Ο άθλος του ΝΟΛ

* ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΤΗΣ Α2 ΚΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ *Σ. ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΑΣ: ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2018 22:15

Αν και εκ προοιμίου η πόρτα της Α2 φαινόταν κλειστή για τον ΝΟΛ, αφού η ομάδα είχε τερματίσει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια ξεκίνησε στα πλέι άουτ με μηδέν βαθμούς, η Λαρισινή ομάδα έκανε την υπέρβαση και με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, στην α’ φάση των πλέι άουτ, βρέθηκε στην πρώτη θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα και πλέον έχει το πάνω χέρι στη μάχη της παραμονής.

Ένας πραγματικός άθλος για την ομάδα του Σωτήρη Ζουμπουλιά, που κατάφερε να ξεπεράσει όχι μόνο το εμπόδιο των αντιπάλων της, αλλά κυρίως να βρει λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα των απουσιών. Αυτός ουσιαστικά ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος για τον ΝΟΛ που υπό άλλες συνθήκες και τηρουμένων των αναλογιών θα μπορούσε να είχε πετύχει πολλά περισσότερα στη φετινή Α2 του πόλο.

«Ξεκινήσαμε με την πλάτη στον τοίχο. Ουσιαστικά είχαμε να εκτελέσουμε αποστολή αυτοκτονίας. Όταν ξεκινάς με μηδέν βαθμούς απέναντι σε ομάδες που έχουν το βαθμολογικό προβάδισμα, τότε τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι» σχολίασε ο τεχνικός της ομάδας πόλο ανδρών του ΝΟΛ, Σωτήρης Ζουμπουλιάς και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς για μας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερματίσαμε στην τελευταία θέση γιατί σε κάθε παιχνίδι παίζαμε με μισή ομάδα. Οι πάρα πολλές απουσίες μας γονάτισαν. Αυτό που καταφέραμε στην α’ φάση των πλέι άουτ, το πετύχαμε δίνοντας δύο φιλικά στη Θεσσαλονίκη και με ελάχιστη προπόνηση. Η ομάδα είναι πολύ καλή και εάν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν είχαμε τις απουσίες όλα θα ήταν τελείως διαφορετικά».

-Πώς ανατρέψατε τα εις βάρος σας δεδομένα;

«Κομβικής σημασίας παιχνίδι ήταν το πρώτο με το Χαλάνδρι. Εάν χάναμε, θα είχαμε υποβιβασθεί. Είχαμε πολύ άγχος, αλλά δείξαμε ότι είμαστε ομάδα και κυρίως τις πραγματικές μας δυνατότητες. Δείγμα του άγχους που είχαμε ήταν τα δύο πέναλτι που χάσαμε, αλλά ευτυχώς δεν μας κόστισαν.

Στο ματς με τον Παναθηναϊκό είπαμε ότι μπορούμε να το παλέψουμε και να κάνουμε το δύο στα δύο. Μετά από ένα πολύ αγχωτικό α’ ημίχρονο, η ομάδα βρήκε τον εαυτό της. Βγάλαμε πάθος, αντιδράσαμε και καταφέραμε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας 1-4 σε 6-4 και να φτάσουμε στη νίκη.

Στο τρίτο παιχνίδι με το Καλαμάκι η κούραση ήταν εμφανής. Παρ’ όλα αυτά νικήσαμε και πλέον είμαστε στην κορυφή του ειδικού βαθμολογικού πίνακα.

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά. Εάν ήμασταν όλοι μαζί όλη τη χρονιά, θα μπορούσαμε να μιλάμε τώρα για άλλα πράγματα».

-Τι σημαίνει αυτό το «3x3» στην α’ φάση των πλέι άουτ;

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Το βασικό για μας είναι ότι μέχρι τώρα δεν μας υπολόγιζαν, αλλά από δω και στο εξής μας υπολογίζουν. Αυτό ίσως ελλοχεύει κινδύνους γιατί στη β’ φάση θα μας αντιμετωπίσουν με περισσότερη σοβαρότητα.

-Πόσες είναι οι πιθανότητες για να επιτευχθεί ο στόχος;

«Είμαστε πολύ κοντά. Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς πλέον. Χρειαζόμαστε τρεις ακόμη βαθμούς για να κλειδώσουμε και μαθηματικά την παραμονή.

Το παιχνίδι με τη Χαλκίδα που ακολουθεί (30/6, στην Ηλιούπολη) είναι κρίσιμο. Έχουμε μπροστά μας λιγότερο από δύο εβδομάδες για να δουλέψουμε. Θα μαζευτούμε στην Αθήνα λίγο πριν ξεκινήσει η β’ φάση και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Πλέον υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα κι αυτό μας βοηθάει».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μετά τα παιχνίδια της α’ φάσης των πλέι άουτ της Α2 Εθνικής του πόλο ανδρών η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

1. ΝΟ Λάρισας        9 (23-17)

2. Παναθηναϊκός      7 (25-23)

3. ΓΣ Ηλιούπολης     7 (14-13)

4. Νηρέας Πάτρας   5 (20-25)

------------------------------

5. ΝΟ Χαλκίδας       4 (12-12)

6. NO Kαλαμακίου   2 (9-10)

7. Νηρέας Χαλανδρίου       2 (21-24)

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Β’ ΦΑΣΗΣ

4η Αγωνιστική (30/6)

10:00, Παναθηναϊκός-Ηλιούπολη

11:00, Καλαμάκι-Νηρέας Π.

12:00, Χαλκίδα-ΝΟΛ

5η Αγωνιστική (30/6)

18:30, Νηρέας Π.- Χαλκίδα

19:30, Ηλιούπολη- Καλαμάκι

20:30, Νηρέας Χ.- Παναθηναϊκός

6η Αγωνιστική (1/7)

10:00, ΝΟΛ- Νηρέας Π.

11:00, Καλαμάκι- Νηρέας Χ.

12:00, Χαλκίδα- Ηλιούπολη

7η Αγωνιστική (1/7)

18:30, Παναθηναϊκός- Καλαμάκι

19:30, Νηρέας Χ.- Χαλκίδα

20:30, Ηλιούπολη- ΝΟΛ

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass