ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ «ΠΕΛΑΣΓΕΙΟ ΔΡΟΜΟ»

Ο... διαχρονικός αθλητισμός της Λάρισας

• Για πρώτη φορά αθλητική διοργάνωση στο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2018 22:26

Στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας υπάρχει μια γωνία αφιερωμένη και στους αρχαίους Ολυμπιονίκες της Λάρισας.

Με έμπνευση από αυτό αποφασίσθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου να γίνει μια νέα αθλητική διοργάνωση, ο «ΠΕΛΑΣΓΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» που αφορά σε έναν αγώνα δρόμου 6 χλμ. καθώς και αγώνες 3 χλμ. και 1000 μ (παιδικό) με αφετηρία και τερματισμό την Εφορεία Αρχαιότητων Λάρισας(Διαχρονικό Μουσείο). Σύμφωνα με τους θρύλους ο γενάρχης των Πελασγών, Πελασγός ήταν ο πατέρας της Λάρισας ενώ κατά μια άλλη εκδοχή ήταν υιός του Ποσειδώνα και της νύμφης Λάρισας ενώ η φυλή των Πελασγών κατοικούσε στη θεσσαλική περιοχή που λεγόταν Πελασγικό Άργος κι αργότερα ονομάστηκε Πελασγιώτιδα.
Ο αγώνας διοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον ΑΣ Πελασγό Λάρισας, τον ΣΥ.Β.Α.Σ. Λάρισας και συνδιοργανωτές το ΥΠ.ΠΟ.Α – Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.
Για τον αγώνα αυτό δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οποία παρόντες ήταν οι: Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους(πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου), Ηλίας Καφφές (πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας), Γιώργος Κωσταρόπουλος (εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων), Γιώργος Τουφεξής(αρχαιολόγος Διαχρονικού Μουσείου), Σταύρος Χατζηλάκος (προϊστάμενος του τμήματος αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας), Κυριάκος Ιωάννης (ΣΥΒΑΣ Λάρισας), Γιώργος Μαραμής (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παρ. Λάρισας), Νίκος Βόσσος (Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού), Δημήτρης Κουτσιώρας (Τεχνικός υπεύθυνος αγώνα) και Μαρία Πινακά (στέλεχος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λάρισας).
Σχετικά με τον αγώνα οι ομιλητές τόνισαν:

 

Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε χρόνο. Φέτος ξεκινάμε τις δράσεις με τον «Πελάσγειο Δρόμο» έναν σημαντικό αγώνα, που ξεκινά και ολοκληρώνεται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Ο αγώνας αυτός αποτελεί ένα πάντρεμα του αθλητισμού και του πολιτισμού και αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων για το 2018. Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές βγάζουμε τη Θεσσαλία προς τα έξω, δημιουργούμε αθλητικό και πολιτιστικό ρεύμα στην περιοχή και δίνουμε διεξόδους στους πολίτες της περιοχής».

 

Ηλίας Καφφές: «Διοργανώνουμε, στο περιφραγμένο χώρο του Διαχρονικό μουσείου της πόλης μας, έναν αγώνα δρόμου που επιχειρείται το πάντρεμα του πολιτισμού με τον αθλητισμό, τις μοναδικές διεξόδους της νεολαίας μας στα σημερινά της αδιέξοδα.
Ο αγώνας μπορεί να γίνεται στο πνεύμα της αθλητικής ιδέας αλλά δίνουμε ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο στην επίδοση αλλά κυρίως στη συμμετοχή. Για τον λόγο αυτό όλοι στο τέλος είναι νικητές και μετάλλια θα δοθούν σ’ όλους τους αγωνιζόμενους αθλητές.
Τα μηνύματα αυτής της αθλητικής γιορτής είναι του διαχρονικού αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του «ευ αγωνίζεσθαι».
Ο ΣΕΓΑΣ κάθε χρόνο θα ξεκινά απ’ το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με τον Πελάσγειο δρόμο. Κλείνοντας να σας πω ότι φέτος βάλαμε στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ 4 νέους αγώνες στη Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τον Πελάσγειο Δρόμο, το διεθνές μίτιγκ στίβου «Σδράγεια» τέλος Μαΐου, την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου τον ημιμαραθώνιο Δρόμο Βουνού στην όμορφη Βερδικούσια, το χωριό των πολυτέκνων με το μεγαλύτερο δάσος οξυάς στα Βαλκάνια και τέλος τον ημιμαραθώνιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο οποίος όπως οραματίστηκε ο κ. Αγοραστός να μετεξελιχθεί σ’ έναν διεθνή μαραθώνιο τον 2ο της χώρας μας μετά τον αυθεντικό της Αθήνας».

 

Γιώργος Κωσταρόπουλος: «Μέσα από τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ΣΕΓΑΣ έχουμε διοργανώσει πετυχημένες εκδηλώσεις στη Λάρισα. Ο Πελάσγειος δρόμος είναι ο πρώτος αγώνας που γίνεται στο Διαχρονικό Μουσείο και δείχνει ότι αθλητισμός και πολιτισμός πηγαίνουν μαζί. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στον αγώνα. Με κάθε τρόπο ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει την εκδήλωση αυτή».

 

Γιώργος Τουφεξής: «Το Διαχρονικό Μουσείο δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει στα δρώμενα της πόλης και συγκεκριμένα αυτή την όμορφη εκδήλωση. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να προβληθεί ακόμη περισσότερο αυτό το μουσείο κόσμημα για τη Λάρισα».
Παράλληλα οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους εθελοντές και τους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας και σημείωσαν ότι την ημέρα εκείνη το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας θα είναι ανοικτό για το κοινό.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass