ΠΕΤΥΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ ΜΕ 88-75

«Καθάρισε» το ντέρμπι η ΑΕΛ

• Με δύο καθοριστικά τρίποντα ο Σαριμπαλίδης καθήλωσε τους φιλοξενούμενους ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2017 22:27

Η ΑΕΛ ήταν η μεγάλη νικήτρια του χθεσινού Λαρισινού ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής κατηγορίας, καθώς επιβλήθηκε του Ερμή Αγιάς με 88-75.

Μία πολύ σημαντική νίκη τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής πλευράς για την ομάδα του Χρήστου Χασανίδη ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο η ΑΕΛ έδειξε περισσότερη θέληση, ήταν καλύτερη στο σύνολο, αρκετά παραγωγική στο παιχνίδι της, όπως καταδεικνύουν οι 16 ασίστ έναντι μόλις 5 του Ερμή, ανέβασε τα ποσοστά ευστοχίας από τα 6.75μ. (11 εύστοχα τρίποντα) και πήρε δίκαια αυτό που ήθελε. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Σαριμπαλίδης 20 πόντους (5τρ., 3ασ., 1κλ.) και Παπαχρήστος που πέτυχε νταμπλ νταμπλ με 18 πόντους (1τρ.) και 14 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε 3ασίστ, είχε 2 κλεψίματα και 3 τάπες. Κοντά σ’ αυτούς καθοριστικά καλάθια πέτυχαν και οι Καμάρας 12 (2τρ., 5ρ.) και Κνέζεβιτς 17 (1τρ., 3ρ.).
Από την ομάδα του Ερμή καλύτεροι ήταν ο Χρυσόπουλος με 13 πόντους, 2 τρ. και 4 ριμπάουντ, ο Κόμματος που πέτυχε νταμπλ νταμπλ με 15 πόντους (2 τρ.), 10 ριμπάουντ, 2ασ., 1κλ. και 1 τάπα και ο Τρανταφύλλου με 20 πόντους (3 τρ.) και 7 ριμπάουντ.

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική. Το παιχνίδι έδειχνε ντέρμπι, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να «χτίσει» διαφορά, αλλά το σκορ πήγαινε στο καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο το πρώτο δεκάλεπτο όσο και το ημίχρονο έληξαν ισόπαλα, ήτοι 17-17 και 34-34 αντίστοιχα. Το χαρακτηριστικό σ’ αυτό το σημείο είναι ότι ενώ ο Ερμής προσπάθησε στο 16’ να ξεφύγει στο σκορ παίρνοντας προβάδισμα 8 πόντων (24-32) τελικά, όχι απλά δεν μπόρεσε να ελέγξει το παιχνίδι, αλλά βρέθηκε στο -6 (49-43) στο 25’. Σ’ αυτό συνετέλεσε η πολύ καλή παρουσία του Κνέζεβιτς μέσα στη ρακέτα, η αποτελεσματικότητα του Παπαχρήστρου στον αιφνιδιασμό αλλά και τα εύστοχα σουτ τριών πόντων των Καμάρα και Σαριμπαλίδη.
Ο Ερμής προσπάθησε να αντιδράσει κυρίως με τους Τριανταφύλλου, Κόμματο και Χρυσόπουλο και πλησίασε στο σκορ (69-67 στο 34’.10’’ και 71-70 στο 34’.20’’), ωστόσο ο Σαριμπαλίδης είχε διαφορετική άποψη. Ήταν ο παίκτης κλειδί για τη νίκη της ΑΕΛ κι αυτός που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι, όταν με δύο διαδοχικά τρίποντα έγραψε το 82-70, 1’.15’’ πριν το τέλος, ενώ ένα ακόμη τρίποντο του Γκιουλέκα, 50’’ πριν το τέλος, αποτέλεσε τη χαριστική βολή για τους φιλοξενούμενους, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +15 (85-70). Αυτή ήταν η μεγαλύτερη για την ΑΕΛ στο παιχνίδι, πριν οδηγηθούμε στο τελικό 88-75.
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 34-34, 60-55, 88-75.
ΑΕΛ (Χασανίδης): Βλαχούλης, Γκογκίδης 8(1τρ.), Καμάρας 12 (2τρ.), Παπαχρήστος 18 (1τρ.), Κατσαρές 6., Τσιαβές, Κονδυλόπουλος, Κνέζεβιτς 17 (1τρ.), Σαριμπαλίδης 20 (5τρ.), Γκιουλέκας 7 (1τρ.).
ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Γιασάρης): Τσιαμπαλής 9 (1τρ.), Χρυσόπουλος 13 (2τρ.), Δεμερτζής 5 (1τρ.), Καλλές 5, Χαλκιάς, Κόμματος 15 (2τρ.), Τσούμας, Τριανταφύλλου 20 (2τρ.), Λόλας 8.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Αμέσως μετά το παιχνίδι οι προπονητές των δύο ομάδων σχολίασαν τα εξής:
Χρήστος Χασανίδης (ΑΕΛ): «Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Πάρα πολύ μεγάλη νίκη, υπό αυτές τις συνθήκες, χωρίς να παίζουμε στο δικό μας γήπεδο. Για χίλιους λόγους. Με έναν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο. Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο παιχνίδι. Ήμασταν εμείς οι τυχεροί, στηριζόμενοι στη θέληση περισσότερο. Είχα πει στα παιδιά ότι μέχρι το 40’ είμαστε προετοιμασμένοι να πιέσουμε και να πιεστούμε.
Όσον αφορά στο παιχνίδι, αντιμετωπίσαμε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο με τις αλλαγές στην άμυνα των αντιπάλων, καθώς εμείς δεν καταφέραμε να το διαβάσουμε σωστά. Αυτό ήταν που βελτιώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο.
Σε συνδυασμό με την ευστοχία στο τρίποντο και την ομαδικότητα που δείξαμε. Αυτό είναι δείγμα ικανότητας και αποφασιστικότητας.
Ευχαριστώ τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες. Το Λαρισινό μπάσκετ έχει κόσμο εδώ. Καλό είναι να κάνουμε τα πάντα για να μείνει αυτός ο κόσμος εδώ».
Γρηγόρης Γιασάρης (Ερμής Αγιάς): «Πρώτα απ’ όλα δίνουμε συγχαρητήρια στην ΑΕΛ γι’ αυτή τη νίκη. Ήταν δίκαιη η νίκη. Είχαν πιο πολύ πάθος. Πιο πολύ θέληση. Στα παιχνίδια αυτά είναι τομείς που μετράνε περισσότερο.
Εμείς προσπαθήσαμε με κάποιες εκλάμψεις να φανούμε ανταγωνιστικοί. Από αυτά που είπαμε μέσα στη βδομάδα για τη θέληση και το πάθος, δεν κάναμε τίποτα απολύτως. Σίγουρα η ευθύνη ανήκει σε εμένα. Πρέπει να δώσω στα παιδιά συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία νέα ομάδα, με νέους παίκτες.
Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι τα τελευταία λεπτά του αγώνα και η εικόνα που δείξαμε. Δεν αξίζει αυτή η εικόνα στον Ερμή Αγιάς με την προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω ο κόσμος να είδε ένα καλό παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια. Συνεχίζουμε.
Αν δεν παίζεις με καρδιά και θέληση, όλα τα άλλα είναι σχετικά».
* * *
Από τους παίκτες της ΑΕΛ μίλησε ο Κώστας Σαριμπαλίδης ο οποίος επισήμανε: «Μία πολύ σημαντική νίκη για μας. Δώσαμε αξία στο «διπλό» που κάναμε με τον Αρκαδικό. Με τα «πάνω» μας και τα «κάτω» μας. Το θέλαμε πάρα πολύ το παιχνίδι αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε το άγχος. Στο δεύτερο ήμασταν όλοι μαζί μια γροθιά. Ενωμένοι. Πήραμε τη νίκη. Δεν κοιτάμε τίποτα άλλο. Έχουμε δύο μέρες ξεκούραση και το επόμενο παιχνίδι μπροστά μας».Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
ΑΕΛ – Ερμής Αγιάς    88-75
Μαρούσι – Καρδίτσα    63-55
Ηρακλής – Παπάγου    84-61
Χολαργός – Απόλλων Πατρών    81-79
Δούκας – Καστοριά    53-90
Δόξα Λευκάδας – Αμύντας    71-77
Εθνικός- Ψυχικό    64-51
Περιστέρι – Αρκαδικός    85-59

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Περιστέρι    6
2. Ηρακλής    6
3. Χολαργός    6
4. Δόξα Λευκάδας    5
5. Εθνικός    5
6. ΑΕΛ    5
7. Αμύντας    5
8. Μαρούσι    5
9. Ψυχικό    4
10. Παπάγου    4
11. Ερμής Αγιάς    4
12. Απόλλων Πάτρας    4
13. Καστοριά    4
14. Αρκαδικός    3
15. Καρδίτσα    3
16. Δούκας    2

 

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Καρδίτσα – ΑΕΛ
Παπάγου – Μαρούσι
Απόλλων Πάτρας – Ηρακλής
Καστοριά – Χολαργός
Αμύντας – Δούκας
Ψυχικό – Δόξα Λευκάδας
Εθνικός – Περιστέρι
Ερμής Αγιάς – Αρκαδικός

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass