Το πλάνο για τα Εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2018-19 *ΜΕΡΧΙ ΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2018 22:06

Συγκροτήθηκε από την ΕΟΚ το πλάνο της νέας αγωνιστικής περιόδου για τα Εθνικά πρωταθλήματα και το κύπελλο μπάσκετ.

Η προθεσμία για τη συμμετοχή των ομάδων στις παραπάνω διοργανώσεις λήγει στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με την προκήρυξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2018-19. Ανάλογα με τα κενά που θα προκύψουν σε περίπτωση που κάποια σωματεία δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε η λίστα των ομάδων ανά κατηγορία που έχει ανακοινώσει η ΕΟΚ θα διαφοροποιηθεί, καθώς κάποια σωματεία θα κληθούν να καλύψουν αυτά τα κενά και ως εκ τούτου θα βρεθούν σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Ο νομός Λάρισας βάσει των δεδομένων από τη φετινή χρονιά και μετά τις εξελίξεις με τον ΓΛ Φάρο, θα εκπροσωπηθεί με τέσσερις ομάδες, τον Ερμή Αγιάς στην Α2 Εθνική, την ΑΕΛ και τον ΓΣ Φαρσάλων στον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής και την Ολύμπια στον 2ο όμιλο της Α2 Γυναικών.

Όλες οι κληρώσεις των Εθνικών Κατηγοριών και του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουλίου στην Αθήνα, εκτός του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής Ανδρών, του 3ου και του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Ανδρών και του 2ου ομίλου της Α2 Γυναικών που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερες αλλαγές ως προς τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό στα νέα πρωταθλήματα δεν θα υπάρξουν. Συγκεκριμένα από την Α2 θα προβιβασθούν στην Α1 Εθνική ο πρώτος του βαθμολογικού πίνακα και η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του ειδικού πίνακα των πλέι οφ (συνολικά δύο ομάδες). Αντίστοιχα θα υποβιβασθούν στη Β’ Εθνική οι δύο τελευταίοι της κανονικής περιόδου και οι δύο τελευταίοι των πλέι άουτ, (ήτοι τέσσερις ομάδες). Στην Α1 Εθνική θα μετέχουν 16 ομάδες (έχουν συμπεριληφθεί οι Απόλλων Π., Ηρακλής, Εθνικός, Δόξα Λευκάδας, Αμύντας, Καστοριά, Ερμής Αγιάς, ΑΣ Καρδίτσας, Ψυχικό, Μαρούσι, Ιωνικός Ν., Καβάλα, Διαγόρας Δ., Χαρ. Τρικούπης, Κόροιβος και Τρίκαλα) και οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 6 Οκτωβρίου 2018.

Από τη Β’ Εθνική την άνοδο στην Α2 θα κερδίσουν τέσσερις συνολικά ομάδες ήτοι οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο. Θα υποβιβασθούν οκτώ ομάδες, δηλαδή οι τέσσερις τελευταίοι κάθε ομίλου. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 16 ομάδων (στον 2ο όμιλο έχουν συμπεριληφθεί οι ΑΕΛ, ΓΣ Φαρσάλων, Πευκοχώρι, Ίκαροι Σ., Ανατόλια, Αγρίνιο, Ερμής Λαγκαδά, Στρατώνι, Μαχητές, Γέφυρα, Χαλκηδόνα, Φίλιππος Β., Ελευθερούπολη, Κέρκυρα, Μακεδονικός και Έσπερος Λαμίας) και οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 7 Οκτωβρίου 2018.

Τέλος, σχετικά με το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών, την άνοδο στην Α1 θα κερδίσουν τρεις συνολικά ομάδες, ήτοι οι πρώτοι των δύο ομίλων και ο νικητής του αγώνα μπαράζ μεταξύ των δύο δεύτερων των δύο ομίλων. Σε ότι αφορά στον υποβιβασμό, από τον 2ο όμιλο όπου υπάρχει το λαρισινό ενδιαφέρον, την κατηγορία θα αποχαιρετίσουν οι τρεις ή οι τέσσερις τελευταίες ομάδες (εξαρτάται από τα κενά που θα δημιουργηθούν). Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 12 ομάδων και οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 27 Οκτωβρίου 2018. Στον 2ο όμιλο συμπεριλήφθηκαν οι Πυλαία, Αναγ. Ν. Ρυσίου, Άρης, Τιτάνες Δράμας, Πανσερραϊκός, Απόλλων Κ., Ολύμπια, Πιερικός/Αρχέλαος, Αστέρας, Παναθλητικός, Ολυμπιακός Β. και η 1η ομάδα του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου.

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Στο κύπελλο Ελλάδος Ανδρών θα πάρουν μέρος οι ομάδες της Α1, της Α2 και της Β’ Εθνικής. Η 1η αγωνιστική της α’ φάσης θα διεξαχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου με τις 32 ομάδες της Β’ Εθνικής. Μετά από κλήρωση θα συγκροτηθούν οκτώ ζευγάρια ανά όμιλο και οι 16 νικητές θα προχωρήσουν στη 2η αγωνιστική, όπου θα αντιμετωπίσουν στην έδρα τους τις 16 ομάδες της Α2 Εθνικής.

Στο κύπελλο Ελλάδος Γυναικών θα πάρουν μέρος οι ομάδες της Α1 και της Α2 Εθνικής. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου με τις ομάδες της Α2 Εθνικής που θα σχηματίσουν έξι ζευγάρια σε κάθε όμιλο. Οι 12 νικήτριες ομάδες θα προχωρήσουν στη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass