Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Πρωταθλήτρια με ερωτηματικό η ΑΕΚ

*Νίκη έκπληξη πέτυχε ο Απόλλων Σμύρνης επί του Ολυμπιακού

Δημοσίευση: 23 Απρ 2018 15:24

Με σκόρερ και MVP της αναμέτρησης τον Τάσο Μπακασέτα, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League.

Αν δεν αλλάξει κάτι στις δικαστικές αίθουσες – καθώς εκκρεμεί η έφεση του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της Τούμπας με τη ΑΕΚ που διεξήχθη στις 11 Μαρτίου – η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ με το αποτέλεσμα αυτό στέφεται πρωταθλήτρια για 12η φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 1994, καθώς οι οκτώ (8) βαθμοί που τη χωρίζουν από τον ΠΑΟΚ δεν είναι δυνατό να καλυφθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Η ΑΕΚ έψαξε το γκολ που θα της έλυνε τα πόδια από το ξεκίνημα του αγώνα. Ο Μπακασέτας απείλησε μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο για να ακολουθήσουν οι ευκαιρίες των Λιβάγια (2’) και Γιακουμάκη (10’).

Η πίεση των γηπεδούχων ανταμείφθηκε στο 12’: Στο γύρισμα του Λόπες, η μπάλα βρήκε το χέρι του Νιάσε κι ο διαιτητής Τζήλος έδειξε την άσπρη βούλα, για το 1-0 από τον Μπακασέτα. Τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Γιακουμάκη δεν βρήκε στόχο για να ακολουθήσει ένα καλό διάστημα για τον Λεβαδειακό.

Από το 19’ ως το 26’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Πέτρο Γιακουμάκη, Μητρόπουλο και Σαβαντόγκο, ωστόσο δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα η εστία του Μπάρκα. Η «Ένωση» ανέλαβε ξανά τα ηνία και είχε δοκάρι στο ημίωρο, καθώς στην προσπάθεια του Λόπες, ο Αντιλέχου παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθεια να απομακρύνει.

Τελικά, το 2-0 ήρθε στο 33’, όταν από συνδυασμό των Μπακάκη-Λιβάγια-Γιακουμάκη η μπάλα στρώθηκε στον Μπακασέτα, που με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Επασί για δεύτερη φορά!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ένα σουτ του Νιάσε που πέρασε έξω στο 57’ κι ένα του Τσιαμπούρη που μπλόκαρε ο Μπάρκας στο 62’ ήταν ό,τι καλύτερο από πλευράς Λεβαδειακού. Η ΑΕΚ απείλησε με την κεφαλιά του Γιακουμάκη από το κόρνερ του Γκάλο στο 62’ ενώ το ΟΑΚΑ σείστηκε στο 83’ όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, έπειτα από απουσία περίπου έξι μηνών!

Θα μπορούσε να χρεωθεί και ασίστ στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο – που επίσης αποθεώθηκε – αλλά ο τελευταίος πέφτοντας σούταρε ψηλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το 2-0 να μένει μέχρι τέλους και τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να γνωρίζουν την αποθέωση από τους περίπου 60.000 φίλους της που ζήτησαν επίμονα το νταμπλ (ο τελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένος για τις 12 Μαΐου).

Διαιτητής: Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20’ Μητρόπουλος, 48’ Αντιλέχου, 89’ Ζαραδούκας

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Λόπες (56’ Γκάλο), Λιβάγια (83’ Μάνταλος) Γιακουμάκης Γ. (77’ Χριστοδουλόπουλος)

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (73’ Καλτσάς), Γιακουμάκης Π., Τσουμπίνιο, Σαβαντόγκο (46’ Ζαραδούκας), Νιασέ (92’ Νίκας), Μαρκόφσκι.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Σημαντική νίκη στο κυνήγι της δεύτερης θέσης πέτυχε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με ανατροπή τη σφριγηλή Ξάνθη με 2-1. Το παιχνίδι είχε ποιότητα, αλλά και αρκετές, καλές φάσεις. Ο γηπεδούχος βρέθηκε πίσω στο σκορ και αυτό του δημιούργησε άγχος, ενώ οι Θρακιώτες είχαν καθαρό πνεύμα και μπορούσαν να σπάσουν το σερί νικών του ΠΑΟΚ.

Στο 16' η Ξάνθη πήρε προβάδισμα στο σκορ από κακή συνεργασία του Κρέσπο, που επέστρεψε την μπάλα πίσω, ο συμπαίκτης του Πασχαλάκης δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ, η μπάλα έφτασε στον Καμαρά που μεταβίβασε στον Γέντρισεκ και αυτός σκόραρε σε κενή εστία, ανοίγοντας το σκορ για τη φιλοξενούμενη ομάδα.

Το γκολ αυτό αποσυντόνισε τον ΠΑΟΚ, που προσπάθησε με σπασμωδικές και ανοργάνωτες επιθέσεις να ισοφαρίσει. Μάλιστα πλησίασε μια-δυο φορές με αξιώσεις στο γκολ, με καλύτερη την ευκαιρία του 36' όταν είχε και δοκάρι. Ο Πρίγιοβιτς έκανε σέντρα, ο Μαουρίτσιο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίφκοβιτς και η ευκαιρία "πέταξε".

Η ατυχία του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην επανάληψη, όταν στο 56' ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά «σημάδεψε» πάλι το δεξί δοκάρι του Ζίφκοβιτς, που στάθηκε τυχερός για δεύτερη φορά. Στο επόμενο λεπτό, από ωραία σέντρα του Λημνιού, ο Ελ Καντουρί σε θέση βολής έστειλε την κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια της Ξάνθης, για να αυξηθεί έτσι η νευρικότητα στην ασπρόμαυρη ομάδα, που έβλεπε τον χρόνο να κυλάει χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 58' ο Ζίφκοβιτς έδιωξε την μπάλα σε ένα κεραυνό από φάουλ του Βιεϊρίνια, με τον «Δικέφαλο» να ψάχνει λύσεις για την ανατροπή. Στο 67' ο Λουτσέσκου αποφάσισε να κάνει διπλή αλλαγή, τοποθετώντας τους Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ο Μπίσεσβαρ, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα και με ζυγισμένη κεφαλιά, παραβίασε την εστία του Ζίφκοβιτς ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το γκολ αυτό έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους, που συνέχισαν με πιο απελευθερωμένες κινήσεις και λιγότερο άγχος την προσπάθειά τους για ανατροπή και είναι γεγονός πως πλησίασαν με αξιώσεις στο δεύτερο γκολ, με τον Μπίσεσβαρ να χάνει ευκαιρία στο 74', σουτάροντας ελάχιστα άουτ από καλή θέση.

Ομως, ο «Δικέφαλος» δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Η τελευταία αλλαγή του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Ευθύμης Κουλούρης, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του με πλασέ στο 85', μετά από φάουλ του Μπίσεσβαρ, και "ξελάσπωσε" με το γκολ αυτό τον ΠΑΟΚ, οδηγώντας στο «τρίποντο» την ομάδα του και στη 12η σερί εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Κίτρινες: Βαρέλα, Kρέσπο, Πρίγιοβιτς - Ντουρίσκοβιτς, Σιλά, Κάστρο

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Αζεβέδο (83' Κουλούρης), Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας (67' Σάκχοφ), Ελ Καντουρί, Κάμπος, Λημνιός (67' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Σιλά, Φλίσκας, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Καμαρά, Γέντρισεκ (77' Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς (62' Τριάδης), Φασίδης (71' Μελιόπουλος), Κάστρο.

ΝΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

Στη Super League θα αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος πέτυχε τη σπουδαιότερη φετινή του νίκη στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Με γκολ του Αλμπάνη στο 1ο λεπτό, η «ελαφρά ταξιαρχία» επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη και, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Απογοητευτικοί οι «ερυθρόλευκοι», που έχασαν πλέον επαφή με τον δεύτερο ΠΑΟΚ και φαντάζει πολύ δύσκολο να κερδίσουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Αλμπάνης μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και με συρτό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, αλλά ο Χουάντερσον στο 9' πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Κούτρη, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε στο χέρι κατά την πτώση του και αντικαταστάθηκε από τον Χατζισαφί (οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν στη φάση αυτή για πέναλτι). Στη συνέχεια ο Φορτούνης είχε μία άστοχη κεφαλιά από καλή θέση στο 16', καθώς και ένα δυνατό σουτ στο 22' που βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού κι έφυγε έξω, ενώ στο 36' ο ίδιος παίκτης έκανε μία σέντρα-σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα, με τον Ανσαριφάρντ να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο β' ημίχρονο, αλλά ο Χουάντερσον «έβγαλε» δύσκολα την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 48', δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Φορτούνη πέρασε λίγο πάνω από την εστία και στο 56' ο Ανσαριφάρντ αστόχησε από καλή θέση. Μετά το 60' ο Απόλλωνας κατάφερε σταδιακά να «σβήσει» το ματς και κάποιες βεβιασμένες ενέργειες των «ερυθρολεύκων» δεν ζόρισαν ιδιαίτερα τον Χουάντερσον, που ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε, ενώ στο 85' ο Σιατραβάνης έχασε ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας των γηπεδούχων «σφράγισε» την εξαιρετική παρουσία του με μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Μάριν στο 91', ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Νικολάου φάνηκε να σταματάει στο χέρι του Κοντοέ, όμως ο διαιτητής Κατσικογιάννης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, προκαλώντας έξαλλες διαμαρτυρίες από πλευράς Ολυμπιακού.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κίτρινες: Ζησόπουλος, Ναδάλες - Νικολάου, Ανδρούτσος, Μάριν

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Κύργιας (73' Μπαρτολίνι), Ζησόπουλος, Στάθης, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Χουάρες (68' Μενδρινός), Κονέ (23' Σιατραβάνης), Αλμπάνης, Ελμπάζ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενχελς, Νικολάου, Κούτρης (14' Χατζισαφί), Ρομαό (59' Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Μάριν, Φορτούνης, Μιραλάς (59' Βρουσάι), Ανσαριφάρντ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Ο ΝΤΙΓΚΙΝΙ

Με πρωταγωνιστή τον Ντιγκινί, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ (36', 68', 76') στην 100ή συμμετοχή του στη Super League, ο Ατρόμητος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη επί του υποβιβασμένου Πλατανιά. Οι γηπεδούχοι συνέτριψαν με 4-1 τους Κρήτες, για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ στο ημίχρονο η ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου τιμήθηκε για την κατάκτηση του τίτλου στην Α2 Ανδρών και την άνοδο της στα «μεγάλα σαλόνια». Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 68' με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Ουές με κόκκινη (2 κίτρινες).

Ο Ατρόμητος, ο οποίος εξασφάλισε και μαθηματικά σήμερα την 4η θέση, άνοιξε το σκορ στο 30' με τον Ούμπιντες, ο οποίος δεν λάθεψε στην εκτέλεση πέναλτι, μετά την ανατροπή του Ουάρντα από τον Ντικαμονά. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ουάρντα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Ντιγκινί έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 2-0, ενώ με τέρματα του ίδιου στο 68' και το 76' διαμορφώθηκε το 4-0. Στο 84', πάντως, ήρθε και το γκολ της τιμής για τον Πλατανιά, μετά από προβολή του Ουντότζι στη μικρή περιοχή του Ατρόμητου.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29' Ουές

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ουές (2η κίτρινη στο 68')

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπλάνας (Μεσσηνίας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Σάκιτς, Μάντσον (78' Νάτσος), Ούμπιντες, Ουάρντα (82' Κυριακίδης), Ντιγκινί (78' Κωτσόπουλος), Μπρούνο.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κασωτάκης, Ντικαμονά, Αγγελόπουλος, Πατράλης (55' Μάλσα), Κασάλιτσα (79' Ζίκο), Ουντότζι, Στανισάβλιεβιτς, Βάντερσον, Ουές, Σινγκ (75' Σαάντο), Ενσικουλού.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

Το εισιτήριο για το Europa League θα συνεχίσει να διεκδικεί ως το τέλος της Super League ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επιβλήθηκαν εύκολα στην Κέρκυρα 3-1 της τοπικής ομάδας, με δύο γκολ του Μανιά (48', 68') κι ένα του Τσιλιανίδη (40'), και έπιασαν την Ξάνθη στην προνομιούχο πέμπτη θέση της κατάταξης. Αντίθετα, οι «Φαίακες», που μείωσαν στο 85' με τον Τουράμ, παραμένουν πέντε βαθμούς πίσω από τη Λαμία και πλέον αναζητούν ένα θαύμα για να μείνουν στην κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι στο ξεκίνημα, αλλά ο Μανιάς έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 22', όταν βρέθηκε από πλάγια θέση τετ-α-τετ με τον Γιαννακόπουλο, αλλά αντί να γυρίσει σε αμαρκάριστο συμπαίκτη του επιχείρησε να πλασάρει και νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο έμπειρος επιθετικός προσπάθησε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή να σκοράρει, όμως ο Γιαννακόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά. Η υπεροχή του Αστέρα καρποφόρησε στο 40', όταν ο Τσιλιανίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με το ξεκίνημα του β' μέρους, συγκεκριμένα στο 48', ο Μανιάς μετά από σέντρα του Κυριακόπουλου πέτυχε με τακουνάκι (!) το 0-2 και απλοποίησε τα πράγματα για τους Αρκάδες, για να διαμορφώσει ο ίδιος παίκτης το 0-3 στο 68', με κοντινή κεφαλιά, μετά από σουτ του Γιαννούλη και απόκρουση του Γιαννακόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες με τον Τσιλιανίδη για ακόμη μεγαλύτερο σκορ και τελικά οι «Φαίακες» πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 85', όταν ο Τουράμ κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Αθανασιάδης απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Βραζιλιάνος σκόραρε. Στο φινάλε η Κέρκυρα είχε και δοκάρι με τον Ρόλε (89'), ο οποίος αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Ιωάννου, Ζορμπάς

Κόκκινη: Ρόλε (90'+)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου (54' Τουράμ), Σπίνουλας, Σιόντης (68' Ζορμπάς), Ρόλε, Ιωάννου, Μπαλάφας (59' Κρητικός), Επστάιν, Μυτίδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Σέλιν, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο (79' Μπέρτος), Ντούντου, Κυριακόπουλος (66' Μαντιντά), Καλτσάς, Μανιάς (72' Δουβίκας), Τσιλιανίδης

ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο Παναιτωλικός νίκησε με 1-0 τη Λαμία, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League, σ' ένα παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχάσουν οι φίλαθλοι του Αγρινίου, καθώς το θέαμα ήταν κακό, με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Πάντως η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πήρε τους τρεις βαθμούς με το πέναλτι του Βλαντ Μοράρ στο 74ο λεπτό. Στα τελευταία λεπτά η Λαμία αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ασίγκμπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά αυτή έφθανε έως την αντίπαλη περιοχή, καθώς δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην άμυνα της Λαμίας και ν' απειλήσει την εστία του Παπαδόπουλου. Από την πλευρά της η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ φάνηκε από τα πρώτα λεπτά πως είχε παραταχθεί για να διεκδικήσει τον βαθμό της ισοπαλίας, με πολλούς παίκτες στην άμυνα κι όλους να καλύπτουν τους κενούς χώρους, με πρώτο στόχο να εξουτερώσουν τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, ο Τραϊανός έκανε κάποιες αλλαγές στο αγωνιστικό σύστημα, αλλά και πάλι η ομάδα του δεν απέκτησε ρυθμό, με τους παίκτες της Λαμίας να διώχνουν τους όποιους κινδύνους. Ολα αυτά έως το 74ο λεπτό, όταν ο Ντίας ανατράπηκε στην άμυνα της Λαμίας και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Μοράρ και «ξύπνησε» τους φιλάθλους στις κερκίδες...

Ο διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπουλουλή, Τσούκαλο και Αντρόνικ.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Άργκους, Μαρινάκης (90' Χαντάκιας), Ρότσα (70' Κλέσιο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας (85' Μαρινάκης), Βιεϊρά, Μάζουρεκ, Μπράβο.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος (76' Φράγκος), Παντελιάδης, Σελίμ, Κουκολής, Ασίγκμπα, Ακόστα, Μπουλουλής, Μπούντνικ (57' Κουτρομάνος), Τσούκαλος, Μπλάζιτς (26' Αντρόνικ).

ΤΡΙ…ΦΥΛΛΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Το Σαββατοκύριακο των διοικητικών εξελίξεων επηρέασε θετικά τον Παναθηναϊκό, που έφυγε νικητής από τη Νέα Σμύρνη με 3-0 επί του Πανιωνίου, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League.

Μπορεί οι «πράσινοι» να απειλούν με νέα αποχή από τις προπονήσεις εάν δεν πληρωθούν μέχρι αύριο Τρίτη, μπορεί να μη γνωρίζουν τι τους... ξημερώνει, έστω κι αν ο Γιάννης Αλαφούζος αποδέχτηκε την πρόταση αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από την Pan Asia, στο γήπεδο, όμως, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αποδεικνύει ότι αφήνει πίσω της τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Όπως έγινε και την περασμένη εβδομάδα με τον Ατρόμητο στο «Απόστολος Νικολαΐδης», έτσι και χθες στη Νέα Σμύρνη οι παίκτες του «τριφυλλιού» τα έδωσαν όλα και «αποζημιώθηκαν» με ένα ακόμη «τρίποντο», που όμως σε βαθμολογικό επίπεδο δεν σημαίνει πολλά πράγματα, μετά την αφαίρεση των βαθμών που τους επιβλήθηκε για την υπόθεση Βέμερ (υπό άλλες συνθήκες θα τους κρατούσε γερά στο παιχνίδι της 5ης θέσης).

Ο Λουτσιάνο Νέβες με απευθείας φάουλ στο 35' πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Λουντ «κεραυνοβόλησε» τον Κότνικ κι έβαλε τις βάσεις για τη μόλις δεύτερη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 87' ο Μολίνς.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Σπιριντόνοβιτς, Μπανανά, Ντουρμισάι - Δώνης, Μουνιέ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ (46' Μπαντής), Σπιριντόνοβιτς (59' Γεσίλ), Βλάχος (70' Παπαγεωργίου), Μασούρας, Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κόρμπος, Ντουρμισάι, Σαββίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης (72' Μολίνς), Μουνιέ (86' Στάικος), Λουντ, Λουτσιάνο (84' Χατζηγιοβάνης), Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος.