ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

Η ΑΕΛ τραβά την ανηφόρα…

*Ηλ. Φυντάνης: «Η ομάδα που έτρωγε τεσσάρες, τώρα φθάνει σε νίκες…»

Δημοσίευση: 20 Νοε 2017 22:25

Η ΑΕΛ τραβά την ανηφόρα από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ηλίας Φυντάνης καθώς ακολουθεί μια πορεία πρωταθλητισμού αφού μέχρι τώρα έχει χάσει ένα παιχνίδι στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό (και αυτό λόγω διαιτησίας που ακύρωσε κανονικό γκολ του Περόνε) και έχει φέρει δύο ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και Κέρκυρα.

Παράλληλα εκεί που είχε μονιμοποιηθεί στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα αρχίζει και φλερτάρει με υψηλές θέσεις και σταθεροποιείται προς τη μέση της βαθμολογίας. Ο υποβιβασμός πλέον αρχίζει και φεύγει από τη σκέψη των Λαρισαίων φιλάθλων αφού ο Πλατανιάς έχει χάσει πολύτιμο έδαφος (μάλλον θα είναι μια ομάδα που θα πάρει τον δρόμο για τη Β' Εθνική) ενώ έχει και διαφορά ασφαλείας από τις υπόλοιπες ομάδες.

Την αισιοδοξία της ΑΕΛ ενισχύει και το θεωρητικά καλό πρόγραμμα των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών του πρώτου γύρου όπου θα αντιμετωπίσει στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, στη Λάρισα τα Γιάννενα και την Ξάνθη ενώ εκτός έδρας τη Λαμία.

Στους αγώνες αυτούς μπορεί να εξασφαλίσει αρκετούς βαθμούς και στο δεύτερο γύρο να κάνει πλάνα για πεντάδα (δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο) ή να προετοιμάσει μια δυνατή ομάδα για τη νέα χρονιά.

Ο Φυντάνης δείχνει ότι βρήκε τον τρόπο να παίρνει η ομάδα νίκες.

Πρώτα απ’ όλα μονιμοποίησε την ενδεκάδα και σε κάθε παιχνίδι δεν βλέπουμε όπως στο παρελθόν τη μισή ομάδα να αλλάζει αλλά τώρα ανάλογα με τους τραυματισμούς ή τις τιμωρίες γίνονται περιορισμένης έκτασης αλλαγές.

Το σχήμα 4-1-4-1 που εφαρμόζει ταιριάζει απόλυτα στην ΑΕΛ και με πολλές λύσεις. Μέχρι τώρα όλοι πίστευαν ότι ο Φατιόν είναι αναντικατάστατος αλλά ήρθε ο Λαγός στον προχθεσινό αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης (1-0) να δείξει ότι υπάρχει και άλλος υπολογίσιμος αμυντικός χαφ.

Μέχρι τώρα η ΑΕΛ βλέπαμε να δίνει εδαφική υπεροχή στους αντιπάλους αλλά προχθές είχε αυτή την πρωτοβουλία των κινήσεων και αν ο Λεοζίνιο ήταν πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια θα είχε πετύχει γκολ από το πρώτο μέρος.

Ο Φυντάνης κρατώντας το μηδέν στην άμυνα (επί των ημερών του η ομάδα δεν έχει δεχθεί γκολ σε τρία παιχνίδια) στο τέλος προσπαθεί να πάρει τη νίκη και πλέον επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση…

Στο τέλος πάντως παίζει πιο επιθετικά κάνοντας το σύστημα ουσιαστικά 4-2-4 και εκεί πιέζει και έρχεται το γκολ.

Μια καινοτομία του που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η ομάδα παίζει με δύο δεκάρια που διευκολύνει την ανάπτυξη του παιχνιδιού, τον Λεοζίνιο και τον Αγκάνοβιτς (κατά συνθήκη θεωρείται «8άρι»). Αυτό τον βοηθά να κάνει στο τέλος οργανωμένες προσπάθειες.

Μάλιστα ο Φυντάνης ξέσπασε και έλεγε:… «Η ομάδα που έτρωγε τεσσάρες στην αρχή του πρωταθλήματος τώρα κάνει νίκες και πάμε πιο ψηλά. Κάθε νίκη είναι σημαντική. Μπορούμε ακόμα καλύτερα. Οι παίκτες κάνουν κατάθεση ψυχής».

Χθες πήγε στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» και παρακολούθησε το ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ ενώ ο συνεργάτης του Ανδρέας Λαυδαριάς, μετέβη στα Γιάννινα και παρακολούθησε τον αγώνα του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό, επόμενους αντιπάλους της ΑΕΛ τις δύο προσεχείς αγωνιστικές.

Στο μεταξύ χθες και σήμερα οι παίκτες έχουν ρεπό ενώ από αύριο αρχίζουν προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό.

Στο αγώνα αυτό ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένου Περόνε και του τραυματία Γιοβάνοβιτς.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ Ο ΛΑΓΟΣ

 Τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League. Κίτρινη κάρτα είδε ο Τάσος Λαγός, που έφτασε τις τέσσερις και θα απουσιάσει σ' έναν από τους τέσσερις επόμενους αγώνες της ΑΕΛ (δεν έχει αποφασίσει ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης από ποιον αγώνα θα απουσιάσει). Κίτρινη κάρτα είδαν ακόμα οι Νίκος Γκόλιας, Νίκολα Ζίζιτς και Φερνάντο Γουάλας. Στο όριο βρίσκονται ο Φατιόν Άντονι με έξι και οι Νίκος Γκόλιας, Βασίλης Ρέντζας με τρεις. Τέλος θυμίζουμε ότι ο Εμάνουελ Περόνε, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο ματς με την Κέρκυρα, με απόφαση της τεχνικής ηγεσίας δηλώθηκε να απουσιάσει από τον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή.

Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ: Φατιόν Άντονι 6, Εμάνουελ Περόνε 4 (θα εκτίσει με Παναιτωλικό), Τάσος Λαγός 4, Βασίλης Ρέντζας, Νίκος Γκόλιας 3, Παβόλ Φάρκας, Θωμάς Ναζλίδης, Αντνάν Αγκάνοβιτς, Νίκολα Ζίζιτς, Μίλος Ντέλετιτς, Φερνάντο Γουάλας, Τσίμο Ναβάρο, Λεοζίνιο, Γιώργος Κούσας, Σάντι Κρίζμαν, Γιάννης Μασούρας, Μλάντεν Μπόζοβιτς, Νίκος Αναστασόπουλος, Κυριάκος Ανδρεόπουλος 1

ΤΑΣΟΣ ΛΑΓΟΣ: ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΛ στο προχθεσινό παιχνίδι ήταν ο Τάσος Λαγός που δήλωσε για την αναμέτρηση τα ακόλουθα:

 «Πιστέψαμε το παιχνίδι, παλέψαμε μέχρι τέλους και πιστεύω ότι δικαιούμασταν να το πάρουμε. Μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει το ματς πιο μπροστά. Είχαμε τις ευκαιρίες. Δεν ήρθαν τα γκολ στην αρχή, αλλά πιέζαμε μέχρι το τέλος, κάναμε ευκαιρίες και αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει σωστή νοοτροπία. Όλες οι ομάδες είναι καλές και πιστεύω ότι θα γίνει ένα δυνατό πρωτάθλημα. Έχει αλλάξει η ψυχολογία μας. Έκανε καλό στην ομάδα η έλευση του προπονητή. Έχουμε χτίσει ένα σερί και πάνω σε αυτό θα συνεχίσουμε».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass