ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ

Μάχη για 45.000 ευρώ και για αναρτήσεις στο Facebook…

• Γ. Νάκας: Περιμένουμε την απόφαση για το δικαστικό αίτημα του διαχειριστικού ελέγχου • Σωτ. Μάρκου: Οι απαντήσεις σε όλες τις διαφορές που υπάρχουν • Α. Λιόντος: Παραιτηθείτε να αναλάβουν άλλοι • Σουφλιάς και Κουτσουνάκης απηύθυναν έκκληση να σταματήσει ο εμφύλιος • Ευαγ. Καραναστάσης: Οδηγούμαστε με πολλές πιθανότητες σε ολική ρήξη

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2018 22:00

Οι διαφορές μεταξύ του σωματείου ΑΕΛ και της ΠΑΕ ΑΕΛ αναδείχθηκαν στην τρίωρη χθεσινή γενική συνέλευση του σωματείου ΑΕΛ (είχε θέμα τις διαφορές με την ΠΑΕ) μέσα από τις αντεγκλήσεις που υπήρξαν μεταξύ διοικητικών των δύο πλευρών και αυτές εντοπίζονται στα 45.000 ευρώ που είναι τα χρήματα από το ποσοστό που δικαιούται η ερασιτεχνική ΑΕΛ από τις εκκαθαρίσεις των αγώνων της πρώτης χρονιάς της ΠΑΕ στη Σούπερ Λίγκα, τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ (το σωματείο είναι μέτοχος) αλλά και τις αναρτήσεις μελών του σωματείου στο Facebook που οι διοικητικοί της ΠΑΕ τις θεωρούν προσβλητικές και δημιουργούν εχθρικό κλίμα στις σχέσεις των δύο πλευρών.


Πάντως δεν έλειψαν οι φωνές να σταματήσει ο εμφύλιος μεταξύ των δύο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Ανδρέας Λιόντος ζητούσε την παραίτηση της διοίκησης του σωματείου, ενώ ένας άλλος διοικητικός της ΑΕΛ, ο Γιώργος Βαλιάκος, είπε ότι από τη στιγμή που η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν είναι συνεργάσιμη πώς μπορεί να υπάρχει συμφιλίωση.
Ο Βαγγέλης Καραναστάσης, μέλος του σωματείου, είπε ότι διαφαίνεται ολική ρήξη ενώ ένας φίλαθλος αποκάλυψε ότι μαχαιρώθηκε και φοβόταν να κυκλοφορήσει στην πόλη.
Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» πρόεδρος ήταν ο Αχιλλέας Παυλόπουλος με γραμματέα τον Βαγγέλη Καραναστάση ενώ ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του σωματείου Γ. Νάκας (στο πάνελ ήταν ακόμα οι διοικητικοί Γιώργος Βαλιάκος, Δημήτρης Χολέβας, Δημήτρης Μαρούδας).
Ο Γιώργος Νάκας στην ομιλία του στάθηκε στις εξής διαφορές με την ΠΑΕ ΑΕΛ που εντοπίζονται:
*Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα οικονομικά της ΠΑΕ στην οποία είναι μέτοχος η ερασιτεχνική ΑΕΛ, έγινε δικαστικό αίτημα διαχειριστικού ελέγχου και η απόφαση αναμένεται σύντομα ώστε να μάθουν τα οικονομικά της ΠΑΕ τα οποία θα ζητηθούν να ελέγξουν ορκωτοί λογιστές.
*Πού βρέθηκαν τα χρήματα που δόθηκαν από την ΙΚΕ «Ανίκητο Άλογο» (μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ) για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε ένα εκατομμύριο ευρώ.
*Η μη δημοσίευση ισολογισμού ο οποίος μέχρι χθες δεν υπήρχε στο ΓΕΜΗ και ο ισολογισμός της ΠΑΕ ΑΕΛ για τη χρήση 30/6/2016-30/6/2017.
*Στις εκκαθαρίσεις των αγώνων υπάρχει ποσό 24.800 για γηπεδική χρήση που κάνει αρνητική κάθε εκκαθάριση με αποτέλεσμα να μην εισπράττει ποσοστό από τα έσοδα των αγώνων το σωματείο κάτι το οποίο δεν θεωρείται έξοδο του αγώνα σύμφωνα με τους ανθρώπους του σωματείου και το οποίο μπορεί να εγγραφεί ή δεν γνωρίζουν αν εγγράφεται στον ισολογισμό. Υπολογίζουν ότι έπρεπε να πάρουν από τις εκκαθαρίσεις της πρώτης χρονιάς το ποσό των 45.000 ευρώ.
* Ο κ. Κούγιας δεν μπορεί να είναι πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ γιατί υπάρχει βούλευμα για κακούργημα εναντίον του.
*Για την ευρωπαϊκή αδειοδότηση ποιες καταστάσεις υγείας παιδιών των ακαδημιών δηλώθηκαν. Αυτά της ερασιτεχνικής ή άλλα;
Τέλος ο κ. Νάκας είπε ότι για την αδειοδότηση της ΠΑΕ το σωματείο ΑΕΛ βοήθησε τα μέγιστα και αυτό δεν πρέπει να ξεχνιέται ενώ κράτησε όρθια την ομάδα μετά την πτώση της σε ερασιτεχνική κατηγορία.
Οι απαντήσεις δόθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Σωτήρη Μάρκου που είπε
* Δεν υπάρχει διπλοεγγραφή σε κανένα ποσό και δεν πρέπει να αμφισβητούνται τα οικονομικά της ΠΑΕ.
*Η ομάδα αδειοδοτήθηκε για την Ευρώπη αφού ξεπέρασε τον σκόπελο του χρέους του Τουάμα (εποχή Πηλαδάκη) ενώ ακόμα δίνει χρήματα σε παίκτες του προ-Κούγια ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
*Το ΓΕΜΗ έχει πρόβλημα και δεν έχει δημοσιευτεί ο ισολογισμός της ΠΑΕ ΑΕΛ.
*Η ομάδα έκανε νόμιμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
*Για τα χρήματα που δίνονται στη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί ένα μνημόνιο για την ΠΑΕ ώστε να μην υπάρχει υψηλό τίμημα ενοικίασης (ο κ. Γιολδάσης, μέλος, του είπε ότι κάποτε σε διοίκηση που συμμετείχε ο κ.Μάρκου δίνονταν 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως).
*Το κόστος του Πανθεσσαλικού είναι 3.000 ευρώ συν τον ΦΠΑ αλλά ο ίδιος δεν σκέφτεται τέτοιο ενδεχόμενο. (Αμέσως δια στόματος του κ.Νάκα τονίσθηκε ότι θα καταδικάσει τέτοια ενέργεια)
*Θεωρεί ανήθικο σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης να γράφουν μέλη του σωματείου η ΑΕΛ να γίνει Chapecoense Real (ομάδα που αποδεκατίστηκε σε αεροπορικό δυστύχημα) και ο Κούγιας να γίνει Παντελίδης που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.
*Οι αναρτήσεις μελών του σωματείου σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δημιουργούν μεγάλες τριβές.
*Στη λίστα αδειοδότησης γράφτηκαν οι ομάδες κ15, κ17, κ20.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ
Δύο μέλη του σωματείου της ΑΕΛ ζήτησαν να σταματήσει ο εμφύλιος, ο Τάσος Σουφλιάς που αναρωτήθηκε ως πού μπορεί να φθάσουν οι αλληλοκατηγορίες, ενώ ένας άλλος ο Γιάννης Κουτσουνάκης ζήτησε να φύγουν οι κάμερες, να κλείσουν τα κινητά και να τα βρουν όλοι.
Κάπου εκεί ο διοικητικός Βαλιάκος είπε ότι δεν γίνεται να υπάρχει συνεργασία όταν δεν δίνονται στοιχεία και όλες τις εκκαθαρίσεις τις πήραν από τα δικαστήρια.
Φίλαθλος πάντως υποστήριξε ότι αυτή την κατάσταση την πλήρωσε με μαχαίρωμα και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στη Λάρισα ενώ του έγραφαν τους τοίχους του σπιτιού του.

 

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Ανδρέας Λιόντος ζήτησε την παραίτηση των διοικητικών του σωματείου ΑΕΛ και να εγγραφούν νέα μέλη ώστε να βγει μια διοίκηση που να υπάρχει συνεργασία με την ΠΑΕ λέγοντας ότι δεν είναι πρόβλημα το οικονομικό για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κ. Κούγια αλλά η συμπεριφορά των ανθρώπων της ερασ. ΑΕΛ. Είπε επίσης ότι το σωματείο ΑΕΛ από 400 μέλη έφθασε σήμερα να έχει μόνο 27 μέλη παρευρισκόμενα στη γενική συνέλευση.

 

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
Στο μεταξύ ο πρώην πρόεδρος της ερασ. ΑΕΛ Αντώνης Γραββάνης ζήτησε να ενημερωθεί γιατί το καταστατικό δεν είναι αυτό που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη γενική συνέλευση αλλά άλλο και γιατί δεν ήρθε προς έγκριση στη συνέλευση. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι έγιναν τότε ενέργειες για τη δημιουργία της ΠΑΕ και άρθρα του δεν μπορούσαν να εγκριθούν.
Παράλληλα ο Αντώνης Γραββάνης ζήτησε από τους διοικητικούς του σωματείου να κάνουν την αυτοκριτική τους.

 

ΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ
Ο γραμματέας της συνέλευσης Βαγγέλης Καραναστάσης είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο τάσεις, η μια για ολική ρήξη και η άλλη για συμφιλίωση. Η ολική ρήξη δεν συμφέρει ούτε το σωματείο ούτε την ΠΑΕ γιατί ο καθένας έχει ανάγκη τον άλλο. Μπορεί η ΠΑΕ να μην δώσει τα χρήματα αλλά και το σωματείο να μην υπογράψει χαρτί για την ευρωπαϊκή αδειοδότηση.
Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ολική ρήξη μέσα από τις οικονομικές διαφορές με το ερώτημα είναι πώς μπορεί να σταματήσει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αν είναι αναστρέψιμη.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass