Ο ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ:

Να τιμωρούνται οι παράγοντες αλλά όχι οι ομάδες

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2018 21:08

ΑΘΗΝΑ, Της ανταποκρίτριάς μας Αλεξάνδρας Φωτάκη

Με εκπροσώπους των ΠΑΕ συναντήθηκε για δεύτερη φορά χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά από την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδος, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση και να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.


Χθες κλήθηκαν στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού οι ΠΑΕ: Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Λαμίας, Αθλητική Ένωση Λάρισας και Λεβαδειακός, σε μία συζήτηση η οποία χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα ειλικρινής και παραγωγική, από τους συμμετέχοντες.
Ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας, Αλέξης Κούγιας, μετά τη συνάντηση, μίλησε για καλές προθέσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, σημείωσε ωστόσο ότι «δυστυχώς το μέχρι τώρα σύστημα επέτρεψε σε ανθρώπους που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο και οι οποίοι για διαφόρους λόγους αγόρασαν τις ποδοσφαιρικές μεγάλες εταιρίες να δηλητηριάσουν αυτή την κορυφαία παγκοσμίως διοργάνωση».
Ο κ. Κούγιας είπε ότι ζήτησε να μην τιμωρούνται οι ομάδες «αλλά οι συμπεριφορές όπως αυτή του κυρίου Σαββίδη αλλά και άλλων μας να μην έχουν επιπτώσεις ούτε βαθμολογικές ούτε υποβιβασμού ή σμικρύνσεως της ιστορίας των ομάδων», αντίθετα όπως είπε «να υποχρεώνεται αυτός που βάναυσα προκαλεί με διαπιστωτική πράξη να απομακρύνεται ο ίδιος από το ποδόσφαιρο. Κάτι που ποτέ δεν έγινε γιατί δυστυχώς τις πολύ μεγάλες ομάδες με παροτρύνσεις πολιτικών και με σκοπούς πολιτικούς, επιχειρηματικούς τις έχουν αγοράσει αυτοί που τις έχουν αγοράσει τα τελευταία χρόνια».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΕΛ σημειώθηκε η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των μικρών ομάδων, ώστε να μην εξαναγκάζονται να «αγελοποιούνται» δίπλα σε ισχυρούς, ενώ συμφωνήθηκε «ότι πρέπει να τιμωρούνται πραγματικά εμπρηστικές δηλώσεις ακόμα και μέσω των «social media» με οποιοδήποτε τρόπο και αν διαδίδονται, είτε από τους ιδιοκτήτες είτε από συγγενείς τους, είτε από το περιβάλλον ΠΑΕ και να τιμωρούνται παραδειγματικά από την επιτροπή δεοντολογίας». Ακόμα συμφωνήθηκε η ανάγκη απομάκρυνσης της αστυνομίας από τα γήπεδα.
Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στην ανάγκη εισαγωγής του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να εξουδετερωθούν όλοι αυτοί «οι νταραβερτζίδες», όπως τους αποκάλεσε σημειώνοντας με νόημα: «μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ έχει τρεις πρώην διαιτητές αντί να έχει προπονητές. Η κάθε εταιρία προσπαθεί να βάλει έναν διαιτητή στο περιβάλλον της γιατί ξέρουν τι τους περιμένει αν δεν έχουν μία εύνοια».
Την ίδια στιγμή ερωτηθείς για την απόφαση που αφορούσε στην ποινή του ΠΑΟΚ για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ, η οποία εκδόθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, αφήνοντας αιχμές για πιέσεις στους δικαστές τους οποίους χαρακτήρισε εξαιρετικά έντιμους και τόνισε ότι πρέπει να κατοχυρωθούν, «ώστε να μη φοβούνται να μη νιώθουν την πίεση των ισχυρών ανθρώπων που είναι ιδιοκτήτες ΠΑΕ και πίσω από κορυφαίους πολιτικούς είναι πίσω από αυριανούς πρωθυπουργούς ή από νυν πρωθυπουργούς». Μίλησε δε για μία απόφαση-εξάμβλωμα η οποία δημιούργησε αυτό «το κλίμα στον κ. Σαββίδη να μπει με αυτό τον τρόπο στο γήπεδο νιώθοντας παντοδύναμος έχοντας ανατρέψει δεδικασμένα πια και όχι δεδικασμένα που αφορούν μικρές ομάδες αλλά δεδικασμένα που έχουν καταστρέψει ομάδες όπως τον ΠΑΟ την προηγούμενη φορά».
Τέλος σημείωσε ότι η πολιτική δεν έχει καμία δουλειά στο ποδόσφαιρο, τάχθηκε κατά της διακοπής του πρωταθλήματος, εκτίμησε ότι το ποδόσφαιρο θα αρχίσει ξανά στις αρχές Απρίλη και τάχθηκε υπέρ της πρόθεσης του Γ. Βασιλειάδη να μετατραπεί η Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού σε ελεγκτική διωκτική αρχή με εισαγγελέα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass