου».
• Τι σημαίνει αυτή η επιτυχία;
- «Είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας. Ένα στοίχημα που δεν ξέραμε αν θα το κερδίσουμε αλλά το πετύχαμε. Ανεβαίνει ο πήχης και βάζουμε στο καλεντάρι ανάλογες αναβάσεις στη συνέχεια. Υπάρχει ένα καταφύγιο στον Όλυμπο, λίγο πιο πάνω από το ΚΕΟΑΧ, που και εκεί δεν έχει ανέβει αυτοκίνητο. Ίσως είναι κάτι που θα το επιχειρήσουμε».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass