Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ:

Με το βλέμμα στη Γ’ Εθνική

• Χρ. Μουλτσιάς: «Πάντα οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί, αλλά το ποδόσφαιρο θέλει και λίγη τύχη» • Κ. Κατσάρας: ««Αν μπορέσουμε θα αλλάξουμε κατηγορία, χωρίς φυσικά αυτό να είναι αυτοσκοπός»

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2017 22:06

Η πολύ καλή εικόνα που παρουσίασε στο περσινό πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας που επισφραγίστηκε με την κατάκτηση της 3ης θέσης, υποχρεώνει τον Οικονόμο Τσαριτσάνης να ανεβάσει τον πήχη τη φετινή σεζόν και να διαδραματίσει ρόλο πρωταγωνιστή, με το βλέμμα στραμμένο στη Γ’ Εθνική.

Η άνοδος δεν αποτελεί αυτοσκοπό για τους «πράσινους», ωστόσο οι στόχοι τους είναι υψηλοί σε συνδυασμό με το καλό ποδόσφαιρο. Όπως επισήμανε ο τεχνικός Κώστας Κατσάρας «αυτό που θέλουμε είναι να πάμε καλύτερα από πέρσι. Πέρσι τερματίσαμε τρίτοι, άρα φέτος θέλουμε να πάμε λίγο πιο ψηλά, που σημαίνει ότι αν μπορέσουμε θα αλλάξουμε κατηγορία, χωρίς φυσικά αυτό να είναι αυτοσκοπός. Έχουμε καλή ομάδα, και έχουμε βάλει τις βάσεις από πέρσι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο» είπε αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας, ενώ σχετικά με το νέο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας επισήμανε:
«Φέτος νομίζω θα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία, γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, όπως πέρσι ο Αχιλλέας Φαρσάλων, που είχε μεγάλο προϋπολογισμό και έμπειρους παίκτες. Αρκετές ομάδες υπολογίζουν ότι μπορούν να μπουν τουλάχιστον στη διαδικασία των πλέι οφ και αυτό θα είναι ανταγωνιστικό και ωραίο.
Για τη μείωση της βαθμολογικής διαφοράς στην κορυφή πιστεύω ότι είναι σωστή. Αν υπάρχει μία ομάδα η οποία θα μπορέσει να έχει βαθμολογική διαφορά επτά βαθμών και πάνω, τότε σίγουρα θα είναι δίκαια πρωταθλήτρια. Πέρσι για παράδειγμα ο Αχιλλέας είχε μεγάλη διαφορά και αδίκως για μένα μπήκαν στη διαδικασία των πλέι οφ. Οπότε θα δούμε αν μία ομάδα θα μπορέσει να πάρει αυτή τη διαφορά. Το θεωρώ δύσκολο. Όποια ομάδα είναι ικανή και μπορέσει να διαχειριστεί όχι μόνο τα καλά αλλά κυρίως τα άσχημα αποτελέσματα και παράλληλα επιδείξει ηρεμία και συνοχή, αυτή θα πάει μπροστά».
Τέλος σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στο ρόστερ ο Κώστας Κατσάρας είπε:
«Μικρές αλλαγές είχαμε φέτος, επειδή πέρσι βάλαμε τις βάσεις. Φέτος ήρθαν τέσσερα καινούργια παιδιά, δύο έμπειροι στόπερ και δύο μεσοεπιθετικοί ακραίοι, έχουμε το υλικό από πέρσι, έχουμε όλα τα παιδιά κοντά -από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή- και το κυριότερο είναι ότι η διοίκηση βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας».
Από την πλευρά της διοίκησης ο πρόεδρος κ. Χρήστος Μουλτσιάς και ο ταμίας κ. Κώστας Βατάλης υπογράμμισαν:
Χρήστος Μουλτσιάς: «Υπάρχει καλή διοίκηση, καλός προπονητής, καλά παιδιά, το χωριό πάντα στήριζε και στηρίζει δυνατά την ομάδα και γενικά το κλίμα είναι άριστο. Τα λόγια περισσεύουν κι αυτό μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Πάντα οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί, αλλά το ποδόσφαιρο θέλει και λίγη τύχη. Εμείς θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας ως διοίκηση να παρέχουμε τα εχέγγυα, αφήνουμε χώρο στον προπονητή και τα παιδιά να αναπνεύσουν, να εργαστούν και θεωρώ ότι με λίγη τύχη και τη βοήθεια του Θεού όλα θα πάνε καλά. Αυτό που γίνεται στον Οικονόμο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και είναι κάτι που χρειάζεται στην ευρύτερη περιοχή».
Κώστας Βατάλης: «Φέτος η ομάδα ενισχύθηκε με πολύ καλούς παίκτες. Στόχος μας είναι να πλασαριστούμε στην πρώτη τετράδα και ό,τι καλύτερο βγει στην πορεία. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες με υγεία πάνω απ’ όλα».

 

 

Το μήνυμα των παικτών

Τους υψηλούς στόχους της ομάδας επισήμαναν κυρίως οι παίκτες του Οικονόμου. Ας δούμε τι είπαν ορισμένοι εξ αυτών:

Βασίλης Σακοράφας:
«Προσπαθούμε πρώτα απ’ όλα αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις να τα εφαρμόζουμε στα επίσημα παιχνίδια με τον καλύτερο δυνατό τόπο. Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, παίζοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτός ο στόχος είναι δύσκολος ή εύκολος, γιατί όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε».

 

Βαγγέλης Κολιός:
«Ο περσινός κορμός διατηρήθηκε ο ίδιος και παράλληλα ήρθαν νέα παιδιά. Θα προσπαθήσουμε κάθε Κυριακή να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας και ταυτόχρονα να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Εάν έρθει κάτι παραπάνω από αυτό που πετύχαμε πέρσι, καλώς να έρθει.
Φέτος οι ομάδες έχουν ενισχυθεί όλες, άλλωστε δεν υπάρχει -πλην του Αχιλλέα Φ.- άλλη λαρισινή ομάδα στη Γ’ Εθνική και αυτό κάνει πιο δύσκολη τη μάχη της κορυφής στο φετινό πρωτάθλημα».

 

Δημήτρης Τόλιος:
«Θα είναι μία δύσκολη χρονιά. Στόχος μας είναι να βγούμε κατηγορία. Θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να το πετύχουμε. Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, γιατί δεν υπάρχει ομάδα που να ξεχωρίζει. Όλες οι ομάδες είναι καλές, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι».

 

Βασίλης Παπαγεωργίου:
«Η χρονιά θα είναι δύσκολη. Στόχος της ομάδας είναι να κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Το ρόστερ έχει χαμηλό μ.ό. ηλικίας και απαρτίζεται κυρίως από νεαρά παιδιά, αλλά υπάρχουν και οι έμπειροι ποδοσφαιριστές, που έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τη χημεία που θέλουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Φέτος δεν υπάρχει φαβορί. Είναι κάποιες ομάδες που φαίνονται ισάξιες και φυσικά το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, ωστόσο πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος».

 

 

Το πάρε-δώσε των παικτών

Έφυγαν: Φτίκας (αποχώρησε από την ενεργό δράση), Καραγκούνης (Αχιλλέας Φ.), Ζήσαρος (φοιτητής στην Κρήτη).

Αποκτήθηκαν: Κουμπούρας (Αχιλλέας Φ.), Κολιός, Παπαγεωργίου (Ατρόμητος Παλαμά), Τόλιος (Βλαχογιάννι), Κακαράτζας (ΑΕΛ Κ20).

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Gallery άρθρου