Καλύτερος στην επανάληψη ο Αχιλλέας αλλά...

• Γνώρισε την ήττα από τη Νίκη Βόλου με 2-0

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2018 22:24

Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Αχιλλέας ήταν μαχητικός, όμως και πάλι δεν απέφυγε την ήττα από τη Νίκη Βόλου, με σκορ 2-0.

Ο αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο της 16ης ημέρας στον 4ο’ομιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας στο δημοτικό στάδιο Φαρσάλων και οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.
Στο πρώτο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, ευτύχησαν να σκοράρουν σε δύο περιπτώσεις (19’, 41’) και ουσιαστικά εκεί «καθάρισαν» τον αγώνα.
Οι παίκτες του Αχιλλέα που δεν είχαν να χάσουν τίποτα προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 49’απώλεσαν τη μεγάλη ευκαιρία με Βούλγαρη που σημάδεψε ααπόό τα έντεκα μέτρα το δοκάρι και αφού σε εκείνο το χρονικό σημείο δεν έγινε το 2-1, τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά για την ομάδα του Βόλου, που κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.
Η πρώτη καλή στιγμή για γκολ καταγράφεται στο 7’, όταν ο Ντόλγκι «έσπασε» την μπάλα αριστερά του στον Τζάθα, ο οποίος απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε δυνατά, η μπάλα όμως χτύπησε σε σώμα αμυντικού και απομακρύνθηκε.
Πέντε λεπτά μετά στο 12’, ο Τζάθας σούταρε ξανά προς την εστία του Χάμου, με τον Κούλπα να μπαίνει στην τροχιά της μπάλας και να την απομακρύνει.
Στο 15’ σε κεφαλιά του Τζιώρα η μπάλα πέρασε αδύναμα λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο και τέσσερα λεπτά αργότερα η Νίκη άνοιξε το σκορ.
Από δεξιά ο Γενιτσαρίδης έφερε τον Ιορδανίδη με την μπάλα στα πόδια σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, με το πλασέ του στην κίνηση να καταλήγει στην αριστερή γωνία της εστίας του Χάμου, για το 0-1, μέσα σε πανηγυρισμούς.
Οι «κιτρινόμαυροι» δύο λεπτά μετά το γκολ του Ιορδανίδη, επιτέθηκαν από τον άξονα, με τον Τλούπα να κάνει το σουτ μετά την πάσα του Βούλγαρη, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεολόγη.
Στο 30’, οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή στιγμή για το 0-2. Ο Ματθαίου κινήθηκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Γενιτσαρίδη, με τον τελευταίο να επιχειρεί τη σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής, εκεί που ο Τζάθας με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σημαδέψει εστία.
Έντεκα λεπτά αργότερα στο 41’, η Νίκη διπλασίασε τα τέρματά της, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο μέρος. Ο Ντόλγκι από τον άξονα, μετέφερε το παιχνίδι δεξιά στον Ματθαίου, ο οποίος απέφυγε τον Καραμπούζη και έδωσε έτοιμο γκολ στον Τζιώρα, που από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε σωστά πετυχαίνοντας 0-2.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Αχιλλέας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με σκοπό να μειώσει το σκορ, προκειμένου να μπει ξανά στο παιχνίδι και αυτό έγινε δύο φορές.
Αρχικά, στο 49’, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Βούλγαρης κινήθηκε στον άξονα, πάσαρε κάθετα στον Χατζή, ο οποίος μπήκε εντός περιοχής, σε θέση τετ-α-τετ με τον Θεολόγη, προσπάθησε να αποφύγει τον πορτιέρο της Νίκης, με τον τελευταίο να τον ανατρέπει με τα χέρια. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βούλγαρης, με το δυνατό συρτό σουτ του, όμως, να καταλήγει στη «ρίζα» του δεξιού κάθετου δοκαριού της εστίας της Νίκης.
Ο Αχιλλέας δεν το έβαλε κάτω και δύο λεπτά αργότερα έφτασε ξανά κοντά στο 1-2. Ύστερα από ένα γέμισμα του Νεμπεγλέρα εντός περιοχής, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Χατζής, ο οποίος πέρασε πανέμορφα τον Χρήστο Καρτσαμπά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καραγκούνη, ο οποίος ανενόχλητος περίπου από το σημείο του πέναλτι, δεν κατάφερε να κερδίσει τον Θεολόγη, ο οποίος έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε με υπερένταση το αδύναμο πλασέ του μεσοεπιθετικού των γηπεδούχων.
Από ‘κει και πέρα, ο Αχιλλέας είχε ακόμα μία καλή στιγμή για γκολ στο δεύτερο μέρος. Ο Μάρκου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Τλούπα ολομόναχο στο δεύτερο δοκάρι να επιχειρεί μία κεφαλιά, η οποία, όμως, κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Θεολόγη.
Το παιχνίδι, μέχρι το τέλος του δεν είχε κάτι το αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές ανολοκλήρωτες προσπάθειες για γκολ, δίχως αποτέλεσμα, με τη Νίκη να φεύγει από τα Φάρσαλα νικήτρια και τον Αχιλλέα σε ένα ακόμη ματς να κερδίζει μόνο τις εντυπώσεις και να παραμένει στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Καλή η διαιτησία του κ. Λαθύρη (Καραγιάννης, Λιτοσελίτης), όλοι από την Ένωση Φθιώτιδας.
Η Νίκη Βόλου ζήτησε ένα πέναλτι στο 12’υποστηρίζοντας πως σε σουτ του Τζάθα η μπάλα βρήκε το χέρι του Κούλπα. Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν μόνο παίκτες της Νίκης Βόλου, ήτοι οι: Θεολόγης(49’), Ζιώγας(24’), Τζιώρας(63’), Βαρδάκης(77’), Γενιτσαρίδης (81’), Ιορδανίδης(86’).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Παραφέστας-Βασιλείου): Χάμος, Μάρκου, Καραμπούζης, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Μίχος (83’ Κομισόπουλος), Τλούπας (74’ Αραπίτσας), Χατζής, Καραγκούνης (83’ Κατσανάκης), Βούλγαρης.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος - Μπούις): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Καρτσαμπάς Χρ., Βέργος, Λάιος, Ζιώγας (46’ Αλ. Καρτσαμπάς), Ιορδανίδης, Ντόλγκι, Τζιώρας (89’ Σιώμος), Ματθαίου (55’ Βουρδάκης), Τζάθας (68’ Αναστασίου).

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
«Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική». Το πανό των φίλων του Αχιλλέα στην κερκίδα του δημοτικού σταδίου των Φαρσάλων στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα.

*Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε στο γήπεδο για την παρουσία 100 περίπου φιλάθλων της Νίκης. Ευτυχώς δεν οξύνθηκαν τα πνεύματα, αλλά συνθήματα κατά της Λάρισας, της ΑΕΛ και της Αστυνομίας, ακούσθηκαν από την πλευρά των βολιωτών.
*Όλα τα...είδαμε από τον καιρό. Συννεφιά, βροχή, ομίχλη αλλά και ήλιο. Χειμώνας με τα όλα του.
*Πολλή δουλειά είχε ο γιατρός αγώνα Χρήστος Χατζούλης, ο οποίος ως παλιός ποδοσφαιριστής πριν ακόμη ο διαιτητής τον καλέσει «μύριζε» τις φάσεις και ήταν πάνω από τους παίκτες.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα πλήρη αποτελέσματα και οι σκόρερ της 16ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής έχουν ως εξής:
*Θήβα - Μαρτίνο    3-0
(18’, 45’ Χατζηλάμπρου, 48’ Αργυρίου)
*ΓΣ Αλμυρός -Βελούχι    5-1
(43’, 58′, 62′ Φλίγκος, 48′ Μιχάλης, 86′ Μπιρμπίλης – 28’ Κατσαδούρος)
*Αχιλλέας Φ.- Νίκη Βόλου    0-2
(19’ Ιορδανίδης, 41’ Τζιώρας)
*ΑΟ Σελλάνων - ΝΠΣ Βόλος    0-1
(18’ Μάντζης)
*Ολυμπιακός Β.- Αστέρας Ιτέας    0-0
*Ρήγας Φεραίος – Δίστομο    2-1
(33’ αυτ. Βλάχος, 58’ Καρλιάμπας – 29’ πέν. Κωστούλας)
*Ρεπό είχε ο Διγενής Νεοχωρίου

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΝΠΣ Βόλος    42
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. Νίκη Βόλου    30
3. ΓΣ Αλμυρός    28
4. Αστέρας Ιτέας    25
5. Θήβα    25
6. Δίστομο    23
7. Ολυμπιακός Β.    21
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
8. ΑΟ Σελλάνων    20
9. Ρήγας Φεραίος    16
10. Νεοχώρι    12
11. Μαρτίνο    11
12. Αχιλλέας Φ.    10
13. Βελούχι    6

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
• ΣΑΒΒΑΤΟ 27-1 (15.00)
ΝΠΣ Βόλος - Αχιλλέας Φ.

• ΚΥΡΙΑΚΗ 28-1 (15.00)
Μαρτίνο- Βελούχι
Νίκη Βόλου - Θήβα
Νεοχώρι- Γ.Σ.Αλμυρού
Δίστομο - ΑΟ Σελλάνων
Ρήγας Φεραίος - Ολυμπιακός Β.
*Ρεπό έχει ο Αστέρας Ιτέας

 

 

Φερ πλέι του Στέφανου Ξηροφώτου
• Ο Αχιλλέας είναι καθαρή και αγωνιστική ομάδα

Ρεσιτάλ ειλικρίνειας από τον τεχνικό της Νίκης Βόλου Στέφανο Ξηροφώτο, μετά τον αγώνα με τον Αχιλλέα. Τόνισε πως οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με την ομάδα του να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες της και να παίρνει τη νίκη.
Ο τεχνικός της βολιώτικης ομάδας στάθηκε επίσης στο κακό δεύτερο ημίχρονο που δεν το πλήρωσε με κάποιο γκολ έχοντας σύμμαχο την τύχη, ενώ μιλώντας για τους νέους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν εξέφρασε την ικανοποίησή του.
Από την πλευρά του ο προπονητής του Αχιλλέα, Τάκης Παραφέστας, τόνισε πως οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο και πως θα συνεχισθεί η προσπάθεια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

 

Τάκης Παραφέστας (Αχιλλέας Φαρσάλων):
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Νίκη Βόλου για την επιτυχία και της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο ότι οι ομάδες μας είχαν από ένα ημίχρονο. Οι παίκτες μου μπήκαν επηρεασμένοι στο πρώτο ημίχρονο από τη δύσκολη θέση που βρισκόμαστε, η Νίκη ευτύχησε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο και ίσως αυτό την ανάγκασε να το δει πιο χαλαρά το παιχνίδι.
Στην επανάληψη πιστεύω πως εμείς ήμασταν καλύτεροι, είχαμε τις ευκαιρίες που όμως δεν καρποφόρησαν. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στο πρωτάθλημα και νομίζω μέχρι το τέλος θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, σεβόμενοι τον εαυτό μας και την ομάδα».

 

Στέφανος Ξηροφώτος (Νίκη Βόλου):
«Το σημερινό (σ.σ.χθεσινό) παιχνίδι έγινε σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. Με βάση την εικόνα του αγώνα, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Εμείς ήμασταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο και οι αντίπαλος πολύ καλύτερος στο δεύτερο. Εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας ακόμη ένα τέρμα. Ήμασταν καλοί, είχαμε πολλές τελικές προσπάθειες και πιστεύω δίκαια προηγηθήκαμε.
Από κει και πέρα στο 2ο ημίχρονο ο Αχιλλέας Φαρσάλων έδειξε πως είναι μία αγωνιστική και καθαρή ομάδα, βάζοντάς μας προβλήματα. Άλλαξε τη διάταξη στο κέντρο και αυτό μας αποσυντόνισε. Από καθαρή τύχη παρέμεινε το 0-2. Είναι σημαντικό που κρατήσαμε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι το μηδέν στην άμυνα, αλλά πραγματικά η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου μάς προβληματίζει.
Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα που η διοίκηση επενδύει σε νέους παίκτες και πρέπει ο κόσμος να το στηρίξει. Πιθανόν στο επόμενο χρονικό διάστημα να έρθουν ακόμη δύο ποδοσφαιριστές, ηλικίας κοντά στα 20, από τους οποίους ο ένας θα είναι μεσοαμυντικός. Είναι σημαντικό γιατί χτίζεται μία ομάδα για το μέλλον όμως κοιτώντας το παρόν πρέπει να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας, γιατί η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου μάς προβλημάτισε. Καλή συνέχεια στον Αχιλλέα».
-Για τους νέους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν: «Πιστεύω πως όλοι πήγανε καλά, δικαιώνοντας πρώτα απ’ όλα τους εαυτούς τους και τη δουλειά που κάνουν στις προπονήσεις».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass