Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Ετοιμάζει φιέστα παραμονής με Δούκα

• Στ. Πέρκος: «Πρέπει να κερδίσουμε για να έχει αντίκρισμα η νίκη στη Λευκάδα»

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 22:11 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Απρ 2018 22:14

Η μεγάλη νίκη στη Λευκάδα έφερε σε θέση ισχύος τον Ερμή Αγιάς, που το προσεχές Σάββατο ετοιμάζει φιέστα παραμονής στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Δούκα.

Η ομάδα του Στέφανου Πέρκου θέλει να συνδυάσει με νίκη την τελευταία εμφάνισή της για τη φετινή περίοδο στη φυσική της έδρα και να πανηγυρίζει μαζί με τους φιλάθλους της μία ιστορικών διαστάσεων επιτυχία.
Μπορεί το ΑΣΕΑΔ να μην δικαίωσε τους «κυανόλευκους» και να τους στέρησε τον βαθμό από το παιχνίδι του α’ γύρου με τον Χολαργό, ωστόσο ο Ερμής κατάφερε με αγωνιστικά κριτήρια να φτάσει εκεί που ήθελε στη φετινή Α2. Μόνο το πιο απίθανο σενάριο μπορεί πλέον να εκτροχιάσει την ομάδα της Αγιάς.
Τα ψυχικά αποθέματα που επέδειξαν οι παίκτες του Στέφανου Πέρκου, αλλά και η σωστή τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού, παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες των Κόμματου, Τσιαμπαλή, οδήγησαν τους «κυανόλευκους» σε μία μεγαλειώδη νίκη μέσα στη Λευκάδα με την οποία ουσιαστικά έβαλαν τέλος στην αγωνία. Ο Καλλές τίναξε το tendex στο 1.099, με 16 πόντους 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 16 λεπτά παιχνιδιού, ο Τριανταφύλλου ήταν πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης πετυχαίνοντας 20 πόντους με 6/7 τρίποντα (3 ρ., 1κλ.), ενώ ο Λόλας πρόσθεσε άλλους 11 πόντους μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε δύο ασίστ.
Για τον τεχνικό Στέφανο Πέρκο όμως, η συμμετοχή όλων των παικτών ήταν ουσιαστική.
«Ήταν μία παλικαρίσια νίκη. Τα παιδιά συσπειρώθηκαν για να μπορέσουν να καλύψουν τα πολύ μεγάλα κενά των Κόμματου και Τσιαμπαλή. Είχαν διάθεση, κίνητρο, αλλά και στοχευμένη αντιμετώπιση του αγώνα. Πήγαμε το παιχνίδι στο καλάθι και αυτό λειτούργησε θετικά για μας. Η συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα ήταν αυτό που μέτρησε» σχολίασε ο τεχνικός των «κυανολεύκων» και πρόσθεσε:
«Ακολουθεί το ματς με τον Δούκα. Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να το κερδίσουμε για να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας, αλλά και για να μην πάει χαμένη η νίκη στη Λευκάδα. Ο Δούκας αν και έχει υποβιβασθεί είναι μία ομάδα επικίνδυνη, ωστόσο εμείς εάν είμαστε σοβαροί δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα».
Ο Στέφανος Πέρκος βρίσκεται τρεις περίπου εβδομάδες στον πάγκο του Ερμή, αλλά κατάφερε να δώσει άλλον αέρα στην ομάδα, να ενισχύσει την ψυχολογία, αλλά και την αυτοπεποίθηση των παικτών και κυρίως να οδηγήσει τους «κυανόλευκους» σε ένα καθοριστικής σημασίας «4x4». Σίγουρα το έργο του προκατόχου του Γρηγόρη Γιασάρη είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο έβαλε κι αυτός τη δική του σφραγίδα σε μία κομβική χρονική περίοδο για την ομάδα.
Η προετοιμασία για το ματς με τον Δούκα ξεκινάει σήμερα καθώς χθες δόθηκε ρεπό στους παίκτες. Το ζητούμενο είναι εάν οι δύο τραυματίες Κόμματος και Τσιαμπαλής ξεπεράσουν το πρόβλημά τους και επιστρέψουν στη διάθεση του τεχνικού τους.

 

ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ
Κεκλεισμένων των θυρών, με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΟΚ, θα διεξαχθούν δύο αναμετρήσεις της 29ης αγωνιστικής στην Α2 ανδρών στο μπάσκετ. Συγκεκριμένα, χωρίς την παρουσία φιλάθλων θα διεξαχθούν τα παιχνίδια ΑΕΛ–Ηρακλής και Περιστέρι-Μαρούσι. Δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο έχουν συνολικά τριάντα (30) άτομα από το κάθε σωματείο και συγκεκριμένα οι αθλητές, οι δύο προπονητές, ο γιατρός, ο φυσιοθεραπευτής και δεκατέσσερα (14) ακόμη άτομα, που αναγράφονται σε ειδική κατάσταση (Άρθρο 82 ομαδικές ύβρεις – 8, Κανονισμών Ε.Ο.Κ.)

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη