ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΘΕΜΑ

Κούγιας για τηλεοπτικά

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2017 16:50

Δηλώσεις έκανε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για τις εσωτερικές διενέξεις στη Super League με αφορμή τα τηλεοπτικά, αλλά και την υπόθεση της Κέρκυρας.


Για τη διαμάχη με τη Nova για τα τηλεοπτικά:
«Υπάρχει μια παράνομη ασυνέπεια εκ μέρους της Nova. Δεν σέβεται την υπογραφή της και δεν εκτιμάει και αυτά που έκανε η Super League γι’ αυτή. Ότι, δηλαδή, επί προεδρίας Μώραλη της επιστράφηκαν εγγυητικές ύψους 40 εκατ. ευρώ, ότι πριν δύο χρόνια υπογράφηκε επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2019 και πήρε δάνειο 100 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες και ότι οι 12 από τις 16 ομάδες της Super League δέχονται και συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση έναντι πινακίου φακής. Οι μικροί εισπράττουν το 23% των χρημάτων του τηλεοπτικού συμβολαίου και οι μεγάλοι το 77%. Κι ενώ μας έχουν στραγγίξει οικονομικά, αφού πρέπει να είμαστε συνεπείς για να πάρουμε την αδειοδότηση μας ζητούν μείωση γνωρίζοντας ότι πολλοί μικροί δεν έχουν καν κεντρικό χορηγό. Μόλις πρόσφατα απέκτησε το πρωτάθλημα κεντρικό χορηγό λόγω της ενέργειας του Ιβάν Σαββίδη, την οποία ευγνωμώνως αντιμετωπίζω. Κι ενώ τα γνωρίζουν όλα αυτά προσπαθούν να μας στραγγαλίσουν οικονομικά σε συνεργασία με τους τέσσερις μεγάλους. Είναι μια απόλυτη παρέα όλοι τους και αποδείχθηκε αυτό και χθες. Ενώ πήραμε μία απόφαση να διεκδικήσουμε όλα τα χρήματα, όταν η συζήτηση έφτασε στην προκήρυξη οι τέσσερις μεγάλοι με συνοιδοπόρους τους Πανόπουλο, Μποροβήλο που πήραν μαζί τους και τον Πλατανιά τορπίλισαν την προσπάθεια των μικρών. Ο Πανόπουλος είναι χρόνια τώρα δούρειος ίππος των μεγάλων και ο Μποροβήλος. Από τα πλάνα του Πανόπουλου το μόνο που έγινε ήταν ο Στράτος πρόεδρος της Λίγκας και ο Σαραϊδάρης μπήκε στην ΚΕΔ. Ούτε το 40% των τηλεοπτικών πήραμε. Παραμείναμε στο 23% και τώρα θέλουν να πέσουμε κι άλλο. Η περικοπή 18% που ζητάει η Nova για τους μικρούς φτάνει στο 25%».
Για τα προβλήματα της Super League:
«Πώς λέτε ότι δεν πουλάει όταν έχει 224 χιλιάδες αποκωδικοποιητές; Και εισπράττει 124 εκατ. ευρώ και έχει καθαρά κέρδη 54 εκατ. ευρώ; Η παρακμή του πρωταθλήματος οφείλεται στις αντιδικίες των μεγάλων. Σε αντιστοίχου επιπέδου πρωταθλήματα στην Ευρώπη, όπως το Βέλγιο, η Αυστρία, η Ελβετία κάθε ομάδα παίρνει τουλάχιστον 5-6 εκατ. ευρώ από τηλεοπτικά και στην Ελλάδα παίρνουμε 1,3 εκατ. ευρώ και φέτος μας λένε να πάμε στο 1,15 εκατ. ευρώ. Για να υπάρχει ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, να φαίνεται ο ιδιοκτήτης, να μην υπάρχουν ομάδες σφραγίδες, εγγυημένοι προϋπολογισμοί, να έχουν οι ομάδες γήπεδο, ιδιόκτητο κέντρο, οργανωμένες ακαδημίες, ελάχιστο μέσο όρο οπαδών που θα σέβονται το ποδόσφαιρο. Εδώ υπάρχει ομάδα που παίζει και διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη και χρωστά 8 εκατ. ευρώ στην εφορία και ο προϋπολογισμός είναι μικρότερος. Πώς μπορεί και πληρώνει 100 χιλιάδες ευρώ στην εφορία; Δεν μιλώ για τον Παναθηναϊκό».
Για την Κέρκυρα:
«Επικρατεί η σιωπή των αμνών για την Κέρκυρα. Η Κέρκυρα ανήκει στον Λιμπάντση και διοικείται από αυτόν. Αυτός προσλαμβάνει προπονητές, αυτός κάνει τις μεταγραφές. Παρανόμως υφίσταται στη Super League, αφού ο Λιμπάντσης απαγορεύεται να είναι στο ποδόσφαιρο η Κέρκυρα έχει προστάτες. Κάποτε ήταν ο Ολυμπιακός, σήμερα έχει άλλον προστάτη και μπορείτε να βρείτε ποιος είναι. Δείτε τις εκλογές της ΕΠΣ και θα το καταλάβετε. Ο Άρης πρέπει να κάνει καταγγελία όπως έκανε ο Λεβαδειακός και να βρει τον Κουτσούρη που πούλησε την Κέρκυρα στον Λιμπάντση και ξέρει τα πάντα. Θα πρέπει να αποβληθεί η Κέρκυρα. Τη θέση της εκτός από τον Άρη μπορεί να τη διεκδικήσει και η Βέροια».

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, απάντησε στον Αλέξη Κούγια αναφέροντας τα εξής:
«Ο κος. Κούγιας είναι μία μεγάλη ιστορία με παρελθόν, με παρόν και του εύχομαι ολόψυχα μεγάλο μέλλον. Τα πράγματα στη ζωή αυτοπροσδιορίζονται κι όλοι κρινόμεθα καθημερινά από το κοινωνικό σύνολο για τις απόψεις, τις θέσεις και τις AΛΛΑΓΕΣ των θέσεών μας. Αυτό θα γίνει και τώρα. Κάθε πόλη και καημός monsieur Αλέξης.
P.S.: Η Super League να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των τελευταίων τριών σημαντικών συνεδριάσεων. Αυτά θα «βουλώσουν» πολλά στόματα. Το ΟΦΕΙΛΕΙ απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Φιλάκια Alex».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass