Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Ευθύμης Ρεντζιάς: Ακόμα πιο ψηλά…

• Προτεραιότητες η οικονομική ανάπτυξη μέσω του αθλητικού τουρισμού και οι καινοτόμες αθλητικές δράσεις

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2017 22:19

Είναι ψηλός (2.12 μέτρα) αλλά παίζει ψηλά και στην πολιτική με αποτέλεσμα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός να εμπιστευτεί την Αντιπεριφέρεια για θέματα αθλητισμού στον Ευθύμη Ρεντζιά που το όνομά του είναι γνωστό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έχει αγωνισθεί ο διεθνής καλαθοσφαιριστής (Ισπανία ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, Τουρκία ως παίκτης της Ούλκερ, Ιταλία ως παίκτης της Σιένα) αλλά και στην Αμερική από τη θητεία του στους Φιλαδέλφεια 76ers στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ.


Τι σκοπεύει όμως να κάνει στη δεύτερη θητεία του ως αντιπεριφειάρχης και πού στοχεύει στα θέματα του αθλητισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Ευθύμης Ρεντζιάς;
Μιλώντας χθες στην «Ε» αρχικά μας είπε:
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Αγοραστό που μου εμπιστεύτηκε τη θέση και επειδή τον γνωρίζω από τη συνεργασία που είχαμε όλα τα χρόνια, ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα μαζί στο σχήμα της παράταξης, πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να φθάσουμε τον αθλητισμό στη Θεσσαλία ακόμα πιο ψηλά. Είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη συνείδηση όλων χαρακτηρίζεται η αθλητική Περιφέρεια της χώρας. Ο πήχης είναι ψηλά αλλά μπορούμε ακόμα ψηλότερα».* Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό;
«Με στοχευόμενες δράσεις. Οι καιροί γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολοι και οι κοινωνίες υποφέρουν οικονομικά. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον αθλητικό τουρισμό ώστε να φέρουμε κόσμο στη Θεσσαλία όπως κάνουμε όλα τα χρόνια. Μέσω αυτής της δράσης θα βοηθηθούν οικονομικά πολλές περιοχές ενώ παράλληλα θα ακουστεί το όνομα τους στην Ελλάδα και διεθνώς, αυτός είναι ένας στόχος μου, προσελκύοντας κι άλλους να έρθουν.
Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι καινοτόμες αθλητικές δράσεις προσαρμοσμένες στον καθημερινό ρυθμό αλλαγών της κοινωνίας. Πρέπει να δώσουμε περισσότερη γνώση σ’ αυτούς που ασχολούνται, να ανοίξουμε νέους δρόμους, να δώσουμε νέες ευκαιρίες μέσω αυτών των δράσεων ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο αυτών που θα τις παρακολουθούν και θα ενδιαφέρονται να κάνουν κάτι πρωτοποριακό. Υπάρχουν αθλήματα που μπορούν να αναπτυχθούν και τα οποία δεν είναι διαδεδομένα στο ευρύ κοινό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει «στεγανά» για κανένα άθλημα εφόσον υπάρχουν τεκμηριωμένες προτάσεις. Δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Θέλουμε να είμαστε κοντά στην αθλητική κοινωνία και να τη βοηθήσουμε».
Τέλος ο νέος αντιπεριφερειάρχης μάς είπε ότι θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις γνωριμίες που έχει στον αθλητικό χώρο, ώστε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να έχει και διεθνείς δράσεις και να έρθει μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες.
Και κατέληξε: «Σίγουρα τα σχέδια πολλές φορές μένουν επί χάρτου γι’ αυτό θα προτιμήσω να δούνε οι Θεσσαλοί τα έργα και να μην λέω λόγια, κάτι που έκανα και στην πρώτη μου θητεία μου σαν αντιπεριφερειάρχης αλλά και σαν παίκτης του μπάσκετ.… Στόχος μας ένας και μοναδικός θα διατηρήσουμε τα κεκτημένα και να διατηρήσουμε τον τίτλο μας ως αθλητική Περιφέρεια της χώρας που έχει κάνει σημαντικό έργο σε αθλητικές υποδομές και αθλητικές δραστηριότητες. Επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο θα προσπαθήσουμε για ακόμα περισσότερα. Και το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσουμε τη νέα γενιά του αθλητισμού».

 

Λίγα λόγια για τον Ρεντζιά

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 11 Ιανουαρίου 1976 με σημαντική καριέρα ως αθλητής μπάσκετ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας με τον Δαναό Τρικάλων και συνέχισε στον ΠΑΟΚ στα 16 του με το ποσό ρεκόρ των 300.000.000 δραχμών (1993-97). Με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 και το Κύπελλο Ελλάδας το 1995, ενώ ήταν φιναλίστ για το Κύπελλο Σαπόρτα το 1996. Την ίδια χρονιά επιλέχτηκε στο ντραφτ του NBA (Denver Nuggets) και το 1997 πήγε στην Μπαρτσελόνα. Το 2001 κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας.
Το 2002-03 αγωνίστηκε στο NBA με τη φανέλα των Philadelphia 76ers έχοντας 35 συμμετοχές και 1,5 πόντους μ.ο. Το 2003 μεταγράφηκε στην τουρκική Ούλκερ και έγινε ο πρώτος Έλληνας καλαθοσφαιριστής που έπαιξε με ομάδα της Τουρκίας. Στις 20 Απριλίου 2004 κατέκτησε και δεύτερο τίτλο με την Ούλκερ, το Κύπελλο Τουρκίας, μετά το Πρέζιντενς Καπ, κερδίζοντας την Εφές Πίλσεν με 86-74 στον τελικό του θεσμού. Το 2004 μεταγράφηκε στην ιταλική Σιένα και από το 2005 εώς τον Φεβρουάριο του 2006 αγωνίστηκε στην ισπανική Βαλαδολίδ.
Στις 9 Αυγούστου 2006 ανακοίνωσε την απόφασή του για πρόωρη αποχώρηση από το μπάσκετ, εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών.
Tο 1993 έγινε μέλος της εθνικής εφήβων. Τον Ιούνιο του 1995 αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα ανδρών και την ίδια χρονιά κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την εθνική εφήβων, όπου ψηφίστηκε ως πολυτιμότερος παίκτης, και αναδείχτηκε πρώτος στην κατάταξη παικτών σε πόντους και ριμπάουντ.
Συμμετείχε με την εθνική ομάδα ανδρών στα Ευρωμπάσκετ 1995, 1997, 2001 και 2003, στα Μουντομπάσκετ 1994 και 1998 και στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass