Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 15ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ-ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Αγώνας ενότητας, εθελοντισμού και αλληλεγγύης

• Μέγας χορηγός η EXALCO • Απ. Καλογιάννης: «Αθλητικά γεγονότα που αφορούν ευρύτερα την κοινωνία και τους πολίτες είναι στην ημερήσια διάταξη, διαμορφώνοντας έτσι κλίμα ενότητας, αγάπης, αλληλεγγύης, συμμετοχής»

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2017 22:22

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 15ο Ημιμαραθώνιο Τυρνάβου-Λάρισας, που φέτος θα πλαισιωθεί και από μία δεύτερη διαδρομή 5 χλμ., άρχισε.

Μία ακόμα μεγάλη αθλητική εκδήλωση-θεσμός και μία γιορτή για το δρομικό κίνημα στη Λάρισα, που διοργανώνεται από τους Δήμους Λαρισαίων και Τυρνάβου, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και τη στήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ενώ για πρώτη φορά φέτος μέγας χορηγός του αγώνα θα είναι η Βιομηχανία Αλουμινίου EXALCO.
Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής στον Τύρναβο και οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στη 1.30 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ η εκκίνηση της διαδρομής των 5χλμ. θα δοθεί στις 10.30 στην κ. πλατεία Λάρισας.
Για πρώτη φορά φέτος στον αγώνα θα δώσουν το «παρών» η Π.Ε.Π.Φ.Α. και ο ΣΥ.Β.Α.Σ. Λάρισας, ενώ αρκετοί φορείς και εθελοντικές οργανώσεις στηρίζουν την προσπάθεια.
«Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός στη Λάρισα. Μια εκδήλωση μαζικού λαϊκού αθλητισμού, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη και η οποία χρόνο με τον χρόνο αναβαθμίζεται. Από τα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι μιλάμε για μία αναβάθμιση και σε επίπεδο αριθμητικό, ανθρώπων που θα συμμετέχουν, συμπολιτών μας και όχι μόνο γιατί ο Ημιμαραθώνιος αποτελεί πρόκληση και για ανθρώπους που έρχονται από άλλες πόλεις» τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης και πρόσθεσε:
«Συνεπώς την Κυριακή θα έχουμε τη δυνατότητα να χαρούμε αυτόν τον υπέροχο αθλητικό αγώνα, ο οποίος θα εμπλουτιστεί και με έναν αγώνα 5 χλμ. για να δοθεί η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερο κόσμο να συμμετέχει, σε οικογένειες, παιδιά και ανθρώπους που θέλουν να τρέξουν.
Ως αθλητικό γεγονός νομίζω ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Λάρισας σε συνεργασία με διπλανούς Δήμους και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον Δήμο Τυρνάβου, ούτως ώστε αθλητικά γεγονότα που αφορούν ευρύτερα την κοινωνία και τους πολίτες να είναι στην ημερήσια διάταξη και να δίνουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να χαρούν, να τρέξουν, να αθληθούν, διαμορφώνοντας κυρίως κλίμα, ενότητας, αγάπης, αλληλεγγύης, συμμετοχής.
Θέλω να καλέσω τους συμπολίτες μας, να είμαστε όλοι εκεί, να χαρούμε αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή και βεβαίως θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή και ιδιαίτερα όλους τους επαγγελματικούς φορείς και επιχειρήσεις που στηρίζουν την προσπάθεια ως χορηγοί» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.
Από την πλευρά του Δήμου Τυρνάβου η αντιδήμαρχος κ. Φανή Λαγκιόλη-Μπίλιου υπογράμμισε:
«Πρόκειται για έναν θεσμό πλέον για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας και όχι μόνο, που πραγματοποιείται για 15η χρονιά, με στόχο την τόνωση του αθλητικού πνεύματος και τη διάδοση της αξίας του μαζικού αθλητισμού. Είναι ένας αναγνωρισμένος αγώνας που συμμετέχουν δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα. Φέτος αναμένεται οι συμμετοχές να είναι πολλές. Μια άψογη συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων που τον ευχαριστούμε θερμά όπως και όλους τους φορείς που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και ευχαριστούμε τους χορηγούς και εθελοντές που συμβάλουν σημαντικά στη διοργάνωση».
Για το μήνυμα του Ημιμαραθωνίου μίλησε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές, ο οποίος επισήμανε τα εξής:
«Ο αγώνας αυτός ξεπερνά τα αθλητικά όρια. Θα έλεγα ότι είναι μία κατάθεση ψυχής και θέλησης απ’ όλους τους αγωνιζομένους αθλητές. Οι δύο Δήμοι με τον αγώνα αυτό μας μεταφέρουν τα μηνύματα του διαχρονικού αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, τα μηνύματα του «ευ αγωνίζεσθαι». Σήμερα περισσότερο από ποτέ, στον σημερινό κυκεώνα αρνητικής ενέργειας που ζούμε όλοι μας από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, λόγω της κρίσης, ο διαχρονικός αθλητισμός είναι απολύτως απαραίτητος και αναγκαίος. Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε σήμερα είναι να φορέσουμε τις φόρμες μας, να κατεβούμε στο ποτάμι και η διά βίου άθληση να μπει στην καθημερινότητά μας, στη ζωή μας».
Από την πλευρά του μέγα χορηγού της διοργάνωσης Βιομηχανίας Αλουμινίου EXALCO, η κ. Εύη Καντώνια τόνισε τα εξής:
«Η βιομηχανία αλουμινίου EXALCO συμμετέχει ως μεγάλος χορηγός στον 15ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου στηρίζοντας έμπρακτα τον αθλητισμό και ειδικά τη συγκεκριμένη διοργάνωση, που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της πόλης. Πιστεύουμε ότι όλοι θα συμβάλουμε στην υλοποίηση μιας πετυχημένης διοργάνωσης, που θα δώσει χαρά στους συμμετέχοντες και θα παρακινήσει τους θεατές ώστε του χρόνου να συμμετέχουν και οι ίδιοι. Θα ήθελα να πω από τη μεριά της EXALCO ότι ανταποκρινόμαστε θετικά στις ενέργειες του Δήμου και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες».
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και οι εκπρόσωποι των φορέων που στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη διοργάνωση του αγώνα και ευχήθηκαν σε όλους τους αγωνιζόμενους καλή επιτυχία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος θα γίνει επίδειξη χρήσης των απινιδωτών από τον ιατρό κ. Παρίση.

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ημερομηνία: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017
Αφετηρία: Κεντρική πλατεία Τυρνάβου
Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Λάρισας
Ώρα εκκίνησης: 11.00
Ώρα Απονομών: 13.30
Διαδρομή 21,1 χλμ.: Επί του οδικού άξονα που ενώνει τις δύο πόλεις (Τύρναβο – Λάρισα) με παράκαμψη στο 5ο χλμ προς Αγία Σοφία – Δένδρα και στη συνέχεια ξανά είσοδος στον άξονα έως τη Γέφυρα Αλκαζάρ - Μητρ. Δωροθέου – Σκληρού – Γέφυρα ΔΕΥΑΛ – πεζόδρομος κοίτης Πηνειού – από τη Β’ Γέφυρα Πηνειού είσοδος στην Καλλιθέας – Αθηνάς – Θέτιδος – Κύπρου – Κεντρική πλατεία (Τερματισμός).
Διαδρομή 5 χλμ.: Αφετηρία Κ. πλατεία Λάρισας. Ώρα εκκίνησης 10.30 π.μ. (διαδρομή: Κ. πλατεία, Αρχαίο Θέατρο, κοίτη Πηνειού, Κ. πλατεία Λάρισας-τερματισμός).
Συμμετοχή: Ελεύθερη
Κάθε αθλητής συμμετέχει με δική του ευθύνη.
Αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους. (Θα πρέπει να κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση μαζί με τη δήλωση συμμετοχής).
Κατηγορίες:
• Α/ ΑΝΔΡΩΝ
Έως 18 ετών, 19 – 29 ετών, 30 – 34 ετών, 35 – 39 ετών, 40 – 44 ετών, 45 –49 ετών, 50 – 54 ετών, 55 – 59 ετών,  60 – 67 ετών, 68 ετών και άνω.
• Β/ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Έως 29 ετών, 45 ετών και άνω, 30 – 44 ετών.
Έπαθλα:
- 1η, 2η και 3η θέση γενικής κατάταξης: κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα.
- 1η θέση κατηγορίας: κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα.
- 2η και 3η θέση κατηγορίας: μετάλλιο και δίπλωμα.
- Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.
Γενικά:
Η χρονομέτρηση θα γίνει με ηλεκτρονικό σύστημα.
Το σχετικό πακέτο (chip – αριθμός) θα δοθούν στην αφετηρία μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (10.00).
Σε όλο το μήκος της διαδρομής και κάθε 5 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί με νερά.
Για τη διευκόλυνση των αθλητών, θα αναχωρήσει λεωφορείο την Κυριακή και ώρα 9.00 από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας προς την αφετηρία. Το ίδιο δρομολόγιο θα επαναληφθεί και μετά το τέλος του αγώνα, για την εξυπηρέτηση των αθλητών που θα έχουν αφήσει αυτοκίνητα στην αφετηρία.
Σε όλους όσους συμμετάσχουν κανονικά στον αγώνα, θα δοθούν αναμνηστικά (Μετάλλιο – δίπλωμα συμμετοχής και τεχνικό T-shirt).
Δεν θα γίνονται εγγραφές την ημέρα του αγώνα (όσοι έρθουν θα συμμετέχουν εκτός συναγωνισμού).
Α.Γ.

Gallery άρθρου