ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ «ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ»

Αρχίζουν τα μαθήματα μπριτζ

• Άρχισε η ενημέρωση των γονέων και για το μίνι μπριτζ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2017 23:06

Από σήμερα Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη 6.00μ.μ.- 8.00μ.μ. θα γίνονται μαθήματα Μπριτζ, στον Μύλο του Παππά στο κεντρικό κτίριο στο ισόγειο όπου απευθύνονται σε ενήλικες και σε μαθητές λυκείου.

Παράλληλα όμως άρχισαν και οι ενημερώσεις γονέων για το μίνι μπριτζ που αρχίζει από φέτος στη Λάρισα για τους μαθητές του Δημοτικού (Ε’ και Στ’ τάξης) και του Γυμνασίου.
Ήδη η Ελληνική Ομοσπονδία με τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπρίτζ Λάρισας στείλανε επιστολή στους διευθυντές των σχολείων όπου αναφέρει ότι εγκρίνει την άδεια εισόδου των κάτωθι εκατό εβδομήντα τεσσάρων (174) προτεινόμενων εκπροσώπων της Ε.Ο.Μ. για την υλοποίηση εντός του ωρολογίου προγράμματος των σχολικών μονάδων Α/θμιας (τάξεις Δ’-ΣΤ’ Δημοτικού) και Β/θμιας Εκπ/σης (Γυμνάσιο), διάρκειας μιας (1) διδακτικής ώρας, της δράσης με τίτλο «Παρουσίαση του παιχνιδιού Μίνι Μπριτζ στο σχολείο», για το σχολικό έτος 2017-18»
Τονίζουν μάλιστα τη συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Λαρισαίων αναφέροντας: «Η δράση αφορά παιδιά της Πέμπτης και της Έκτης Δημοτικού, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και είναι δωρεάν. Πιο συγκεκριμένα στον χώρο που μας παραχωρεί η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στον «Μύλο του Παππά», τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση του μπριτζ για παιδιά, με τίτλο «Παιχνίδια του μυαλού», διάρκειας μιας ώρας. Στόχος μας είναι, τα παιδιά που ενδιαφέρονται, να εντάξουν το μίνι μπριτζ στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Στο τέλος της παρουσίασης θα μοιράζεται στα παιδιά ένα έντυπο με πληροφορίες για το μπριτζ και για τους τρόπους επικοινωνίας με τον όμιλο. Τα σχολεία θα μπορούν να έρχονται στην αίθουσα του Ομίλου μπριτζ κατόπιν συνεννόησης με την κ. Νικολακοπούλου Αγγελική τηλ. 6974-393942 ή τον κ. Ντερέκα Χρήστο τηλ. 6937-909595, το πρωινό είτε της Τρίτης, είτε της Πέμπτης, από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου έως και μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα 2017».
Οι προϋποθέσεις που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας είναι:
1. Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε αρμόδιους Σχολικούς Συμβούλους, τους Διευθυντές.
2. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός ορισμένος από τον Διευθυντή του σχολείου.
3. Για τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών απαιτείται ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα με ευθύνη του οποίου θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής τους.
4. Να μην συνεπάγεται κανένα οικονομικό κόστος για τους μαθητές/τριες.
5. Κατά την παρουσίαση του προγράμματος απαγορεύεται η διάθεση οποιουδήποτε υλικού το οποίο αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση.
Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που η δράση θα υλοποιηθεί ως εκπαιδευτική επίσκεψη σε Αγωνιστικό Σύλλογο Μπριτζ, οι επισκέψεις στους χώρους αυτούς θα πραγματοποιούνται με ευθύνη της Δ/νσης και του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολείων και σύμφωνα με όσα ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass