ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΣΜΟΛΙΚΑ ΜΕ 3-2 ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΜΕ 3-0 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Στους «8» του κυπέλλου Δωτιέας, Αμυγδαλέα

• Σήμερα στο Μακρυχώρι, ο τοπικός Αετός υποδέχεται τη Δήμητρα Γιάννουλης (14:30)

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2017 22:14

Το εισιτήριο για τους «8» του κυπέλλου ΕΠΣΛ εξασφάλισαν χθες Δωτιέας Αγιάς και Αετός Αμυγδαλέας οι οποίοι επικράτησαν εκτός έδρας του Σμόλικα Φαλάνης με 3-2 και του Παναγροτικού με 3-0 αντίστοιχα.

Σήμερα τη σκυτάλη παίρνει η αναμέτρηση στο γήπεδο Μακρυχωρίου (14.30) ανάμεσα στον τοπικό Αετό και την κατά μία κατηγορία μεγαλύτερη Δήμητρα Γιάννουλης, την οποία ορίστηκε να διευθύνει ο κ. Κουκούλης, με βοηθούς τους κ. Γκαρέλη και Νάκα.
Αναλυτικά:
Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος ο Δωτιέας Αγιάς όρθωσε το ανάστημά του στη Φαλάνη και έθεσε νοκ-άουτ τον τοπικό Σμόλικα κερδίζοντας με 3-2. Ήταν η δεύτερη σερί νίκη για τον υπηρεσιακό τεχνικό της ομάδας της Αγιάς, Κώστα Τσανά, μετά το 2-0 επί της Δόξας Βλαχογιαννίου το περασμένο Σάββατο στο πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Παράλληλα ήταν το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα για τους «πράσινους» του Χρήστου Χατζηλιάδη μετά από διάστημα 52 ημερών.
Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 23ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ντακούλας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.
Στο 36’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στον Τσατσαλίδη, ωστόσο ο διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος που ήταν πολύ κοντά στη φάση είχε αντίθετη άποψη και «κιτρίνισε» τον επιθετικό του Δωτιέα για «θέατρο».
Στο 41’ ο Σμόλικας έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με το ανεπανάληπτο τετ α τετ του Λιούσκα, όμως ο τερματοφύλακας Κουτσιρίμπας επενέβη σωτήρια και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Τελικά το γκολ της ισοφάρισης δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους που στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους εκτέλεσαν ένα φάουλ με τον Σκούπρα, ο Κολοβός έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Λιούσκας από κοντά αυτή τη φορά σημάδεψε σωστά γράφοντας το 1-1 με το οποίο έληξε το α’ ημίχρονο.
Στο 51’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Τσατσαλίδη, που βρέθηκε ανάμεσα από τα δύο σέντερ μπακ και ανετράπη, ωστόσο και σ’ αυτήν την περίπτωση η άποψη του διαιτητή ήταν αντίθετη.
Στο 59’ ο Κατσαρός προσπάθησε να βγάλει στον κενό χώρο τον Κακαβίτση, αλλά ο τερματοφύλακας Κουτσιρίμπας βγήκε έγκαιρα και αποσόβησε τον κίνδυνο.
Στο 61’ ο Δωτιέας πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Τσατσαλίδης εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Μπαλαμώτη και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-2).
Στο 77’ ένα επικίνδυνο φάουλ του Ταστεμερίδη εξουδετέρωσε με δυσκολία σε κόρνερ ο Κουτσιρίμπας, ο οποίος στο 80’ έκανε μία ακόμα σωτήρια απόκρουση σε αδυναμία της άμυνάς του να διώξει την μπάλα σε γέμισμα των γηπεδούχων.
Στο 87’ ο Τσατσαλίδης «χτύπησε» εκ νέου και με δυνατό σουτ μετά από πάσα του Σβερκούλη ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 1-3. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν ωστόσο στις καθυστερήσεις καρδιοχτύπησαν όταν ο Κολοβός με ωραία εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 2-3 (90’+3’). Τελικά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι παίκτες του Δωτιέα δεν επέτρεψαν τους γηπεδούχους να απειλήσουν κι έτσι το 2-3 δεν άλλαξε κερδίζοντας το εισιτήριο για τους «8» του θεσμού.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουμαρσόπουλος (υπήρξαν κάποια παράπονα από την Αγιά για συγκεκριμένες φάσεις, ωστόσο σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλός) με βοηθούς τους κ. Πατέτσο και Ακρίβο (πολύ καλοί).
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Χρ. Χατζηλιάδης): Καραναστάσης, Θεοφ. Τσιρογιάννης (83’ Τεκέδης), Σκούπρας (46’ Κακαβίτσης), Κολοβός, Τανάγιας, Ταστεμερίδης, Λιούκσας, Μπαλαμώτης, Βενέτης, Κατσαρός (61’ Τάχας), Ζιώγας (73’ Γάλλος).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Κ. Τσανάς): Κουτσιρίμπας, Ριζούλης (80’ Σβερκούλης), Μπέτσιος (46’ Θωμ. Τσιρογιάννης), Τσακάλι, Ε. Γούτος, Ντελής, Τσατσαλίδης (90’ Τσαγκαλάς), Ντακούλας (45’ Σούλι), Ν. Γούτος, Χαλάτσης, Υφαντής.

 

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΡΒΟΥΝΗ Η ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ
Με δύο γκολ του Γιώργου Καρβούνη, ο Αετός Αμυγδαλέας επικράτησε 3-0 στη Νίκαια του κατά δύο κατηγορίες μικρότερου αλλά μαχητικού Παναγροτικού και συνεχίζει την πορεία του στο κύπελλο ΕΠΣΛ. Η ομάδα του Δημήτρη Καπετανόπουλου έκανε φανερές τις προθέσεις της από την αρχή ανοίγοντας το σκορ στο 10ο λεπτό με τον Καρβούνη, ενώ στο 34’ ο ίδιος παίκτης τροφοδότησε τον Σπανό ο οποίος με διπλή προσπάθεια έγραψε το 0-2. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος είχαν κι άλλες καλές στιγμές οι οποίες δεν μετατράπηκαν σε γκολ όπως στο 8’ και στο 20’ με τον Σπανό και στο 25’ με τον Σάρα. Από την πλευρά του Παναγροτικού η καλύτερη στιγμή στην οποία θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί η ισοφάριση σημειώθηκε στο18’ όταν ο Τριανταφυλλόπουλος βγήκε τετ α τετ αλλά ο τερματοφύλακας Κωνσταντίνου επενέβη σωτήρια.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 55’ όμως ο Τριανταφυλλόπουλος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.
Τελικά ο Αετός κατάφερε να βάλει τέλος παιχνίδι στο 75’ όταν ο Καρβούνης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο συνολικά για την ομάδα του (0-3).
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Νίτσα που είχε βοηθούς τους κ. Τσαπράζη και Παπαγεωργίου (πολύ καλοί).
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Β. Τχτιντής): Χαβίλας, Σουπεκιώτης, Πανδρεμένος (60’ Φουρίκης), Ντουρουντάκης, Τριανταφυλλόπουλος (76’ Ανδρεόπουλος), Σώκος, Κατσιάβας (80’ λ.τ Αετόπουλος), Χριστοδούλου, Καραφέριας, Ξιώνης, Γκατζούλης (68’ Τίκας).
ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ (Δ. Καπετανόπουλος): Κωνσταντίνου, Κλούρας (56’ Χατζηιωαννίδης), Περδίκης, Μούτσιος (40’ λ.τ Ευαγγελούλης), Πολύζος, Ντιντής, Αντωνόπουλος, Σάρα (44’ Δημητρέλης, 70’ λ.τ Γκαραβέλης), Σπανός, Καρβούνης, Ανδριανόπουλος.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• 1ος όμιλος
Παναγροτικός– Αμυγδαλέα    0-3
Μαυροβούνι– Αχιλλέας Φ. (20/12)
• 2ος όμιλος
Μεσοχώρι – Π.Ο.Ε. (20/12)
Ακαδ. Τυρνάβου– Οικονόμος (13/12)
• 3ος όμιλος
Μακρυχώρι – Δήμητρα Γιάνν. (σήμερα, 14:30)
Γόννοι–Συκούριο (13/12)
• 4ος όμιλος
Σμόλικας-Δωτιέας Αγιάς    2-3
Κιλελέρ-Τύρναβος 2005 (13/12)

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass