ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΥΚΕΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Πρωταθλητές 5ο και 6ο ΓΕΛ Λάρισας

• Επικράτησαν στους χθεσινούς τελικούς του 1ου ΓΕΛ Φαρσάλων (63-32) και του ΓΕΛ Φαλάνης (44-13) • Η συνέχεια για τους πρωταθλητές νομού στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2018 21:12

Το τίτλο του πρωταθλητή στο φετινό σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ Λυκείων σε επίπεδο νομού κατέκτησαν το 5ο ΓΕΛ Λάρισας στα αγόρια, το οποίο επικράτησε του 1ου ΓΕΛ Φαρσάλων με 63-32 και το 6ο ΓΕΛ Λάρισας στα κορίτσια, που νίκησε το ΓΕΛ Φαλάνης με 44-13 αντίστοιχα.

Οι δύο τελικοί διεξήχθησαν στο κλειστό του Αλκαζάρ παρουσία πλήθους μαθητών των διαγωνιζομένων σχολείων. Στον πρώτο χρονικά τελικό στην κατηγορία των κοριτσιών η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική και δεν σημειώθηκε το παραμικρό. Στον δεύτερο τελικό στα αγόρια, ενώ όλα κύλησαν ομαλά μέχρι και την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, κατά τη διάρκεια των απονομών μία φωτοβολίδα και ένα καπνογόνο που ερίφθησαν από την πλευρά του 1ου ΓΕΛ Φαρσάλων ήταν το αρνητικό σημείο της ημέρας.ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ
Πολύ καλό παιχνίδι στην κατηγορία των αγοριών με τα πρώτα λεπτά να δείχνουν ντέρμπι. Το 5ο ΓΕΛ Λάρισας είχε ένα οριακό προβάδισμα 6-5 (στο 3’), το 1ο ΓΕΛ Φαρσάλων έκανε την ανατροπή περνώντας μπροστά με 10-8 (στο 3’40’’), όμως το Λύκειο της Λάρισας πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ με 11-10 (στο 4’40’’). Από κει και πέρα η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε με το 5ο ΓΕΛ Λάρισας να «χτίζει» σταδιακά διαφορά για να ολοκληρώσει το πρώτο 8λεπτο με 18-11.
Το δεύτερο 8λεπτο ήταν το πλέον καθοριστικό της αναμέτρησης. Το 5ο ΓΕΛ Λάρισας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου και με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στο +21 (34-13 στο 12’35’’). Η ομάδα των Φαρσάλων προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 36-21 με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.
Το 5ο ΓΕΛ Λάρισας ήλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού ανεβάζοντας στο τρίτο 8λεπτο τη διαφορά στους 22 πόντους, 47-25 και 49-27 (στο 24’).
Το τελευταίο 8λεπτο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του 1ου ΓΕΛ Φαρσάλων οι οποίοι εάν ήταν πιο εύστοχοι στα ελεύθερα σουτ θα μπορούσαν να δώσουν άλλη εξέλιξη στο παιχνίδι. Έτσι το 5ο ΓΕΛ Λάρισας αύξανε σταδιακά τη διαφορά στο σκορ, η οποία πήρε τη μεγαλύτερη τιμή (+31) με το τελικό 63-32.
Πολύ καλό παιχνίδι από τον Μπουσκολίτη που πέτυχε 18 πόντους (1τρ.) και τον Καραδήμο που πρόσθεσε άλλους 14 (1τρ.), ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντίνος με 18 πόντους (3τρ.).
Το αγώνα διηύθυναν με επιτυχία οι κ. Γερακίνης, Νταναβάρας.
5ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ (Παπαρίζος): Κοντογιάννης 8, Γιαννάκος 8 (2), Σαμουλαδάς Β. 9 (1), Καραδήμος 14 (1), Μπουσκολίτης 18 (1), Σιώκας, Σαμουλαδάς Κ. 2, Χουλιαρόπουλος 4, Καλογιάννης , Κιαζίμι, Αθηνιώτης, Σαμαράς
1ο ΓΕΛ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Καναράς): Αλεξόπουλος 2, Ντίνος 18 (3), Μπακαλόπουλος 3 (1), Κατσανάκης 2, Ταστεμίρογλου 3, Τσαντούρης, Αρσενόπουλος, Δημόπουλος, Κόκκαλης 4, Αλτάνης, Μπελιώκας, Λιούπας.

 

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
Ο τελικός των κοριτσιών χαρακτηρίστηκε από την επιβλητική παρουσία της Χατζημπύρου που πέτυχε 29 πόντους. Το 6ο ΓΕΛ Λάρισας πήρε το προβάδισμα από τα πρώτα δευτερόλεπτα και αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά έφτασε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα στη νίκη με 44-13.
Το παιχνίδι διεξήχθη σε τρία 8λεπτα τα οποία έληξαν 11-2, 23-7, 44-13.
Τον αγώνα διηύθυναν με επιτυχία οι κ. Γερακίνης και Μίζιος.
6ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ (Διαμαντά): Χατζημπύρου 29, Στατήρη, Τασίδη, Γκορτσίλα 7, Τόλια 4, Μπατζογιάννη, Τσακμάκη 2, Χαρίσι 2.
ΓΕΛ ΦΑΛΑΝΗΣ (Γκαραγκούνης): Ιγγλέζου 2, Χλωρού, Μανάφα 2, Τσιλοφύτη 6, Δώτα 3, Κακανούλια, Τέλιου, Ανυσιάδη, Παρασκευά.

 

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά τη λήξη των αναμετρήσεων έγιναν οι απονομές μεταλλίων και κυπέλλων σε νικητές και ηττημένους παρουσία του σχολικού συμβούλου Φυσικής Αγωγής κ. Λαπούση, του ομαδάρχη Φυσικής Αγωγής κ. Ζέρβα, διευθυντών και εκπαιδευτικών των διαγωνιζομένων σχολείων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές ν. Λάρισας, δηλαδή το 5ο και το 6ο ΓΕΛ Λάρισας θα αντιμετωπίζουν στα Τρίκαλα στη συνέχεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος τις αντίστοιχες ομάδες του γειτονικού νομού.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass