Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο 21ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΗΝ «ΕτΔ»

Γιάννης Μασούρας: ’Oνειρό μου η εθνική!

• «Πώς έχασε την ευκαιρία του αγώνα» • «Θέλω να μείνω πολλά χρόνια στην ΑΕΛ»

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2017 22:36

Ο 21χρονος Γιάννης Μασούρας είναι από τους παίκτες που αναγέννησε ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης και αυτή τη στιγμή δείχνει να καθιερώνεται στην ενδεκάδα της ΑΕΛ ενώ αρχίζει και κάνει όνειρα για την ποδοσφαιρική του καριέρα με μεγαλύτερο όνειρο όπως μας είπε ο

ίδιος μια κλήση στην εθνική ομάδα αρχικά των ελπίδων και μετά των ανδρών.
Ο νεαρός παίκτης - πραγματικό πολυεργαλείο - μας είπε μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη για την αναμέτρηση: «Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο μετά ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε δίκαια. Μπορεί ο αντίπαλός μας να είχε δύο δοκάρια αλλά πιστεύω ότι και εμείς είχαμε πολλές ευκαιρίες και αν ήμασταν πιο προσεχτικοί στα τελειώματα θα κερδίζαμε πιο εύκολα. Παράδειγμα αν ευστοχούσα εγώ στο τετ-α-τετ με το Ζίβκοβιτς, τον τερματοφύλακα της Ξάνθης».
•Αλήθεια τι έγινε στη φάση;
«Ήθελα πολύ να βάλω το πρώτο μου γκολ με τη φανέλα της ΑΕΛ και το χρωστάω. Βγήκα απέναντι στον Ζίβκοβιτς άλλαξα λίγο τη σκέψη μου, ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι σε καλή κατάσταση και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά οπότε το σουτ δεν ήταν τόσο καλό και απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Ευτυχώς κέρδισε η ομάδα και όλα ξεχάστηκαν»
•¨Εκανες και ένα αμυντικό λάθος στο τέλος...
«Ναι ήταν μια παρόμοια φάση με τον Παναιτωλικό που ευτυχώς δεν στοίχισε. Κάποια στιγμή όλοι κάνουν λάθη, εγώ έτυχε και έκανα δύο φορές αλλά νομίζω ότι μετράει η συνολική εικόνα. Αν δεν παίζεις ή δεν μπαίνεις στις φάσεις δεν θα κάνεις λάθη»
• Τελικά ποια είναι η θέση σου;
«Εγώ θα παίξω όπου με βάλει ο προπονητής αν και μου αρέσει δεξί χαφ. Εκεί θεωρώ ότι αποδίδω καλύτερα. Ο Φυντάνης το ξέρει αφού από 15,5 χρονών είμαι μαζί του από τότε που πήγα στην Παναχαϊκή και έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα. Με πιστεύει και εγώ φροντίζω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου»
• Τελικά πώς εξηγείς ότι η ομάδα σκοράρει στα τελευταία λεπτά τόσο συχνά;
¨Εντός έδρας είμαστε αήττητοι και παίζουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη. Έχουμε τη βοήθεια του κόσμου και αυτό μετράει αφού μας δίνει δύναμη μέχρι το τέλος. Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε».
• Η ομάδα πιστεύεις ότι μπορεί να φθάσει τον στόχο της που είναι μια θέση ανάμεσα στη 5η και τη 10η του πρωταθλήματος;
«Εντός πάμε πολύ καλά, εκτός φέτος πήραμε ήδη μια νίκη και αν μπορέσουμε και πάρουμε κι άλλους βαθμούς τότε είμαι βέβαιος ότι θα τερματίσουμε σ’ αυτές τις θέσεις. Αλλά χρειάζεται ηρεμία και το βασικό είναι να μας φύγει κάθε άγχος που υπάρχει για να καταφέρουμε να τερματίσουμε ψηλά».
Ο Πατρινός παίκτης πάντως ξέρει και από πρωταθλητισμό, καθώς δύο φορές έχει αναδειχθεί πανελληνιονίκης εφήβων στα 200 μέτρα μιας και ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα ως αθλητής στίβου και μεταπήδησε με τα προσόντα του στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε ξεχωρίζει για την ταχύτητά του... που πλέον έχει ανέβει σε υψηλά επίπεδα.
Μετά την Παναχαϊκή όπου ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα, ήρθε στη Λάρισα στην οποία δείχνει να έχει προσαρμοστεί λέγοντας: «Η πόλη της Λάρισας είναι μια πόλη που μου ταιριάζει και γι’ αυτό θέλω να παίξω πολλά χρόνια στην ΑΕΛ. Μαζί της θέλω να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα».

Του Σωτ. Κέλλα