ΤΑ «ΔΙΠΛΑ» ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ «DE-TOX»-Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΣΕ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ «ΟΥΡΑ»

Ημέρα των φιλοξενουμένων

• Κυρίαρχος στο ντέρμπι ο Ηρακλής Λάρισας • Μόνη στη 2η θέση η Δόξα Αργυροπουλίου • Βαθμολογικό άλμα για τον ΠΟΕ • Πέντε στα πέντε ο Δαμασιακός • Νικητής στο «el clasico» ο Σμόλικας • Μεγάλη νίκη για τα Βούναινα

Δημοσίευση: 20 Νοε 2017 22:00
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λαρισαίου διαιτητή Αντώνη Κορέστη  τηρήθηκε σε όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λαρισαίου διαιτητή Αντώνη Κορέστη τηρήθηκε σε όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την τιμητική τους στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, καθώς στα πέντε από τα οκτώ παιχνίδια επικράτησαν των γηπεδούχων.

Ο Ηρακλής Λάρισας επέστρεψε στις νικηφόρες εμφανίσεις και διατήρησε το προβάδισμα στον βαθμολογικό πίνακα, κερδίζοντας στο ντέρμπι του Συκουρίου τον τοπικό Κίσσαβο με 3-0, ενώ η Δόξα Αργυροπουλίου παρέμεινε μόνη στη 2η θέση με έναν βαθμό λιγότερο, μετά το 2-0 μέσα στην Αγιά επί του Δωτιέα.

Στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα αναρριχήθηκε ο ΠΟΕ που συνέχισε την πολύ καλή του πορεία κερδίζοντας με 3-0 την Αστραπή Ν. Πολιτείας, η Δήμητρα Γιάννουλης έχασε πολύτιμο έδαφος καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στον Τύρναβο με την ομώνυμη ομάδα, ενώ ο Δαμασιακός πέτυχε την πέμπτη σερί νίκη αυτή τη φορά μέσα στο Βλαχογιάννι επί της Δόξας με 3-1 και χτυπά την πόρτα της προνομιούχου τετράδας.

Πολύτιμο έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα κέρδισε και ο Σμόλικας, ο οποίος ήταν ο νικητής του «el clasico» με 2-1 επί του Φαλανιακού, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης έμεινε στο 0-0 στο γήπεδο Ραχούλας με αντίπαλο τη Λάρισα 2012, ενώ τέλος πολύτιμο «διπλό» στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη πέτυχαν τα Βούναινα με 3-1 μέσα στην Αμυγδαλέα επί του τοπικού Αετού.

Όλα τα παιχνίδια ξεκίνησαν με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Λαρισαίου διαιτητή Αντώνη Κορέστη που έφυγε άδικα από τη ζωή.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής της διοργάνωσης:

 

ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΝΤΕΜΡΠΙ

Σ’ ένα παιχνίδι που κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος ο Ηρακλής Λάρισας αποδείχθηκε πιο ουσιαστικός και αφού αξιοποίησε τις αδυναμίες του αντιπάλου του, κατάφερε να πάρει τη νίκη, έχοντας κορυφαίο τον Αποστόλου -η επιστροφή του οποίου έδωσε αυτό που έλειπε από την ομάδα στην επίθεση- και να διατηρηθεί μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα ο Κίσσαβος Συκουρίου, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να γίνει απειλητικός και πλήρωσε κάποιες στιγμές ολιγωρίας στην άμυνα.

Το πρώτο μέρος ήταν φτωχό σε φάσεις με την καλύτερη στιγμή να ανήκει στους φιλοξενούμενους όταν στο 14’ ο Φώτος από πλεονεκτική θέση επιχείρησε δυνατό σουτ, όμως ο Φαρμάκας επενέβη σωτήρια.

Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης ο Γκιουρσάνης κέρδισε την μπάλα πολύ πίσω από τη μεσαία γραμμή, προχώρησε και έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Αποστόλου, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-1.

Ο Κίσσαβος θα μπορούσε στο 69’ να φέρει το παιχνίδι στα ίσα όταν ο Χριστιανίδης επιχείρησε δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην αμέσως επόμενη επιθετική ενέργεια των φιλοξενουμένων, ο Νάστας έβγαλε την μπαλιά-τρύπα στον Γκιουρσάνη, ο οποίος μόνος απέναντι στον Φαρμάκα πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 0-2.

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί, με τους «κυανόλευκους» να σφραγίζουν τελικά τη νίκη τους στο 73’ όταν σε σουτ του Νάστα η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Χριστιανίδη και καταλογίστηκε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Αποστόλου διαμορφώνοντας το 0-3.

Στο 82’ ο Τσιανάκας απέτρεψε το 0-4 όταν πρόλαβε την μπάλα πάνω στη γραμμή στο πλασέ του Φώτου κι ενώ ο τερματοφύλακας Φαρμάκας ήταν εκτός θέσης.

ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Φ. Γιαννακός): Φαρμάκας, Γκαμπέτας, Χριστιανίδης, Κουτσοκέρας, Τσιανάκας, Παυλόπουλος, Τζιούρας (83’ Καρβούνης), Αγγέλης (71’ Κορδέλας), Πλιάγκας (86’ Ζαϊρές), Μάντζαρης, Πετράκης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ι. Τσακμακίδης): Αναστασίου, Πατσής, Φορτομάρης, Ψωμολιάς, Μόσχος, Μπάμης, Νάστας (87’ Σπανός), Κοντοθανάσης, Φώτος (83’ Παπαμάνος), Γκιουρσάνης (89’ Παπαγιαννούλης), Αποστόλου (89’ Δραγατσίκης).

 

ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ

Ανώτερη του αντιπάλου της, η Δόξα Αργυροπουλίου πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην Αγιά με 2-0 επί του Δωτιέα και παρέμεινε μόνη στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν φανερές τις προθέσεις τους από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που ήταν κατώτερος του αναμενομένου και άνοιξαν το σκορ στο 5ο λεπτό με το μονοκόμματο βολέ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κυρίτση.

Στο 40’ ο Κόκκορας στην επαναφορά της μπάλας, μετά από σουτ του Ταρταμπούκα, το οποίο αποκρούστηκε αρχικά από τον τερματοφύλακα και στη συνέχεια από το δοκάρι, διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων, οι οποίοι στο πρώτο μέρος έχασαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ με τους Ζάχο και Τσιάγκο.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι ως προς το αποτέλεσμα με τη Δόξα να φεύγει νικήτρια από μία δύσκολη έδρα.

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Γ. Λιάπης): Κουτσιρίμπας, Ε. Γούτος, Ν. Γούτος, Τσακάλι, Σούλι, Υφαντής (65’ Μούσιας), Ντακούλας, Ριζούλης (73’ λ.τ. Ντελής), Χαλάτσης (60’ Τσαγκαλάς), Τσατσαλίδης, Μπέτσιος (86’ Παπαδόπουλος).

ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Αλ. Παγκαρλιώτας): Μπαχτσιβάνος, Τσένος (66’ Γκαραγκούνης), Περήφανος, Σαΐτης, Καφές, Ζάχος, Κόκκορας (88’ Πλατσάς), Κυρίτσης (80’ Τσίτσιας), Ταρταμπούκας, Τσιάγκος (90’+1’ Ματθαίου), Μπαχτσιβάνος.

 

ΑΝΕΤA O ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Π.Ο.Ε.

Άνετη επικράτηση για τον «φρέσκο» και νεανικό Π.Ο. Ελασσόνας, που κέρδισε με 3-0 την ομάδα της Αστραπής Νέας Πολιτείας, αποτέλεσμα που τον φέρνει στα πρώτα «σκαλιά» του βαθμολογικού πίνακα.

Το ποδοσφαιρικό σύνολο του Δημ. Μπουκουβάλα διατήρησε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ανέβασε ρυθμούς στο β’ ημίχρονο και παρουσιάστηκε για ακόμη μία αγωνιστική με όρεξη και διάθεση για καλό ποδόσφαιρο, παίζοντας ομαδικά, με καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και με πολλές χαμένες ευκαιρίες. Η ουραγός του βαθμολογικού πίνακα Αστραπή Νέας Πολιτείας, παίζοντας καθαρό παιχνίδι, προσπάθησε και κατάφερε να περιορίσει την έκταση του σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Φάσεις - γκολ

11’: Ωραία προσπάθεια του Καραμάνου από δεξιά, με σέντρα – σουτ, και ο επερχόμενος Γελαλής με κοντινό σουτ γράφει το 1-0 .

15’: Δυνατό σουτ του Παναγιώτου από καλή θέση και η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.

16’: Από τα αριστερά, επικίνδυνο σουτ του Κυρίτση Ι. φεύγει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

19’: Εκτέλεση φάουλ από τον Περτζιόνι από καλή θέση και ο γκολκίπερ της Ν. Πολιτείας διώχνει την μπάλα.

25’: Ομαδική προσπάθεια των φιλοξενουμένων, η μπάλα στα πόδια του Πράπα, που σουτάρει, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γούπου.

30’: Από δεξιά σέντρα – σουτ του Παναγιώτου και η μπάλα με περίεργη πορεία μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ν. Πολιτείας.

31’: Οι Ελασσονίτες πιέζουν για δεύτερο τέρμα. Μετά από ωραία ομαδική προσπά θεια των παικτών, η επικίνδυνη κεφαλιά του Μπούνα μπροστά στην εστία μπλοκάρεται σωτήρια από τον Κουτσογιαννούλη.

34’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΟΕ , όταν ο Ματούλας παίρνει την μπάλα από τη σέντρα, προχωρά και σουτάρει λίγο πριν την εστία, αλλά η μπάλα φεύγει μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

41’: Νέα προσπάθεια των γηπεδούχων και τον δραστήριο Ματούλα να σουτάρει από τα αριστερά, αλλά ο Κουτσογιαννούλης και πάλι λέει «όχι», μπλοκάροντας σωτήρια.

58’: Εκτέλεση φάουλ σε επικίνδυνη θέση από τον Γελαλή και ο γκολκίπερ της Ν. Πολιτείας πέφτοντας στην αριστερή του γωνία διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

59’: Νέα επίδειξη τεχνικής από τον εξαιρετικό Ματούλα, από την αριστερή πλευρά, που σουτάρει αλλά και πάλι ο Κουτσογιαννούλης όντας έτοιμος αποκρούει.

60’: Συνέχεια στην πίεση από τον ΠΟΕ, που αποδίδει καρπούς, αφού το δυνατό σουτ του Ποτούσογλου βρίσκει δίχτυα, γράφοντας το 2-0, μέσα σε πανηγυρισμούς.

63’: Οι φιλοξενούμενοι αντιδρούν με επικίνδυνη επίθεση και το δυνατό κοντινό σουτ από τον Μαναό υποχρεώνει τον έμπειρο Γούπο να μπλοκάρει σωτήρια με ωραία προσπάθεια.

70’: Ίδιο «σκηνικό» στην περιοχή της Ν. Πολιτείας, και νέα ευκαιρία για τον ΠΟΕ, με τον Ματούλα να σουτάρει και τον πολύ καλό Κουτσογιαννούλη να αποκρούει σωτήρια.

75’: Αποβολή(με 2 κίτρινες κάρτες) για τον Σκόμπα της Ν. Πολιτείας.

77’: Νέο «όχι» του γκολκίπερ Κουτσογιαννούλη σε σουτ του Ματούλα.

80’: Άτυχη στιγμή για τον τερματοφύλακα της Ν. Πολιτείας, που τραυματίζεται και αποχωρεί από τον αγώνα. Στη θέση του, με εσωτερική αλλαγή, τον αντικαθιστά ο Κιούσης.

85’: Επιμένει ο Ματούλας, αλλά το σουτ που κάνει… αποκρούεται από τον εκτελούντα χρέη τερματοφύλακα Κιούση!

87’: «Δικαίωση» για τον Ματούλα, αφού με ωραίο σουτ γράφει το τελικό 3-0 .

Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Φακής, Νίκζας, Νάκας

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Γούπος, Καραμάνος, Κυρίτσης Ι., Ποτούσογλου, Περτζιόνι, Κυρίτσης Αθ., Γελαλής (71’ Συνάπαλος), Παναγιώτου (62’ Παπαχρήστου), Μπαρλαγιάννης (76’ Ντούμος), Ματούλας, Μπούνα (80’ Κωνσταντινίδης).

ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Ε. Μπρισίμης): Κουτσογιαννούλης (λ.τ. 80’ Βουβουσίρας), Σκόμπας, Χλωρός, Κατσάνος, Ζήσης, Καψιώχας, Καλτσάς, Μπέτσης (73’  Κιούσης), Αργυρακούλης (60’ Ασπετάκης), Πράπας (73’ Φώτης), Μαναός.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΚΙΔΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι στον Τύρναβο ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Δήμητρα Γιάννουλης. Οι γηπεδούχοι πάτησαν πολύ καλά στο πρώτο μέρος, ανοίγοντας το σκορ στο 35’ με την κεφαλιά του Τζιόλα μετά από κόρνερ του Μπάκου, ενώ είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ.

Στην επανάληψη η Δήμητρα ανέβασε στροφές και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 75’ με το διαγώνιο σουτ του Μάτου, ενώ απείλησε και για άλλα τέρματα.

Το παιχνίδι «άνοιξε» στα τελευταία λεπτά και με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες καλές στιγμές στην προσπάθειά τους να πετύχουν και δεύτερο τέρμα κάτι που τελικά δεν έγινε.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Ν. Αλεξούλης): Γραβάνης, Γανός, Τσατσελάρι, Ρονάλντο Αυλογιάρης, Γαλάνης, Ντουνούδης, Νάτσης, Μπάκος (77’ Καλέσης), Τσούτας (62’ Λιάκος), Τζιόλας, Γκαντρής (88’ Βλιώρας).

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Β. Μπακογιάννης): Μαστοροδήμος, Ραπτόπουλος, Αμπατζίδης (46’ Πετράκης), Σουφχάρας, Εμμανουήλ, Θώμος, Σέντζας, Γκατζούλης, Κατσαμάγκας (85’ Ευαγγέλου), Μάτος, Πουρνάρας (46’ Τσαρούχας).

 

«ΤΡΕΝΟ» Ο ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ

Το «τρένο» του Δαμασιακού πέρασε και από το Βλαχογιάννι, με την ομάδα του Νίκου Χρόνη να πετυχαίνει την πέμπτη σερί νίκη, αυτή τη φορά επί της Δόξας με 3-1. Οι γηπεδούχοι αν και ξεκίνησαν πολύ καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο σκορ, δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που είχαν για να δώσουν μία διαφορετική εξέλιξη στο παιχνίδι.

Στο 25’ μετά από ενέργεια του Ιγγλέζου και σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και κατέληξε στον Σ. Φακίτσα, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 20’ ο Γκουρομπίνος μπροστά σε κενή εστία πλάσαρε άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 33’ ήρθε η απάντηση των φιλοξενουμένων σε μία φάση που αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους. Η φάση ξεκίνησε από φάουλ που καταλογίστηκε στο χώρο της μεσαίας γραμμής υπέρ του Δαμασιακού και το οποίο αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι. Το φάουλ εκτέλεσε ο Γεωργαντζάς και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα γράφοντας με κεφαλιά το 1-1. Η Δόξα αμφισβήτησε και την κεφαλιά του Ιωαννίδη ως οφσάιντ.

Στο 39’ ο Μπαντής εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα αποκρούστηκε αρχικά από τον τερματοφύλακα και στη συνέχεια από το δοκάρι με τους γηπεδούχους να χάνουν μία ακόμα καλή ευκαιρία.

Τελικά ο Δαμασιακός εδραίωσε την κυριαρχία του στην επανάληψη με τον Τσάλτα ο οποίος αρχικά στο 63’ με διαγώνιο σουτ στο «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας και στη συνέχεια στο 76’ με πλασέ πάνω στην κίνηση ύστερα από σέντρα του Γεωργαντζά διαμόρφωσε το τελικό 1-3 και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Παράπονα σχετικά με τη φάση του 33ου λεπτού εξέφρασαν μετά το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι ως προς τον διαιτητή κ. Καραγιάννη και τον βοηθό του κ. Καραμπούλα.

ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Ν. Φακίτσας): Βλιώρας, Μητούλας, Μωυσίδης, Μάρκου, Πάσος, Αθανασούλης, Γκουρομπίνος (77’ Γεωργούλης), Πάτσης (77’ Λάκης), Φακίτσας Σ., Μπαντής, Ιγγλέζος.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Ν. Χρόνης): Μιγδάνης, Γεωργαντζάς, Ντόκος, Ιωαννίδης (88’ Μπακαΐμης), Οικονόμου, Τσάλτας (85’ Δεληχάς), Μουσιάρης, Δούκας, Λέτσιος (75’ Βίδρας), Σουγλής, Λούτσος (70’ Τιούτιος).

 

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» Ο ΚΑΚΑΒΙΤΣΗΣ

Ο Σμόλικας ήταν ο νικητής στο «el clasico» της Φαλάνης καθώς επικράτησε 2-1 του Φαλανιακού. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο «συνήθης ύποπτος» Κακαβίτσης που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, σ’ ένα παιχνίδι που είχε πάθος, δύναμη, πολύ καλό ρυθμό και πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις στους πολλούς φιλάθλους που το παρακολούθησαν. Ο Φαλανιακός ήταν αυτός που είχε την υπεροχή των κινήσεων, ωστόσο ο Σμόλικας είχε την ουσία στο παιχνίδι και αυτό είναι που μετράει στα ντέρμπι.

Μόλις στο 2ο λεπτό μετά από λάθος της άμυνας των «κιτρινόμαυρων» ο Κακαβίτσης δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο έμπειρος επιθετικός των «πρασίνων» με καρφωτή κεφαλιά στο 27’ μετά από σέντρα του Σκούπρα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (0-2).

Στο 43’ ο Φαλανιακός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Σουλιώτης επιχείρησε δυνατό σουτ, ο Καραναστάσης με εντυπωσιακή επέμβαση απέκρουσε, η μπάλα στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Τελικά ο Φαλανιακός μπήκε ξανά στο παιχνίδι στο 50’ όταν ο Αλεξανδρής κέρδισε πέναλτι από τον Κολοβό, το οποίο αξιοποίησε ο Παπαγεωργίου μειώνοντας σε 1-2.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος ο Φαλανιακός πίεσε για την ισοφάριση, ενώ από την άλλη πλευρά ο Σμόλικας ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιηθεί το αποτέλεσμα.

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Μπεριτζάς): Βάιος, Μαχαίρας, Βαρσάμης, Σουλιώτης, Πάνου (46’ Παπαδόπουλος, 70’ λ.τ. Αλατάς), Πανταζής Ηλ. (48’ Πανταζής Θ.), Κολοβός Ν., Πανταζής Γ., Λυγούρας, Παπαγεωργίου (87’ Γκάζι), Αλεξανδρής

ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Χρ. Χατζηλιάδης): Καραναστάσης, Δολιάνης, Σκούπρας, Κολοβός Κ., Μάρης, Ταστεμερίδης, Λιούσκας, Μπαλαμώτης (90’ Τανάγιας Χρ.), Τάχας (68’ Βενέτης), Κατσαρός (77’ Ζιώγας), Κακαβίτσης (90’+3’ Τεκέδης).

 

ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο ο αγωνιστικός χώρος έδειξε να δυσχεραίνει τις προσπάθειες των δύο ομάδων που πάλεψαν με πάθος για τη νίκη, το τελικό 0-0 άφησε ανάμεικτα συναισθήματα τόσο για τη Λάρισα 2012 όσο και για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Στο α’ ημίχρονο έλειψαν οι μεγάλες στιγμές και το πιο αξιοσημείωτο ήταν ένα γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Κολιός για τους φιλοξενουμένους στο 42’, το οποίο ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ και συγκεκριμένα στο 62’ όταν ο Δ. Κίτσιος πλάσαρε τον εξερχόμενο Νούσια, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 65’ όταν ο Νούσιας έκανε την απόκρουση του αγώνα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ του Μπέη.

Προς το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για κάποιο γκολ χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες, στο 80’ με τον Τόλιο το σουτ του οποίου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 83’ με τον Ζηρδέλη σε ανάλογη προσπάθεια.

ΛΑΡΙΣΑ 2012 (Ν. Αργυρούλης): Μπρέλλας, Π. Κίτσιος, Βαλ. Φλώρος, Σελήνης (46’ Θ. Μανακούσιος), Β. Φλώρος, Αντ. Φλώρος, Δ. Κίτσιος, Μολάς (73’ Κριεμάδης), Μπέης, Τσιάκος, Μπόντε.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κ. Κατσάρας): Νούσιας, Καραΐσκος (59’ Ντούφας), Πούτας, Κολιός, Κουμπούρας, Β. Σακοράφας (78’ Τόλιος), Χάμος, Μιφτάρι, Γκαμπέτας, Καραλούλης, Δραχαλίβας (42’ Ζηρδέλης).

 

«ΧΤΙΖΟΥΝ» ΣΕΡΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑΙΝΑ

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και μάλιστα μέσα στην Αμυγδαλέα με 3-1 πέτυχαν τα Βούναινα και έκαναν ένα ουσιαστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου τους. Σ’ έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, η δύναμη ήταν αυτή που κυριάρχησε στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατάφεραν να αντιδράσουν και στην επανάληψη να πιέσουν τον αντίπαλό τους, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλοί στην αμυντική τους λειτουργία και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, με παίκτη κλειδί τον Ξαφάρα, έφτασαν στην πολύτιμη νίκη.

Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ξαφάρας άνοιξε το σκορ για τα Βούναινα αξιοποιώντας το πέναλτι που καταλογίστηκε σε χέρι αμυνομένου εντός μεγάλης περιοχής. Η απάντηση του Αετού ήρθε στο 16’ με τον Δημητρέλη που ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 75’ μετά από φάουλ του Γ. Χατζηλιάδη, ο Καρέτζος έπιασε την κεφαλιά, ο Φαρμάκας με δεύτερη κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και Ξαφάρας με τρίτη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-2.

Τα Βούναινα σφράγισαν τη νίκη τους όταν στο 90’+1’ ο Κατσιώτης πάσαρε στον 16χρονο και πολλά υποσχόμενο Φ. Μερτζανίδη που βγήκε μπροστά, απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ (Δ. Καπετανόπουλος): Κωνσταντίνου, Περδίκης, Πολύζος, Κορλός, Ευαγγελούλης (83’ Γκαραβέλης), Ντιντής, Χατζηιωαννίδης (75’ Νταμπαλέτσιος), Ανδριανόπουλος, Κλούρας (46’ Σπανός), Δημητρέλης, Καρβούνης (70’ Σάρα).

ΒΟΥΝΑΙΝΑ (Θ. Εμμανουήλ): Κουκουφίκης, Χατζηλιάδης Γ., Κατσιώτης, Καρέτζος, Αγγλόπουλος (57’ Φαρμάκας), Ξαφάρας, Μερτζανίδης Ηλ., Χριστοδούλου (90’ λ.τ. Γιουρούκης), Τσανάς, Καζάνι Γκ. (83’ Ραπτόπουλος), Χατζηλιάδης Σ. (71’ Μερτζανίδης Φ.).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Αμυγδαλέα-Βούναινα            1-3

Π.Ο. Ελασσόνας-Αστραπή Ν.Π.            3-0

Τύρναβος 2005-Δήμητρα Γιάνν.            1-1

Φαλανιακός-Σμόλικας            1-2

Δωτιέας Αγιάς-Αργυροπούλι            0-2

Λάρισα 2012-Οικονόμος            0-0

Βλαχογιάννι- Δαμασιακός            1-3

Συκούριο-Ηρακλής Λάρ.            0-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ηρακλής Λάρ.            20-9            20

------------------------------

Αργυροπούλι            11-7            19

ΠΟ Ελασσόνας            17-8            18

Δήμητρα Γιάνν.            8-4            17

------------------------------

Δαμασιακός            12-9            16

Συκούριο            11-11            16

Σμόλικας            9-5            16

Οικονόμος            18-8            15

Δωτιέας Αγιάς            10-9            14

Λάρισα 2012            11-9            12

Αμυγδαλέα            12-10            11

------------------------------

Βούναινα            12-16            9

Φαλανιακός            6-11            7

Βλαχογιάννι            7-22            6

Τύρναβος 2005            10-18            6

------------------------------

Αστραπή Ν. Π.            6-24            1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26/11, 15:00)

Αστραπή Ν. Π.             -            Βούναινα

Δήμητρα Γιάνν.             -            Αμυγδαλέα

Σμόλικας             -            ΠΟ Ελασσόνας

Αργυροπούλι             -            Τύρναβος 2005

Οικονόμος             -            Φαλανιακός

Δαμασιακός             -            Δωτιέας Αγιάς

Ηρακλής Λάρ.             -            Λάρισα 2012

Βλαχογιάννι             -            Συκούριο

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass