ΙΣΟΠΑΛΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΟ – ΑΕΚ (1-1)

Λιβάγια λυτρωτής για την ΑΕΚ

*Σπουδαίες νίκες για Ξάνθη, Αστέρα Τρ. * Ισοπαλία στους «Ζωσιμάδες»

Δημοσίευση: 20 Νοε 2017 15:46

Με γκολ του Μάρκο Λιβάγια στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία 1-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ανέβηκε μόνη -προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League μετά από 11 αγωνιστικές. Οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα από το 10' με κεφαλιά του Μολέντο.

Τα δεδομένα του ντέρμπι άλλαξαν πολύ νωρίς από ένα... εκτός προγράμματος γκολ. Στο 10' ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε φάουλ και προς γενική έκπληξη ο Μολέντο πήδηξε εντελώς μόνος για την κεφαλιά με την οποία έγραψε το 1-0. Η ευκολία με την οποία σκόραρε, έκανε συμπαίκτες και αντιπάλους να... κοντοσταθούν μέχρι να δείξει ο διαιτητής το κέντρο του γηπέδου. Από το σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός άφησε την πρωτοβουλία και τους χώρους στην ΑΕΚ η οποία έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Γαλανόπουλο στο 26', είχε τον έλεγχο αλλά δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με «πράσινο» προβάδισμα. Εκείνο που βασάνιζε τον Ουζουνίδη, όμως, ήταν η απώλεια του Μολέντο, του κορυφαίου αμυντικού του, ο οποίος τραυματίστηκε λίγο μετά το ημίωρο και αποχώρησε...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, αλλά οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να είναι πιο απειλητικοί. Στο 63' ο Λιβάγια έχασε απίστευτη ευκαιρία μετά από ασταθή απόκρουση του Βλαχοδήμου, τη στιγμή που ο Χιμένεθ προσπαθούσε με διορθωτικές κινήσεις (Λάζαρος, Αϊντάρεβιτς) να βελτιώσει το δημιουργικό κομμάτι της λειτουργίας της ΑΕΚ. Στο 80' ο Μολίνς είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, αλλά η προσπάθειά του ήταν... τραγική κι έτσι η ΑΕΚ συνέχισε να ελπίζει όμως στα τελευταία λεπτά επιτέθηκε ανορθόδοξα και με πανικό που μεταφέρθηκε και στον πάγκο (αποβολή Χιμένεθ στο 85'). Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε ακόμα μία πολύτιμη νίκη στην έδρα του, ο Μάρκο Λιβάγια είπε την τελευταία λέξη. Στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε εξαιρετική πάσα του Αϊντάρεβιτς, εκτέλεσε και η μπάλα αφού βρήκε στον Χουλτ και πήρε περίεργη τροχιά, κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος

Κίτρινες: Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνες, Βλαχοδήμος, Ρέις - Λιβάγια, Μπακάκης, Σιμόες, Λόπες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο (37' Κουτρουμπής), Κολοβέτσιος, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ (67 Αλτμαν), Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μολίνς (90+2' Ρέις)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71' Γιακουμάκης), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (67' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ... ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς με το γκολ του Μοράρ στο 69' ο Παναιτωλικός έφυγε με τον βαθμό από τους «Ζωσιμάδες» (1-1). Οι Ηπειρώτες είχαν προηγηθεί στο 22' με τον Σολτάνι.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Κίτρινες: Κόντε - Μαρινάκης, Ντίας, Μάζουρεκ, Μπεχαράνο, Μιχάι, Τσέναμο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Σκόνδρας (78' Κοζορώνης), Μπουκουβάλας, Μανθάτης, Σολτάνι

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Τσέναμο, Χαντάκιας (84' Ροντρίγκες), Μιχάι, Μύγας, Μαρινάκης (59' Μαρκόφσκι), Μπεχαράνο, Πάουλο, Ρότσα, Ντίας, Ρόσα (66' Μοράρ), Μάζουρεκ.

ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μεγάλη νίκη στη μάχη που δίνει για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης στα Χανιά επί του ουραγού, Πλατανιά, με 3-0. Ο Γκοντό στο 11', ο Πασαλίδης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ο Μανιάς στο 72' ήταν οι σκόρερ των φιλοξενούμενων.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Κίτρινες: Τόνσο

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Σκαρντοβέλι, Αγγελόπουλος (46' Ντεβέσα), Κοροβέσης, Στάθης, Πατράλης, Δημούτσος (81' Στανισάβλιεβιτς), Μπούντνικ, Ενσικουλού (72' Γκρζέλτσακ), Ντικανόμα, Στάμου

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ Σίλβα, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς (82' Τσουκαλάς), Τόνσο (89' Σελίν), Γκοντό (69' Μανιάς), Τσιλιανίδης

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Με πρωταγωνιστή τον Ερικ Γέντρισεκ η Ξάνθη πέτυχε σπουδαία νίκη, καθώς επικράτησε με 2-0 του Πανιωνίου στα Πηγάδια. Ο Σλοβάκος άσος της ακριτικής ομάδας πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης (23' και 65'). Να σημειωθεί πως στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Νέας Σμύρνης αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Οικονόμου στο 84ο λεπτό.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Λουσέρο (85' Μελιόπουλος), Μπρίτο (12' λ.τ. Ρότσε), Κίκε (77' Ορφανίδης), Γέντρισεκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισάφι, Κόρμπος, Σαββίδης, Μασούντ (46' Σαραμαντάς), Λάμπρου (78' Ταποκό), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (68' Γλυνός).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass