ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕ 2-1

Αγώνας διαφήμιση, βοηθός δυσφήμιση

• Εκπληκτικό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος με τρία γκολ, ένα δοκάρι και δύο αποβολές • Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Περόνε στο 90’

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2017 22:22

Αγώνας διαφήμιση χθες στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» όπου η ΑΕΛ παρότι αγωνίσθηκε με δύο παίκτες παραπάνω για δέκα λεπτά έχασε με 2-1 με ένα βοηθό τον Καραβασίλη, που δυσφήμισε τον αγώνα, που λανθασμένα υπέδειξε ως οφσάιντ και ακύρωσε τέρμα που πέτυχε στο 90’ και αντί το αποτέλεσμα να γίνει 1-2 έγινε, με αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση στα τελευταία λεπτά το 2-1 με τον Χίλιεμαρκ στο 90’ +3.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Μολέδο από τον Φατιόν και εκτέλεσε ο Βιγιαφάνες στο 50’ . Ισοφάρισε η ΑΕΛ με τον Περόνε στο 79’ ενώ είχε προηγηθεί η αποβολή του Σιλά στο 77’ ενώ στο 84’ αποβλήθηκε και ο Αλτμάν. Η λαρισινή ομάδα είχε και ένα δοκάρι με τον Λεοζίνιο στο 57’ σε έναν αγώνα όπου το δεύτερο μέρος θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όσων τον παρακολούθησαν καθώς είχε τρία γκολ, ένα δοκάρι, δύο αποβολές και ένα ακυρωθέν τέρμα κακώς όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης.
Η λαρισινή ομάδα χάρη στην πετυχημένη αλλαγή του Φυντάνη να παίξει με Περόνε και Ναζλίδη κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα στο 79’, να ισοφαρίσει και παραλίγο να πάρει τη νίκη (δεν το κατάφερε λόγω... Καραβασίλη). Στο τέλος όμως όταν ο Ουζουνίδης πέρασε τον Μολέδο στην επίθεση και τον Ρέι στον αγώνα πήρε τη νίκη από την οπισθοχώρηση των παικτών της ΑΕΛ χωρίς λόγο και ο Παναθηναϊκός απάλυνε τα οικονομικά του προβλήματα, αντίθετα με την ΑΕΛ που αύξησε τα βαθμολογικά της καθώς παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Και αν η ΑΕΛ διαμαρτύρεται δίκαια για τη διαιτησία (και το πέναλτι ιδιαίτερα αυστηρό) αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί. Με τέτοιες εμφανίσεις η ΑΕΛ έχει πιθανότητες βαθμολογικής ανάκαμψης γιατί στα τελευταία παιχνίδια υπάρχει αγωνιστική και φαίνεται από την εικόνα που έδειξε στα δύο παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Χωρίς καμία έκπληξη παρέταξε την ομάδα της ΑΕΛ ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης με τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους Γουάλας (αριστερά),Φάρκας, Ζίζιτς (σέντερ μπακ), Ρέντζα (δεξιά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Φατιόν, πιο μπροστά τους: Ντέλετιτς(δεξιά), Λεοζίνιο, Αγκάνοβιτς, Μασούρα (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Ναζλίδη.
Από την άλλη ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ και νυν του Παναθηναϊκού έπαιξε με την τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βλαχοδήμο, στην άμυνα τους: Χουλτ(αριστερά), Κολοβέτσιο, Μολέδο(σέντερ μπακ), Κουλιμπαλί(δεξιά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Κουρμπέλη, Σιλά και πιο μπροστά τους: Βιγιαφάνες(αριστερά), Χίλιεμαρκ(σε ρόλο ηγέτη), Λουντ(αριστερά) και στην επίθεση τον Μολίνς.
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο αλλά στη συνέχεια ο ΠΑΟ πήρε την κατοχή με την ΑΕΛ να προσπαθεί να βγει στην κόντρα επίθεση.
Οι γηπεδούχοι παρά την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσαν να βρούνε διαδρόμους προς την εστία του Μπόζοβιτς με εξαίρεση δύο φάσεις ενώ όλα τα περίμεναν από τα «στημένα» και συγκεκριμένα τις εκτελέσεις φάουλ του Χίλιεμαρκ.
Όμως το πάθος των παικτών της λαρισινής ομάδας ήταν φανερό με τον Ναζλίδη να μαρκάρει στην άμυνα και στο 33’ να αποδεικνύεται σωτήριος σε ένα γύρισμα του Κουλιμπαλί.
Αυτή η εικόνα μέχρι το 35’ γιατί μετά το παιχνίδι πάλι ισορρόπησε με την ΑΕΛ να ελέγχει απόλυτα την αμυντική της λειτουργία και να τελειώνει το ημίχρονο δίκαια ισόπαλο.
Η ΑΕΛ μπορεί να μην απείλησε αλλά ουσιαστικά δεν απειλήθηκε με εξαίρεση δύο φάσεις όπου όμως ο Παναθηναϊκός δεν έφθασε στην τελική προσπάθεια παρά την κατοχή 65% που είχε σε σχέση με το 35% της ΑΕΛ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ επιχείρησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι αλλά στο 48’ κερδίζει πέναλτι ο ΠΑΟ όταν ο Φατιόν, σύμφωνα με τον διαιτητή, κράτησε τον Μολέδο που εκτέλεσε ο Βιγιαφάνες και κάνει το 1-0 (50’).
Η λαρισινή ομάδα από το λεπτό αυτό και μετά ανεβάζει την απόδοσή της αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος της καθώς ο Λεοζίνιο με ένα εκπληκτικό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 57’.
Από κει και πέρα η ΑΕΛ προσπαθεί να βγει μπροστά αφήνοντας χώρους στους παίκτες του ΠΑΟ με τον Μπόζοβιτς στο 70’ να νικάει τον Χίλιεμαρκ σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.
Ο Φυντάνης περνάει στον αγώνα τον Περόνε στη θέση του Αγκάνοβιτς και η ΑΕΛ παίζει με δύο επιθετικούς και στο 77’ ο Παναθηναϊκός μένει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σιλά που κλώτσησε στον ώμο τον Ναζλίδη.
Και στην επόμενη φάση με εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο ο Περόνε με κεφαλιά κάνει το 1-1.
Σαν να μην έφθανε αυτό η ΑΕΛ παίρνει προβάδισμα δύο παικτών καθώς αποβάλλεται και ο Αλτμάν δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο επειδή πάτησε τον Ντέλετιτς μετά το φάουλ που του έκανε(84’).
Και ενώ η ΑΕΛ φαινόταν να έχει την υπεροχή, πέτυχε ένα γκολ με τον Περόνε που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ο Παναθηναϊκός με την εντυπωσιακή παρότρυνση των οπαδών έφθασε σε ένα δεύτερο απρόσμενο τέρμα με τον Χίλιεμαρκ.

 

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
2’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Λεοζίνιο, ο Φάρκας μόνος στο δεύτερο δοκάρι δεν πιάνει καλό σουτ και στέλνει την μπάλα άουτ.
7’: Σουτ του Μολίνς λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Μπόζοβιτς.
17’: Εκτέλεση φάουλ από τον Χίλιεμαρκ που βρίσκει τον Μολέδο στο ύψος της μικρής περιοχής που μόνος αμαρκάριστος πιάνει κεφαλιά αλλά είναι αδύναμη και μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
18’: Κόρνερ από αριστερά εκτελεί ο Χίλιεμαρκ και ο Μπόζοβιτς έδιωξε δύσκολα στο πρώτο δοκάρι.
22’: Σουτ του Ντέλετιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
33’: Φάουλ του Χίλιεμαρκ η μπάλα φθάνει στον Κολοβέτσιο μέσα στη μεγάλη περιοχή που τη μεταβιβάζει στον Κουλιμπαλί που από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει προβολή παράλληλα με την εστία του Μπόζοβιτς αλλά τελευταία στιγμή προλαβαίνει ο Ναζλίδης και αποκρούει ενώ ολοκληρώνει ο Μασούρας.
47’: Μακρινό σουτ του Μασούρα η μπάλα καταλήγει άουτ.
48’: Σουτ του Βιγιαφάνες μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα κοντράρει στον Φατιόν και καταλήγει κόρνερ. Ο Χίλιεμαρκ εκτελεί το κόρνερ, ο Φατιόν κρατάει τον Μολέδο μέσα στη μεγάλη περιοχή και τον ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι.
50’: Το πέναλτι εκτελεί ο Βιγιαφάνες και κάνει το 1-0.
52’: Σουτ του Μασούρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.
57’: Εντυπωσιακή η προσπάθεια του Ντέλετιτς που μεταβιβάζει στον Λεοζίνιο αλλά το σουτ που κάνει απέναντι από τον Βλαχοδήμο και στο ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
62’: Μακρινό σουτ του Λουντ αποκρούει σε κόρνερ του Μπόζοβιτς.
70’: Ο Χίλιεμαρκ άλλαξε την μπάλα, με τον Μολίνς που βρέθηκε μόνος προ του Μπόζοβιτς αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει εντυπωσιακά.
79’: Ο Λεοζίνιο εκτελεί φάουλ και ο Περόνε με κεφαλιά κάνει το 1-1.
80’: Ατομική προσπάθεια του Μασούρα από αριστερά, που κάνει σουτ και διώχνει δύσκολα με το ένα χέρι ο Βλαχοδήμος.
83’: Ο Μολίνς πέρασε τον Φάρκας, κάνει σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει σε κόρνερ ο Μπόζοβιτς.
90’: Ο Ρέντζας τροφοδοτεί τον Λεοζίνιο και αυτός τον Περόνε που υποδεικνύεται λανθασμένα σε θέση οφσάιντ και παρότι πετυχαίνει τέρμα ακυρώνεται με υπόδειξη του βοηθού Καραβασίλη.
90’+3: Ο Χίλιεμαρκ κάνει μια περίεργη σέντρα, ο Μπόζοβιτς ξεγελιέται και γίνεται το 2-1.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτερος ο Μπόζοβιτς για τις αποκρούσεις που έκανε και κυρίως στο τετ-α-τετ στο 70’ του Χίλιεμαρκ που έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης. Ακολούθησαν ο Περόνε (παρότι έπαιξε λίγο) , ο Ναζλίδης και ο νεαρός Μασούρας. Μας άρεσε πολύ Φατιόν που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Φάρκας και Ζίζιτς είχαν καλές και άσχημες στιγμές όπως και τα δύο μπακ Ρέντζας και Μασούρας. Καλός ο Αγκάνοβιτς ενώ ο Ντέλετιτς είχε φάσεις μεγάλου παίκτη αλλά όχι διάρκεια. Ο Λεοζίνιο άτυχος στη φάση του δοκαριού. Γιαννιτσάνης και Λαγός έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.
Κορυφαίος από τον Παναθηναϊκό ο Χίλιεμαρκ και τον ακολούθησαν ο Μολέδο, ο Λαρισαίος Κολοβέτσιος που στο τέλος πήρε πολλά μέτρα στο γήπεδο και ο Βιγιαφάνες μέχρι το 60’.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) έδωσε αυστηρό πέναλτι σε βάρος της ΑΕΛ ενώ ο βοηθός Β. Καραβασίλης (Καβάλας) ευθύνεται για την ακύρωση του γκολ του Περόνε στο 90’. Σωστός στις υποδείξεις ο βοηθός Τ. Γεωργακόπουλος (Πειραιά).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ζίζιτς, Λεοζίνιο, Σιλά, Ρέντζας, Φατιόν, Κουρμπέλης, Ντέλετιτς, Λουντ, ενώ κόκκινη είδαν ο Σιλά(77’) και ο Αλτμάν (84’). Σωστές και οι δύο αποβολές.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Λουντ (90’ Ρέις), Βιγιαφάνιες (82’ Άλτμαν), Χίλιεμαρκ, Μολίνς (86’ Μουνιέ).
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Φάρκας, Ζίζιτς, Γουάλας, Μασούρας, Φατιόν, Ντέλετιτς (88’ Λαγός), Αγκάνοβιτς (69’ Περόνε), Λεοζίνιο, Ναζλίδης (92’ Γιαννιτσάνης).

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*Στον αγώνα ήταν και ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ αντιδήμαρχος Φαρσάλων Σταύρος Πουλαράκης. Παρέα με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣΛ Ζήση Γρηγορίου και την κόρη του Εύη.
*Επίσης είδαμε τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ Δημήτρη Αβραμούλη παρέα με τον φίλο του Γιάννη Κωστούλη.
*Άψογη η φιλοξενία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού που στα δημοσιογραφικά θεωρεία φέρνανε μέχρι και ...ουίσκι!
*Είδαμε τον αντιπρόεδρο της ΑΕΛ Ζήση Ντελόπουλο(με τον συνεργάτη του Στέφανο Τσελώνη) και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας Παναγιώτη Μαντζανά.
*Απίστευτο ξέσπασμα των οπαδών του Παναθηναϊκού μόλις η ομάδα τους έμεινε με εννέα παίκτες φωνάζοντας ρυθμικά : «Εμείς θα σε κρατήσουμε, Παναθηναϊκέ»
*Οι Λαρισαίοι που φιλοξενούνταν από τον Παναθηναϊκό σε μπουθ ξέσπασαν στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού. Τους αντιλήφθηκαν οι οπαδοί των «πρασίνων» και τα άκουσαν για τα καλά, ενώ τους πέταξαν και τενεκεδάκια αναψυκτικών.
*Στον αγώνα ο Λαρισαίος βουλευτής Χρήστος Κέλλας με τον προϊστάμενο Διεύθυνσης Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων Περικλή Πολύζο.

 

Τέσσερις κίτρινες ο Φατιόν

Τις τέσσερις κίτρινες κάρτες στο φετινό πρωτάθλημα συμπλήρωσε ο Άντονι Φατιόν και θα απουσιάσει από ένα ματς της ΑΕΛ. Ο αμυντικός μέσος των «βυσσινί» τιμωρήθηκε από τον διαιτητή του αγώνα στη φάση του πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι στο μαρκάρισμα πάνω στον Μολίνς.

 

Του απεσταλμένου της «Ε»
ΣΩΤΗΡΗ ΚΕΛΛΑ

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass