ΠΡΟΧΘΕΣ Η ΑΕΛ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (0-1)

Eχασε τον Λεοζίνιο και το... φιλικό

• Τι έδειξε ο Πάους και πώς σχολίασε την πρώτη εικόνα της ομάδας

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2017 22:02

Το πρώτο φιλικό της νέας αγωνιστικής περιόδου έδωσε προχθές στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου κάτω από ψιλόβροχο η ΑΕΛ με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννενα όπου έχασε με 1-0 από ένα γκολ του Ναδάλες (79’) αλλά το πιο σημαντικό για τη λαρισινή ομάδα είναι ότι χάθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Λεοζίνιο (το πιο ακριβό συμβόλαιο της ΑΕΛ) από ένα σκληρό και αδικαιολόγητο μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου του Μπέριου στο 76’.

Ο παίκτης της ΑΕΛ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης τουλάχιστον για δέκα ημέρες και ίσως το διάστημα φθάσει και τις δεκαπέντε ημέρες.
Το μαρκάρισμα αυτό προκάλεσε πολλά νεύρα και μάλιστα οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του πάγκου της ΑΕΛ ήταν έντονες προς το πρόσωπο του Μπέριου που δεν ζήτησε ούτε συγγνώμη από τον Λεοζίνιο που σφάδαζε από τους πόνους και επιστρατεύτηκε το ιατρικό επιτελείο (Γιώργος Μπασδέκης, Γιώργος Ζαχαρής) για να μπορέσει να ανακουφιστεί ο ποδοσφαιριστής.
Από κει και πέρα η πρώτη εικόνα που έδειξε ο τεχνικός Αντρέ Πάους είναι ότι η ομάδα θα παίξει με 4-2-3-1 ως τακτική, αφού αυτή δοκίμασε σε όλο τον αγώνα και δείχνει να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα δίδυμα κυρίως στα αμυντικά χαφ. Το ένα ήταν Αναστασόπουλος-Φατιόν και το άλλο Λαμπρόπουλος –Αγρόδημος.
Επίσης, χαρακτηριστικό ήταν ότι ο μοναδικός παίκτης που χρησιμοποιήθηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν ο τερματοφύλακας Μπόζοβιτς. Προσωπικά δεν μας άρεσε αν και είναι νωρίς να κρίνουμε έναν τερματοφύλακα που αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της χώρας του. Έδειξε ασταθής στις εξόδους, αν και κάτω από την εστία δείχνει «βουνό».
Από κει και πέρα μεγάλη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι είχαν ο Ντέλετιτς, ο Κόντορ (κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα), ο Φάρκας, ενώ σταθερή αξία είναι ο Αγκάνοβιτς. Πιο πειθαρχημένος και ο Αναστασόπουλος (μακάρι να συνεχίσει έτσι...).
Στο δεύτερο μέρος, που εκτός του Μπόζοβιτς άλλαξε όλη η ενδεκάδα, μας εντυπωσίασαν ο Κρίζμαν παρότι δεν έπαιζαν από την πλευρά του πολύ οι παίκτες της ΑΕΛ, ο Αγρόδημος που είναι αρκετά θρασύς και τρέχει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ο Λαμπρόπουλος έχει την τεχνική που ξέρουμε, ενώ ο Κουτσιανικούλης ήταν μέσα στο παιχνίδι. Θετική παρουσία και ο Γιαννιτσάνης που θα βοηθήσει την ομάδα, είχε και δοκάρι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.
Στα σέντερ μπακ Ζίζιτς και Άλα είχαν πρόβλημα με ατομικά λάθη, αλλά ελπίζουμε ότι ήταν το πρώτο φιλικό και ίσως ψάχνει τη «χημεία» τους.
Τα συμπεράσματα είναι παρακινδυνευμένα από μία εμφάνιση.
Αγωνίσθηκε ο Μασούρας που δεν έπαιζε στα διπλά των προπονήσεων γιατί ο Ναβάρο ήταν τραυματίας και προσπαθούν στη λαρισινή ομάδα να του δώσουν ευκαιρίες.
Επίσης έκπληξη ήταν η συμμετοχή του Κρητικού, που πήρε τη θέση του Λεοζίνιο που τραυματίστηκε.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Αντρέ Πάους ξεκίνησε με την ενδεκάδα της περσινής περιόδου πλην του τερματοφύλακα Μπόζοβιτς. Οι υπόλοιποι ήταν στην άμυνα δεξιά ο Ρέντζας, αριστερά ο Κόντορ και σέντερ μπακ ο Φάρκας με τον Γκόλια.
Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ο Αναστασόπουλος με τον Φατιόν και πιο μπροστά οι: Ντέλετιτς(αριστερά), Αγκάνοβιτς, Ντοντό(δεξιά) και στην κορυφή ο Ναζλίδης.
Η πρώτη ευκαιρία ήταν για την ΑΕΛ με τον Αναστασόπουλο όταν η κεφαλιά του από σέντρα του Ρέντζα κατέληξε άουτ.
Η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα έκανε την πρώτη ευκαιρία στο 14’ όταν από λάθος του Κόντορ ο Κόντε έγινε παραλήπτης της μπάλας αλλά μπλόκαρε ο Μπόζοβιτς.
Στο 17’ ένα σουτ του Αγκάνοβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.
Στο 30’ σουτ του Χαλκιαδάκη μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς ενώ στο 37’ μια κεφαλιά του Γκόλια από φάουλ του Αγκάνοβιτς και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν η εκτέλεση ενός φάουλ του Μπουκουβάλα από καλή θέση που κατέληξε άουτ.
Γενικά στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο χωρίς πολλές φάσεις και με παίκτες επηρεασμένους από τον ρυθμό των προπονήσεων της προετοιμασίας.
Στο δεύτερο μέρος οι δύο προπονητές άλλαξαν τις ενδεκάδες.
Ο Πάους κράτησε τερματοφύλακα τον Μπόζοβιτς και στο 4-2-3-1 έβαλε στην άμυνα δεξιά τον Μασούρα, αριστερά τον Γουάλας, σέντερ μπακ τους Ζίζιτς και Άλα, ενώ αμυντικά χαφ ήταν ο Λαμπρόπουλος με τον Αγρόδημο. Στη μεσαία γραμμή αριστερά ο Κρίζμαν και δεξιά ο Κουτσιανικούλης ενώ επιθετικός ο Λεοζίνιο. Στην κορυφή της επίθεσης ο Γιαννιτσάνης.
Στο 60’ ο Αγρόδημος κάνει το πρώτο σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ ενώ στο 62’ ο Γιαννιτσάνης τετ-α-τετ με τον Βελλίδη, ύστερα από εκπληκτική πάσα του Κρίζμαν, στέλνει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι από την εξωτερική πλευρά του τερματοφύλακα του ΠΑΣ.
Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε στο επόμενο λεπτό όταν από λάθος του Άλα ο Ντόλοβατς μέσα από τη μεγάλη περιοχή σούταρε άουτ.
Και ενώ το παιχνίδι άρχισε να είναι ισορροπημένο, ήρθε στο 76’ ο τραυματισμός του Λεοζίνιο από τον Μπέριο και εκεί οι παίκτες της ΑΕΛ έδειξαν «πελαγωμένοι» με αποτέλεσμα στην πρώτη φάση μετά τον τραυματισμό ο Γιάκος στο 77’ να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Μπόζοβιτς ύστερα από σέντρα από αριστερά του Μαμπουλού.
Στο 79’ έγινε το 0-1 όταν ο Γιάκος μπήκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή ξεπερνώντας κάθε παίκτη της ΑΕΛ σουτάρει, απέκρουσε ο Μπόζοβιτς και στη συνέχεια ο Ναδάλες έκανε το 0-1.
Τα τελευταία λεπτά ανήκουν στον Κουτσιανικούλη που αρχικά κάνει ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα άουτ στο 81’, μετά από λίγο δεν προλαβαίνει να αξιοποιήσει ωραία μπαλιά του Λαμπρόπουλου και στο 87’ από πάσα του Κρίζμαν δεν μπορεί να νικήσει τον Βελλίδη σε τετ-α-τετ.
Η μόνη φάση που έκανε ο ΠΑΣ ήταν στο 83’ όταν, από σέντρα του Καρανίκα, ο Γιάκος έπιασε κεφαλιά άουτ.
Γενικά στο δεύτερο μέρος είχαμε πιο ωραίες φάσεις, αλλά το μαρκάρισμα του Μπέριου στον Λεοζίνιο σημάδεψε την αναμέτρηση.
Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία με βάση τις ευκαιρίες καθώς η ΑΕΛ δικαιούταν ένα τέρμα.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής ήταν ο Χρυσαφόπουλος με βοηθούς τους Κολοκότσιο και Μπύρο. Αν εξαιρέσουμε τη φάση του Λεοζίνιο που δεν υπήρχε κάρτα(φιλικό γαρ…) τα πήγαν πολύ καλά.
Το εξοδολόγιο των διαιτητών ήταν 100 ευρώ μοιρασμένο από τις δύο ομάδες, όπως ανέφεραν πληροφορίες μας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ : Α’ μέρος: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Κόντορ, Γκόλιας, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Ντοντό.
Β’ μέρος: Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Άλα, Γουάλας, Λαμπρόπουλος, Αγρόδημος, Λεοζίνιο (76’ Κρητικός), Κουτσιανικούλης, Κρίζμαν, Γιαννιτσάνης.
ΠΑΣ ΓΑΝΝΕΝΑ: Α’ μέρος: Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Ζαχαρός, Σερβιλάκης, Μαυροπάνος, Βιδάλ, Νικολιάς, Χαλκιαδάκης, Κόντε.
Β’ μέρος: Βελλίδης, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μπέριος, Ναδάλες, Κοζορώνης, Μουταμπάλα, Παπαδόπουλος (71’ Λιάπης), Ντόλοβατς, Γιάκος.

 

Των απεσταλμένων της «Ε»
Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass