Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Αντωνίου: Θα οδηγήσω στην κατάκτηση του κυπέλλου

• Ποιος είναι ο Αγιώτης προπονητής που έβαλε αμέσως ψηλά τον πήχη…

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 21:00

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ξάφνιασε χθες με την ανακοίνωση του νέου τεχνικού της ομάδας που θα είναι ο 43χρονος (γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1975 στην Αγιά Λάρισας) Σωτήρη Αντωνίου, τον «ψυχάκια» όπως είναι το παρατσούκλι του λόγω του πάθους με το οποίο κοουτσάρει τις ομάδες και είναι ο δεύτερος Έλληνας προπονητής τη φετινή περίοδο που θα πάρει το «βάπτισμα του πυρός» με τη λαρισινή ομάδα στη μεγάλη κατηγορία αφού προηγήθηκε ο Ηλίας Φυντάνης.

Ο Σωτήρης Αντωνίου έχοντας τέσσερις ανόδους στο ενεργητικό του (δύο με την Καλλονή από Δ’ εθνική σε Γ’ και από κει στη Β’, μία με τη Σπάρτη στη Β’ εθνική και μία με τον Πανηλειακό επίσης στη Β’) θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους προπονητές καθώς πέρυσι αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος Έλληνας προπονητής στη Football League.
Θιασώτης του πρέσιγκ και του επιθετικού ποδοσφαίρου έχει πρότυπο τον Αργεντίνο Μαρσέλο Μπιέλσα, τον «El Loco», μέχρι τώρα στις ομάδες του έπαιζε με ένα αμυντικό χαφ και δεν ξέρουμε τι θα δούμε στην ΑΕΛ, ενώ στην τακτική του άρεσε το 3-5-2 παίζοντας με δύο δεκάρια.
Τελευταία του δουλειά ήταν στα γειτονικά Τρίκαλα και τη φερώνυμη ομάδα όπου όταν έφυγε ήταν στην 4η θέση και είχε προκριθεί στο κύπελλο (όταν έφυγε η ομάδα πήγε σαφώς χειρότερα) ενώ διαμένει ακόμα εκεί με τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά, την 8χρονη Ραφαέλα και τον 6χρονο Νίκο.
Σαν παίκτης αγωνίσθηκε στον Απόλλωνα Λάρισας και πολύ νωρίς πήγε ως ταλαντούχος ποδοσφαιριστής στην Ξάνθη όπου έκανε σημαντική καριέρα.
Πάντως στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ στην παρουσίασή του που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ από τον ιδιοκτήτη Αλέξη Κούγια και τον πρόεδρο Ανδρέα Λιόντο έδειξε υψηλούς στόχους πιστεύοντας ότι θα την οδηγήσει σε μια μεγάλη επιτυχία φέτος που είναι η κατάκτηση του κυπέλλου.
Ο νέος τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για μένα η σημερινή. Το να είμαι προπονητής σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΛ είναι όνειρο. Μια ομάδα η οποία έχει πάρει πρωτάθλημα, κύπελλα έχει αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μια πόλη αναπνέει και ζει γι’ αυτή την ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και αυτά που πιστεύει για μένα. Αυτά τα οποία θέλει να δει από μένα. Ολοι αυτοί που πίστεψαν στον προπονητή Αντωνίου.
Δεν έτυχε να αγωνιστώ στην ΑΕΛ στα χρόνια της Α’ Εθνικής και να είμαι ποδοσφαιριστής της. Με αξιώνει όμως ο Θεός να είμαι ως προπονητής.
Ξέρω από πίεση και ιδιαιτερότητες. Νομίζω πως έχω το πακέτο. Ταιριάζω σε αυτή την ομάδα. Με σκληρή δουλειά και την αγάπη που έχω για το ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα την οδηγήσω σε μια μεγάλη επιτυχία φέτος που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Θέλω να μπω γρήγορα στα βαθιά και να κοιτάξω το επόμενο επίσημο παιχνίδι».
Σχετικά με το τεχνικό τιμ είπε: «Θα το συζητήσουμε με τον κ. Κούγια. Εντός των ημερών θα αποφασιστεί».
Για το αν η διακοπή ωφελεί: «Για τις 15 μέρες που θα έχει σίγουρα ως προετοιμασία: Είναι πλεονέκτημα γιατί πάει ένας καινούριος προπονητής. Για να περάσει τα μηνύματα τα οποία θέλει και τον μάθουν και οι παίκτες».
Για τον υψηλό του στόχο: «Είναι κάτι το οποίο είναι εφικτό. Τη θεωρώ καλύτερη ποιοτικά ομάδα των τελευταίων ετών την ΑΕΛ. Έχει πάρει αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι. Αυτή η ομάδα έχει νοοτροπία νικητή. Τέτοια έχω κι εγώ και θα τα δώσω όλα για να το καταφέρω αυτό. Νομίζω ότι δεν αρμόζει στον χαρακτήρα μου να έλεγα απλά πως θέλω μία καλή πορεία».
Για τη συνύπαρξή του με τον κ. Κούγια στην Παναχαϊκή για ένα παιχνίδι: «Ήταν κάτι που πέρασε. Είχα ένα οικογενειακό πρόβλημα και αποχώρησα».

 

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
Το πλήρες βιογραφικό του νέου τεχνικού της ΑΕΛ Σωτήρη Αντωνίου:
Γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου το 1975 στη Λάρισα και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του από τον Απόλλωνα Λάρισας. Στη συνέχεια αγωνίσθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ξάνθη, στην Α’ Εθνική, από το 1997 ως το καλοκαίρι του 2001, έχοντας 80 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 11 στο κύπελλο, ενώ πέτυχε και ένα γκολ. Ακολούθως συνέχισε την καριέρα του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον Φωστήρα, τον Εθνικό Αστέρα, την Κέρκυρα, τον ΠΑΣ Γιάννενα, τα Τρίκαλα, τη Δόξα Δράμας και τον Εορδαϊκό.
Ως προπονητής, έχει εργαστεί το 2008 στον πάγκο του Εορδαϊκού, ομάδα Γ’ Εθνικής του Βορείου ομίλου, και ακολούθως συνέχισε στην Α.Ε.Λ. Καλλονής και αυτή ομάδα τότε Γ’ Εθνικής του Βορείου ομίλου η οποία τερμάτισε 2η. Την περίοδο 2009-10 με την ίδια ομάδα (Α.Ε.Λ. Καλλονής) πήρε την άνοδο από τη Δ’ Εθνική στη Γ’ Εθνική. Την περίοδο 2010-2011 εργάστηκε στον Πανηλειακό, τον οποίο οδήγησε ως τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής, μετά έφυγε από τον Πύργο και πήγε τον Νοέμβριο του 2012 στην Κόρινθο, από την οποία απομακρύνθηκε στις 3 Μαρτίου. Την περίοδο 2013-2014 στον Δωτιέα Αγιάς ενώ από τον Φεβρουάριο 2015 ήταν στον Παναργειακό με τον οποίο τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος. Το 2015 ανέλαβε τη Σπάρτη, για να ακολουθήσει τον Ιούλιο του 2017 η ομάδα των Τρικάλων, στο πρωτάθλημα της Football League, όπου βρισκόταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2018».

 

 

Στην εθνική Μαυροβουνίου ο Μλάντεν Μπόζοβιτς

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε ότι ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας της ομάδας μας Μλάντεν Μπόζοβιτς κλήθηκε στην εθνική ομάδα της χώρας του για τους δύο φιλικούς αγώνες με αντιπάλους τις Εθνικές ομάδες Κύπρου (εκτός 23/3) και Τουρκίας (εντός 27/03).

 

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:
Κωμική η διακοπή του πρωταθλήματος

Ο Αλέξης Κούγιας στην παρουσίαση του Σωτήρη Αντωνίου αναφέρθηκε και στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη να διακόψει το πρωτάθλημα λέγοντας ότι είναι κωμική η διακοπή του πρωταθλήματος και αυτή τη στιγμή πολιτικοποιείται το ποδόσφαιρο.
Θεωρεί ότι είναι άδικο τις συμπεριφορές των ιδιοκτητών να τις πληρώνουν οι ομάδες ενώ την ΑΕΛ την ενοχλεί κάθε διακοπή.
Μάλιστα είπε ότι αν οι ιδιοκτήτες πάνε στην πολιτειακή ηγεσία θα πρέπει να πάνε άνθρωποι που θα λένε τα πράγματα με το όνομά τους.
• Η διακοπή εκτός από το πρωτάθλημα αφορά και το κύπελλο Ελλάδος.

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass