Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Τάσος Βενέτης: «Μια νέα ΑΕΛ»

*«Με μας μπορεί να μην έπαιξαν καλά, αλλά στο γήπεδο βγάζουν ενέργεια νικητή»

Δημοσίευση: 12 Νοε 2017 22:02

Η Κέρκυρα είναι από τις λίγες ομάδες που έχει Λαρισαίο παίκτη στη δύναμή της και αυτός είναι ο αρχηγός της, ο 37χρονος Τάσος Βενέτης που έγραψε ιστορία για το Λαρισινό ποδόσφαιρο καθώς ήταν ο πρώτος που έπαιξε σε ομάδα του εξωτερικού, τη Σκωτσέζικη Νταντί Γιουνάιτεντ το 1999.

Στη Λάρισα αγωνίσθηκε στον Απόλλωνα Λάρισας και στην ΑΕΛ για έξι χρόνια σε δύο διαφορετικές περιόδους, ενώ τα τελευταία εννέα χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Κέρκυρας και αποτελεί ένα παράδειγμα ποδοσφαιριστή που «ρίζωσε» σε μια ομάδα την εποχή που οι αλλαγές του έμψυχου δυναμικού γίνονται με ταχύτητες αστραπιαίες.

Στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στην Κέρκυρα και την ΑΕΛ(1-1) δεν αγωνίσθηκε λόγω τραυματισμού αλλά παρακολούθησε την αναμέτρηση και μας είπε: «Δεν το κρύβω ότι η ΑΕΛ είναι η μεγάλη μου αγάπη, το ξέρουν όλοι. Άλλωστε όλοι οι Λαρισαίοι από μικρή ηλικία ζουν και αναπνέουν γι’ αυτή την ομάδα».

Συνέχισε λέγοντας για την εικόνα της ομάδας: «Παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια της ΑΕΛ και στους αγώνες κόντρα σε Παναθηναϊκό και Λεβαδειακό μου άρεσε ιδιαίτερα. Η ΑΕΛ βγάζει ένταση, δύναμη και μαχητικότητα που δεν είχε πριν και αναζητάει τη νίκη είτε παίζει καλά είτε δεν παίζει.

Έχει απίστευτη ενέργεια η ομάδα και καλούς παίκτες. Βέβαια με μας δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι η ΑΕΛ έγινε μια πολύ καλή ομάδα με παίκτες μαχητές και δυνατούς».

Σχετικά με τη σωτηρία της ΑΕΛ είπε: «Αν η ΑΕΛ συνεχίζει να παίζει με την ίδια ενέργεια και μαχητικότητα, τότε πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα παραμονής στην κατηγορία. Θέλω προσωπικά να σωθούν και η ΑΕΛ και η Κέρκυρα. Θα μου δώσουν μεγάλη χαρά. Με την ΑΕΛ μεγάλωσα αλλά η Κέρκυρα έγινε δεύτερη πατρίδα μου έχοντας σχεδόν μια δεκαετία παίκτης σε αυτήν. Εύχομαι λοιπόν τα καλύτερα».

Σχετικά με το πρωτάθλημα, ο Λαρισαίος παίκτης τόνισε: «Φέτος το πρωτάθλημα μέχρι τώρα είναι ξεχωριστό με μεγάλο ενδιαφέρον. Βλέπουμε τον Ατρόμητο στην πρώτη θέση και ομάδες που τα υπόλοιπα χρόνια είχαν ταυτιστεί με τις πρώτες θέσεις να βρίσκονται πιο χαμηλά. Μέχρι τώρα στις δέκα πρώτες αγωνιστικές από πλευράς βαθμολογικού ενδιαφέροντος βλέπουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, όπου κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε άλλη. Οι φίλαθλοι νομίζω το παρακολουθούν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα προηγούμενα χρόνια».

Όσο για τον ίδιο δεν θέλησε να μας πει τα μελλοντικά του σχέδια και αν αυτά ταυτίζονται με την Κέρκυρα λέγοντας: «Ας τελειώσει η χρονιά και βλέπουμε. Πάντως είμαι ευχαριστημένος στην Κέρκυρα, όπου η οικογένειά μου είναι ήρεμη και ζει σε ένα ζεστό περιβάλλον όπως ζούσε και όταν ήμουν στη Λάρισα».

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΒΕΝΕΤΗ

Ο Τάσος Βενέτης γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1980 και ξεκίνησε την καριέρα του στον Απόλλωνα Λάρισας παίζοντας στη συνέχεια στις ακόλουθες ομάδες.

 Συμμετοχές (Τέρματα)

1996-1997           Ηρακλής              0             (0)

1997-1999           ΑΕΛ        41           (1)

1999-2003           Νταντί Γιουνάιτεντ           57           (2)

2003      Ρος Κάουντι        9             (1)

2003-2004           Ακράτητος           23           (0)

2005-2006           Καλλιθέα             24           (1)

2006-2008           ΑΕΛ        19           (0)

2008-2009           ΟΦΗ      5             (0)

2009-     Κέρκυρα              186        (5)

 Του Σωτ. Κέλλα

Διήμερο αποφόρτισης…

Διήμερο αποφόρτισης είναι το Σαββατοκύριακο για τους παίκτες της ΑΕΛ καθώς ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης αποφάσισε να τους ξεκουράσει ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου που το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε αγώνες για το πρωτάθλημα με στόχο τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και έναν για το κύπελλο στην Καρδίτσα κόντρα στην Αναγέννηση με στόχο νίκη-πρόκριση στη επόμενη φάση του θεσμού.

Υπενθυμίζουμε ότι η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της Λαρισινής ομάδας είναι στις 18 Νοεμβρίου με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου ο προπονητής δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Γιοβάνοβιτς και τον τιμωρημένο Φατιόν ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του επίσης τραυματία Κόντορ.