ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ (1-0)

Αγκάνοβιτς και πρώτη νίκη

• Ποια τα σχήματα που δοκίμασε ο τεχνικός της ομάδας Αντρέ Πάους • Συμμετοχή έκπληξη του 17χρονου Γιάννη Καλύβα • Αγωνίσθηκε ο Ανδρεόπουλος

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2017 22:01

Την πρώτη της φετινή νίκη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας που γίνεται στο Καρπενήσι πέτυχε χθες η ΑΕΛ κόντρα στον Λεβαδειακό (1-0) χάρη σε ένα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κροάτη Αντναν Αγκάνοβιτς στο 39’.

Και αν η νίκη σίγουρα δίνει ψυχολογική ώθηση στην ομάδα, το βασικό είναι ότι Πάους δοκίμασε νέα σχήματα (στην ίδια τακτική 4-2-3-1) αλλά και κάποιους παίκτες σε νέες θέσεις.
Παράλληλα δικαιώθηκε η δουλειά της χθεσινής πρωινής προπόνησης που περιελάμβανε πολλά «στημένα» από τον τεχνικό διευθυντή Ηλία Φυντάνη (σε συνεργασία πάντα με τον Πάους) όπου ο Αγκάνοβιτς από κει που πέτυχε το γκολ εκτέλεσε οκτώ φορές φάουλ λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα χθες αγωνίσθηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ως βασικός τερματοφύλακας ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, στην άμυνα δοκιμάσθηκαν διαφορετικά σχήματα στα σέντερ μπακ και στο πρώτο μέρος ήταν ο Ζίζιτς με τον Φάρκας (πήγε πολύ καλά ο Ζίζιτς), ενώ στο δεύτερο μέρος ο Γκόλιας με τον Άλα (πολύ καλός ο Γκόλιας).
Στα αμυντικά χαφ δοκιμάσθηκε στο πρώτο μέρος η συνεργασία Αγρόδημος, Φατιόν ενώ στο δεύτερο μέρος αυτή μεταξύ Αγκάνοβις (σαν «οκτάρι») και Αναστασόπουλου.
Ο Λαμπρόπουλος χρησιμοποιήθηκε ως επιτελικός μέσος με καλές ασίστ ενώ ο Κρίζμαν όπως αναφέραμε και χθες ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης χωρίς όμως να ικανοποιήσει.
Στα πλάγια αγωνίσθηκε ο Γιαννιτσάνης, ενώ ο Μασούρας έπαιξε δεξί χαφ.
Μεγάλη έκπληξη αλλά και δείγμα των προθέσεων του Πάους να αξιοποιήσει νέα παιδιά είναι ότι αγωνίσθηκε στο δεύτερο μέρος ο 17χρονος Γιάννης Καλύβας στα αριστερά της επίθεσης που κέρδισε τη συμπάθεια όλων των συμπαικτών του που διαρκώς τον ενθάρρυναν πιστεύοντας στο ταλέντο του.
 Τέλος χρησιμοποιήθηκε ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος για μισή ώρα και πήγε καλά και όπως όλα δείχνουν θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα.
Αυτά σε γενικές γραμμές ενώ στα επόμενα φιλικά παιχνίδια θα δούμε πιθανότατα και άλλα σχήματα από τον Πάους, ενώ χθες δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Λεοζίνιο, Ντοντό, Κουτσιανικούλη ενώ ο Περόνε είναι ανέτοιμος.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Πάους ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Γουάλας (αριστερά), Ζίζιτς και Φάρκας στα σέντερ μπακ και δεξιά τον Ναβάρο που δεν αγωνίσθηκε στο πρώτο φιλικό. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ο Αγρόδημος με τον Φατιόν ενώ πιο μπροστά οι: Ντέλετιτς (δεξιά), Αγκάνοβιτς και Γιαννιτσάνης (αριστερά). Στην κορυφή ο Κρίζμαν.
Το πρώτο σουτ της αναμέτρησης έκανε στο 2’ ο Σένκα και μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος ενώ η απάντησής της ΑΕΛ ήταν ένα σουτ του Αγκάνοβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 11’ που έδιωξε ο Δασκαλάκης σε κόρνερ.
Ο Μπραντάο στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Λεβαδειακού έχασε στο 14’ μεγάλη ευκαιρία να πετύχει τέρμα (από σέντρα του Γιουσούφ) ενώ στο 20’ ο Αγκάνοβιτς που είχε μεγάλα κέφια μεταβίβασε στον Ντέλετιτς αλλά το σουτ που έκανε μέσα από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο Δασκαλάκης.
Στο 35’ πάλι ο Δασκαλάκης απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του αφού νίκησε τον Κρίζμαν που βρέθηκε μόνος απέναντί του μετά από μεταβίβαση του Γιαννιτσάνη.
Τελικά στο 39’ η ΑΕΛ κέρδισε φάουλ από αριστερά και πλάγια το εκτέλεσε ο Αγκάνοβιτς (το κέρδισε ο ίδιος) και έκανε το 1-0. Το πρώτο φετινό τέρμα της ομάδας…
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε (από τις πολλές αλλαγές κυρίως του Λεβαδειακού) και η μοναδική αξιόλογη φάση ήταν μια κεφαλιά στο 62’ του Γκόλια ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Αγκάνοβιτς που μπλόκαρε ο Ναμάσκο.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κολοκότσιος με βοηθούς τους Ελατζάν, Παπαρούπα (όλοι του συνδέσμου Ευρυτανίας) που δεν είχαν κανένα πρόβλημα.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Α’ ΜΕΡΟΣ: Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Αγρόδημος, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Κρίζμαν, Γιαννιτσάνης.
Β’ ΜΕΡΟΣ: Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Άλα, Γκόλιας, Κόντορ, Αναστασόπουλος, Αγκάνοβιτς (63’ Ανδρεόπουλος) Ναζλίδης, Μασούρας, Καλύβας, Λαμπρόπουλος.
Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανίγκο): Δασκαλάκης (46’ Ναμάσκο), Μεντί (60’ Χατζηλάμπρος), Μοϊσέ (60’ Τόλι), Ζαραδούκας (60’ Τριποτσέρης), Γιακουμάκης (63’ Καψάσκης), Τσαμπούρης (63’ Καραχάλιος), Καλτσάς (63’ Ομπιόρα), Γιουσούφ (63’ Τζαφάρ), Νιασέ (60 Μάγκας), Σένκα (46’ Μπελχαζουανί), Μπραντάο (46’ Βασιλείου).
*Στον αγώνα βρέθηκε και ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης που είχε ιδιαίτερη χειραψία με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια.

 

ΑΝΤΡΕ ΠΑΟΥΣ:
Η νίκη μάς βοηθάει…

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Αντρέ Πάους δήλωσε τα εξής:
«Ανέβηκε ο ρυθμός της ομάδας σε υψηλότερο επίπεδο, επίσης βελτιωθήκαμε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από την άμυνα και παίζουμε καλύτερα. Είμαι ικανοποιημένος που δεν είχαμε τραυματισμούς και είδα όλους τους παίκτες που ήθελα για 45 λεπτά. Το πιο σημαντικό είναι να γνωριστούμε και να δουλέψουμε καλύτερα μεταξύ μας. Η ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλή και υπάρχει μία καλή βάση για να έρθουν αποτελέσματα».
Σχετικά με τη πρώτη νίκη της ομάδας είπε: «Αν εννοείτε για το κλίμα που δημιουργεί στην ομάδα, σίγουρα είναι σημαντική. Μας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Μας βοηθάει να δουλέψουμε σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Πρέπει όμως να υπάρχει πειθαρχεία. Ακόμα δουλεύουμε για να βελτιωθούμε. Έχουμε τέσσερις εβδομάδες ακόμα για να το κάνουμε αυτό. Αυτό είναι απλά ένα φιλικό παιχνίδι και είχα την ευκαιρία να δω τους ποδοσφαιριστές.
Έχω κάθε φορά καλύτερη εικόνα για την ποιότητα των παικτών. Τους βλέπω στη προπόνηση, αλλά στο παιχνίδι αξιολογούνται όλοι καλύτερα. Σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση φτιάχνεις καλύτερη εικόνα. Δεν χρειάζεσαι άλλωστε μόνο έντεκα παίκτες, χρειάζεσαι ολόκληρη την ομάδα. Όλοι είναι σημαντικοί. Ο φροντιστής, το τεχνικό τιμ, το ιατρικό επιτελείο, ο οδηγός του λεωφορείου είναι απαραίτητοι.
Είναι δουλειά μου να κρατάω όλο αυτό το καλό περιβάλλον. Αυτή είναι η βάση για να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο η ομάδα. Το άθλημα άλλωστε είναι ομαδικό και ό,τι γίνεται πρέπει να γίνεται από όλους μαζί».

 

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:
Αρνήθηκα πρόταση 300.000 ευρώ!

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας πήγε στο χθεσινό φιλικό στο 75’ περίπου του αγώνα και κάθισε στον πάγκο ενώ λίγο αργότερα μιλώντας στην «Ε» δήλωσε τα εξής: «Δεν παρακολούθησα όλο τον αγώνα αλλά είδα τους πάντες με ενθουσιασμό. Φέτος κάνουμε μια πολύ καλή ομάδα και δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε σε προτάσεις ύψους 300.000 ευρώ όπως αυτήν που μας έκαναν για τον Ντέλετιτς.
Μέσα σε δύο χρόνια έφθασαν ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό στη Β’ εθνική να μας ζητάνε παίκτες, ενώ όταν ξεκινήσαμε δεν είχαμε ούτε ένα δελτίο».

 

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΩΣ ΔΑΝΕΙΚΟ
Ενδιαφέρον για Καπό έδειξαν τα Τρίκαλα

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για να αποκτήσουν τον Δημήτρη Καπό ως δανεικό από την ΑΕΛ έχει δείξει η ομάδα των Τρικάλων που αγωνίζεται στη Β’ εθνική κατηγορία. Ο παίκτης πάντως συνεχίζει την προετοιμασία με την ομάδα της ΑΕΛ στο Καρπενήσι και θα παραμείνει μέχρι την επιστροφή της ομάδας στη Λάρισα το ερχόμενο Σάββατο.

 

ΜΑΣΟΥΡΑ, ΧΟΤΖΑΛΙ, ΚΡΗΤΙΚΟ
Η Βέροια θέλει τρεις…

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα της Βέροιας κατέθεσε πρόταση στην ΑΕΛ για την απόκτηση τριών παικτών ως δανεικούς και αυτοί είναι οι: Χοτζάλι, Μασούρας, Κρητικός.

 

Με Περόνε κόντρα στον Ατρόμητο Αθ.

Το πρώτο της φιλικό αγώνα επί Λαρισινού εδάφους θα δώσει το ερχόμενο Σάββατο στις 18.30 στο Ael Fc Arena η ΑΕΛ κόντρα στον Ατρόμητο Αθηνών, όπου αναμένεται να αγωνισθεί έστω και για λίγο ο Περόνε για πρώτη φορά.

 

Επιστροφή σε δέκα μέρες

Ο Βραζιλιάνος παίκτης της ΑΕΛ Λεοζίνιο, που τραυματίστηκε στο πρώτο φιλικό της Λαρισινής ομάδας με τα Γιάννενα, δήλωσε ότι σε δέκα μέρες θα επιστρέψει στις προπονήσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι απόλυτα έτοιμος να ακολουθήσει τον ρυθμό των υπολοίπων στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass