ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

95 Xρόνια «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» με άρωμα αθλητισμού

ñ Αγώνας μπάσκετ μεταξύ των «Φίλων της Ελευθερίας» και της ομάδας της Βουλής

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2017 16:41

Στις 15 Δεκεμβρίου 1922 μπήκε στη ζωή των Λαρισαίων, σε μια πόλη 25.000 κατοίκων εκείνη την εποχή, η «Ελευθερία», η εφημερίδα που έμελλε να σημαδέψει επί 95 χρόνια την ενημέρωση της πόλης και να γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της.


Μια εφημερίδα που από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας της δημιούργησε δικούς της αναγνώστες, άνοιξε τη διαφημιστική αγορά και διεύρυνε την κυκλοφορία της σ’ ολόκληρο τον νομό έχοντας δύο πυλώνες: την ανάδειξη της τοπικής ειδησεογραφίας αλλά και τον διαρκή τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της.
Η ανάπτυξή της ραγδαία και σύντομα καθιερώθηκε ως μια εφημερίδα πανελλήνιου κύρους για την εγκυρότητα των ειδήσεων αλλά και την πολύπλευρη ενημέρωση σε όλους τους τομείς, γρήγορα δε δημιουργήθηκε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» με ειδικές εκδόσεις και περιοδικά.
Ένας Δημοσιογραφικός Οργανισμός που εκτός από ενημερωτικό χαρακτήρα αποτελεί και πρότυπο εταιρίας κοινωνικής ευθύνης αφού έχει αναπτύξει μια πλούσια κοινωνική δράση, χρηματοδοτώντας είτε μεγάλα έργα (όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη Λάρισα και τον Τύρναβο, το μνημείο των πεσόντων στην 110 Π.Μ., το Προσκοπικό Κέντρο «Ελευθερία» στην Καλλιπεύκη, το Κέντρο Αυτιστικών Παιδιών στη Νεάπολη) είτε συλλόγους και μαζικούς φορείς.
Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» ανταποδίδει στους Λαρισαίους την αγάπη με την οποία τον περιβάλλουν ενώ πρωτοπορεί όχι μόνο στην ενημέρωση αλλά και στη διεκδίκηση μέσω των φορέων της πόλης των δίκαιων αιτημάτων τους.
Κάθε χρόνο η γιορτή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη γιορτάζοντας μαζί με τους χιλιάδες αναγνώστες της και επιλέγει μια κεντρική εκδήλωση με συγκεκριμένο χαρακτήρα (πολιτιστικό, πολιτικό, κοινωνικό, αθλητικό).
Φέτος τη σκυτάλη παίρνει ο αθλητισμός και η κεντρική εκδήλωση θα είναι ένας αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στους «Φίλους τη Ελευθερίας» και της ομάδας της Βουλής (και στις δύο ομάδες θα υπάρξουν συμμετοχές-έκπληξη, ενώ προπονητής στους «Φίλους της Ελευθερίας» θα είναι ο Λαρισαίος Γιάννης Τζήμας και της ομάδας της Βουλής ο προπονητής «θρύλος» του ελληνικού μπάσκετ Γιάννης Ιωαννίδης) θέλοντας να δώσει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει πολιτικούς από διάφορους χώρους όπως ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» ενώνει όλους τους Λαρισαίους φιλοξενώντας στις στήλες της την άποψη όλων των φορέων της πόλης και όλων των αναγνωστών αναδεικνύοντας καθημερινά τα προβλήματα ή προβάλλοντας τις δραστηριότητές τους.
Στον αγώνα αυτό, που θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στις 19.30, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» καλεί όλους τους Λαρισαίους να παρευρεθούν και όλοι μαζί να ενισχύσουν το «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου όπου θα δοθούν τα έσοδα του αγώνα, ενώ πριν από το παιχνίδι οι «Φίλοι τη Ελευθερίας» και η ομάδα της Βουλής θα επισκεφθούν το ορφανοτροφείο μοιράζοντας δώρα σαν ελάχιστο συμβολισμό της αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας κάτι που συμβολίζει και το έργο του Αγίου Ελευθερίου που αγωνίστηκε με ζήλο για τη διδαχή του ποιμνίου του, και σε έργα φιλανθρωπίας από ηλικία 15 χρόνων όταν χειροτονήθηκε διάκονος.
Ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» θα ανοίξει τις πόρτες του για να γιορτάσει μαζί με τους αναγνώστες καθώς θα δεχθεί ευχές για τα 95 χρόνια του, προσφέροντας όπως κάθε χρόνο τους παραδοσιακούς λουκουμάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass