ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ»

«2η Ανάβαση Ελασσόνας»... με υποσχέσεις και πολύ μέλλον!

• «Αγκαλιάστηκε» από τον κόσμο και τους φορείς της περιοχής

Δημοσίευση: 13 Νοε 2017 22:23

Δεν χωρά αμφιβολία πως και η «2η Ανάβαση Ελασσόνας» αφήνει πίσω της πολλά εχέγγυα και υποσχέσεις για τη συνέχισή της και τις επόμενες χρονιές, ώστε να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός για την περιοχή της Ελασσόνας.


Ήταν μια εξαιρετικά όμορφη Γιορτή του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με μέλλον που «έτρεξε» για δύο ημέρες(Σάββατο και Κυριακή) στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή, ενταγμένη στο Ελληνικό Ημερολόγιο Αγώνων 2017 και αγώνας που προσμετρά βαθμολογικά στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος(της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος).
Να σημειωθεί ότι και η «2η Ανάβαση Ελασσόνας» διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας(Λ.Α.Μ.Κ.Ε.), τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και είχε τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας, αλλά και την υποστήριξη των τοπικών φορέων, και βέβαια δεκάδων χορηγών. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα «Ελευθερία».
Τα «τερτίπια» του φθινοπωρινού καιρού, το βράδυ του Σαββάτου, και η βροχή που έπεφτε την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η επίσημη πανηγυρική έναρξη του αγώνα, ανάγκασαν τους διοργανωτές να ματαιώσουν την εκδήλωση.
Ευτυχώς, αργά το βράδυ ο καιρός βελτιώθηκε σημαντικά και χθες επεφύλαξε μια ηλιόλουστη ημέρα με ζέστη, ημέρα ιδανική για αγώνες.
Από νωρίς, χθες το πρωί, οι μηχανές των αυτοκινήτων «άναψαν» για τα καλά, και εκατοντάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τον Νομό Λάρισας, από γειτονικούς Νομούς και όχι μόνο, πήραν «θέση μάχης», απλωμένοι σε ιδιαίτερα επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, απολαμβάνοντας με ασφάλεια τις προσπάθειες των πληρωμάτων που αγωνίστηκαν και «έπαιζαν» με τον χρόνο (προσφέροντας ασυνήθιστο θέαμα και απρόσμενες συγκινήσεις), ζώντας από κοντά μια πολλά υποσχόμενη «Ανάβαση Ελασσόνας», που σίγουρα...έχει μπροστά της πολλούς αγώνες.
Δεν ήταν λίγοι (κυρίως μεσήλικες), αυτοί που ξαναθυμήθηκαν παλαιότερες εποχές, τότε που το φημισμένο «Ράλι Ακρόπολις» με ειδικές διαδρομές...περνούσε και από την Ελασσόνα και τη γύρω περιοχή!
Οι οδηγοί και τα πληρώματα που συμμετείχαν στη 2η Ανάβαση Ελασσόνας δεν έκρυψαν τη χαρά τους που βρέθηκαν στην Ελασσόνα και πήραν μέρος σε «έναν πολλά υποσχόμενο Αγώνα», «εξαιρετικά οργανωμένο», «με υπέροχη διαδρομή», που «αγκαλιάστηκε» από τον κόσμο και έχει τη στήριξη των τοπικών φορέων, με την πίστη και την ελπίδα να έχει και συνέχεια στις επόμενες χρονιές.
Μάλιστα, πολλοί από τους οδηγούς ευχαρίστησαν δημόσια την Τοπική Αυτοδιοίκηση(Περιφέρεια Θεσσαλίας – Δήμο Ελασσόνας) και όλους τους φορείς που έδωσαν σημαντικό «χέρι βοήθειας» για να είναι επιτυχημένη η όλη διοργάνωση.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπαν έμπειροι οδηγοί που συμμετείχαν: «Η Ανάβαση της Ελασσόνας ολοένα...και ανεβαίνει και έχει πολύ μέλλον μπροστά της, αρκεί να προσεχθεί. Για την ώρα, είναι μια δυνατή διοργάνωση, πολύ καλά προετοιμασμένη. Πολύ σημαντικό είναι που έχει αγκαλιαστεί από όλο τον κόσμο».
Φέτος προσέλκυσε εμφανώς μεγαλύτερο αριθμό φίλων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, σε σύγκριση με την περυσινή πρώτη διοργάνωση, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο πως οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Το κυριακάτικο μεσημεριανό στην Ελασσόνα έβρισκε δεκάδες αγωνιστικά αυτοκίνητα να επιστρέφουν στη «βάση» τους, στην πόλη από την πίστα της Ανάβασης και να συγκεντρώνονται στην Κεντρική πλατεία.
Λίγο μετά τις 3 το απόγευμα, στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, έγινε η απονομή των κυπέλλων στους νικητές – οδηγούς της 2ης Ανάβασης Ελασσόνας, μέσα σε θερμά χειροκροτήματα και πολλά χαμόγελα, ενώ η διοργανώτρια ΛΑΜΚΕ(με τον πρόεδρό της Κώστα Αθανασιάδη) απένειμε τιμητικές πλακέτες στους φορείς που υποστήριξαν τη σημαντική για την περιοχή διοργάνωση.
Ανάμεσα στις παρουσίες: ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο περιφερειακός σύμβουλος – πρ. θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Βασιλική Αυγέρη, οι αντιδήμαρχοι Διον. Μπαλούκας, Νίκος Γκουτζουρέλας, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου Γιώργος Παπαευθυμίου και Αναστ. Γκατζιούρας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελασσόνας Λευθέρης Μουλτσιάς, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Χριστίνα Σαμόλαδου, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.
*Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα «2η Ανάβαση Ελασσόνας», ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου δήλωσε:
«Η 2η Ανάβαση Ελασσόνας ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες Ελασσονίτες. Θερμά συγχαρητήρια στα πληρώματα, καθώς και στους διοργανωτές. Εύχομαι η επόμενη ανάβαση να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Ο Δήμος Ελασσόνας θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις».

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass