ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Ψηφιακή πλατφόρμα στον αθλητισμό

• Υποχρεωτική η εγγραφή και η καταχώριση των στοιχείων

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2018 17:38

Τη δημιουργία της Ψηφιακής Πλατφόρμας του ελληνικού αθλητισμού, με την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., παρουσίασε χθες η αθλητική ηγεσία. Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός παρουσίασε τα βασικά στοιχεία της μελέτης για το έργο «Εθνικά Ψηφιακά Μητρώα για τον Ελληνικό Αθλητισμό» και τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει η ελεύθερη διακίνηση των αθλητικών δεδομένων, δηλαδή διαφάνεια, ισονομία και την προστασία του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της άθλησης.


Η μεγάλη καινοτομία της πλατφόρμας έγκειται στη διαλειτουργικότητα με άλλους συναρμόδιους φορείς και υπουργεία (σ.σ. Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Ανάπτυξης κ.τ.λ). Όταν θα ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει το μητρώο των Αθλητικών Φορέων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον ελληνικό αθλητισμό, το Μητρώο των Φορέων οι οποίοι αναπτύσσουν την «Ασκηση για Ολους» και τον «Αθλητικό Τουρισμό», το Μητρώο των Προπονητών και των Προπονητών και των Εκπαιδευτών και το Μητρώο των Αθλητικών Υποδομών.
Πλέον θα είναι υποχρεωτική η εγγραφή και η καταχώριση των στοιχείων των φυσικών προσώπων και των αθλητικών φορέων, με υποβολή δικαιολογητικών, ώστε να λάβει την έγκριση και εν συνεχεία την αναγνώριση. Επιπλέον, Θα υπάρχει αθλητική επετηρίδα στην ΕΛΣΤΑΤ. Η χρηματοδότηση θα γίνει από το ΕΣΠΑ, το οποίο για πρώτη φορά διεκδικήθηκε το 2015. Η πρώτη φάση υλοποίησης της μελέτης αφορά σε 189.000 ευρώ και οι επόμενες φάσεις θα προκύψουν έπειτα από τις διαδικασίες έγκρισης σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ελληνικός αθλητισμός θα έχει στη διάθεσή του ένα απαραίτητο δυναμικό εργαλείο για την ανάπτυξή του και τη διαμόρφωση σύγχρονων αθλητικών στρατηγικών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass