ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ κ. ΡΙΖΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

«Παράνομη η απόφαση της ΕΟΚ»

• Προσφυγή κατά της απόφασης της Ομοσπονδίας κατέθεσαν στο ΑΣΕΑΔ οι «κυανόλευκοι»

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2018 22:34

Το ΑΣΕΑΔ θα αποφασίσει για το αν θα ισχύσει ή όχι ο μηδενισμός του Ερμή Αγιάς στο παιχνίδι με τον Χολαργό, μετά από προσφυγή που κατέθεσε το σωματείο κατά της αρχικής απόφασης της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την υπόθεση ο Ερμής Αγιάς τιμωρήθηκε με ποινή μηδενισμού γιατί, σύμφωνα με την ΕΟΚ, δεν κατέβαλε την αποζημίωση των διαιτητών στο παιχνίδι με τον Χολαργό, ωστόσο ο πρόεδρος της ομάδας κ. Θ. Ριζούλης, μιλώντας στην «Ε» τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Ομοσπονδίας «είναι παράνομη και δεν έχει καμία λογική και νομική ισχύ», διευκρινίζοντας τους λόγους.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Ριζούλης στρέφει τα πυρά του κατά της Ομοσπονδίας λέγοντας ότι «ουδέποτε κάλεσε την ομάδα να απολογηθεί για το παράπτωμα ως όφειλε να κάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση» και παράλληλα τόνισε ότι «την επόμενη ημέρα του αγώνα επικοινωνήσαμε με την ΕΟΚ και ζητήσαμε να πληρώσουμε, όπως οφείλαμε τους διαιτητές, αλλά η απάντηση της Ομοσπονδίας ήταν ότι ήδη έχει βγει απόφαση για την ομάδα μας και δεν γίνεται να πληρώσουμε», υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «κι άλλες ομάδες έχουν πληρώσει αργότερα τους διαιτητές σε λογαριασμό ώστε να παίρνουν απόδειξη της καταβολής, ωστόσο καμία δεν μηδενίστηκε».
Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Ριζούλη: «Εναντίον της απόφασης της ΕΟΚ που τιμώρησε την ομάδα μας με αφαίρεση ενός βαθμού έχουμε προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ και πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε.
Η απόφαση που πήρε η ΕΟΚ είναι παράνομη και δεν έχει καμία λογική και νομική ισχύ, διότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος για το 2017 -18, που η ίδια η ΕΟΚ έχει αποφασίσει, λέει σαφώς ότι αν η γηπεδούχος ομάδα δεν πληρώσει τους διαιτητές, ο αγώνας δεν ξεκινάει και τότε η ομάδα μηδενίζεται.
Ο αγώνας μεταξύ του Ερμή Αγιάς και του Χολαργού έγινε κανονικά και έληξε με νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας και σκορ 75-78. Άρα δεν μπορεί να ισχύσει αυτός ο κανονισμός που επικαλείται η ΕΟΚ για να μας τιμωρήσει.
Η Ομοσπονδία ουδέποτε κάλεσε την ομάδα μας να απολογηθεί για το παράπτωμα ως όφειλε να κάνει στην περίπτωσή μας. Κανένα έγγραφο δεν λάβαμε που να μας ζητάει να καταθέσουμε και εμείς την άποψή μας για τα γεγονότα που έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα.
Την επόμενη Δευτέρα το πρωί αμέσως μετά την αναμέτρηση επικοινωνήσαμε με την ΕΟΚ και ζητήσαμε να πληρώσουμε όπως οφείλαμε τους διαιτητές, αλλά η απάντηση της Ομοσπονδίας ήταν ότι ήδη έχει βγει απόφαση για την ομάδα μας και δεν γίνεται να πληρώσουμε.
Μακάρι όλα τα θέματα να τα έλυνε τόσο γρήγορα η Ομοσπονδία και με τόσο ζήλο όσο γρήγορα κινήθηκε να τελειώσει το δικό μας. Όλα θα πήγαιναν καλύτερα σε αυτή τη χώρα. Ευχόμαστε να είμαστε η αρχή και η ΕΟΚ να παίρνει τόσο γρήγορες αποφάσεις και στο μέλλον. Ήταν πράγματι αξιοζήλευτη η σημασία που έδωσαν στο θέμα μας τη στιγμή που πιο επείγοντα και σοβαρά θέματα ταλανίζουν το ελληνικό μπάσκετ, αλλά κάνουν μήνες ή και χρόνια ολόκληρα να λυθούν.
Τελικά εμείς πληρώσαμε τους διαιτητές με κατάθεσή μας στο λογαριασμό της ΕΟΚ αυτοβούλως χωρίς να μας το ζητήσει κανένας.
Και άλλες ομάδες έχουν αυτή την τακτική να πληρώνουν αργότερα τους διαιτητές σε λογαριασμό ώστε να παίρνουν απόδειξη της καταβολής. Καμία δεν μηδενίστηκε.
Ποτέ δεν μας έδωσαν να πληροφορηθούμε αν και το ζητήσαμε γραπτώς την εισήγηση της επιτροπής του πρωταθλήματος πάνω στη οποία στηρίχτηκε η τιμωρία μας. Μάλλον κάποιες αποφάσεις στην ΕΟΚ δεν παίρνονται με βάση τη νομιμότητα, αλλά με βάση ποια συμφέροντα και πιέσεις εξυπηρετούν.
Ενώ η απόφαση πάρθηκε τη Δευτέρα 29-1-18 όπως μας είπαν, σε εμάς κοινοποιήθηκε μια βδομάδα μετά με φαξ στις 5-2-18.
Αναρωτιόμαστε πού περιφερόταν για μια βδομάδα και κανένας στην Ομοσπονδία δεν βρέθηκε να την στείλει όπως θα ήταν το φυσιολογικό.
Για την ουσία της τιμωρίας έχουμε να πούμε ότι λόγω της κάκιστης και προκλητικής διαιτησίας εναντίον της ομάδας μας του πρώτου διαιτητή κυρίου Διαμαντή, που έφτασε σε σημείο να αλλάζει τις αποφάσεις των συναδέλφων του βλέποντας καλύτερα από αυτούς από απόσταση 20 και 30 μέτρων, αισθάνθηκα έντονη δυσφορία και ψυχολογική πίεση με αποτέλεσμα να αποχωρήσω αμέσως μετά το τέλος του αγώνα από το γήπεδο. Επειδή κανένας άλλος δεν είχε τόσα χρήματα μαζί του, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μας αδυνατούσαν εκείνη τη στιγμή να καταβάλουν τα έξοδα της διαιτησίας. Πράγμα που είχαμε σκοπό να κάνουμε την Δευτέρα όπως προαναφέραμε.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε ένα υγιές σωματείο από τα λίγα που έχουν απομείνει στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν δώσαμε ποτέ δικαίωμα και δεν χρωστάμε σε κανέναν. Με τέτοιες όμως συμπεριφορές όπως κάκιστες διαιτησίες και άδικες τιμωρίες όπως και πριν τρία χρόνια στην Γ' Εθνική που τελικά δικαιωθήκαμε πάλι στο ΑΣΕΑΔ, οι παράγοντες της Ομοσπονδίας μάς δείχνουν την πόρτα της εξόδου από το άθλημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι φεύγοντας δεν θα βγούμε χαμένοι εμείς αλλά το ελληνικό μπάσκετ που συνεχίζει την κατρακύλα που έχει πάρει το τελευταία χρόνια».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass