Διαφήμιση για το futsal

Ο τελικός του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξεν. Σπηλιώτης: Στηρίζουμε όλα τα αθλήματα

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2018 14:25

Παιχνίδι που θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες όλων ήταν ο τελικός του ποδοσφαίρου σάλας (futsal) του ΤΕΙ Θεσσαλίας αφού οι παίκτες των δύο ομάδων διαφήμισαν το άθλημα και μέσα από τις περίτεχνες προσπάθειές τους κατάφεραν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο

τη φήμη του futsal στους φιλάθλους του. Σε έναν τελικό με πολλές ανατροπές, πολλή ένταση και πάθος, πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου σάλας (futsal) του ΤΕΙ Θεσσαλίας για το εκπαιδευτικό έτος 2017-18 αναδείχθηκε η ομάδα της Ηλεκτρολογίας (Φούφας) κερδίζοντας στον τελικό την ομάδα της Φοιτητικής Εστίας (Χουίτες) με σκορ 5-3.
Η ομάδα της Εστίας μπήκε από νωρίς στον αγώνα αποφασισμένη να κερδίσει τον τίτλο και προηγήθηκε με 1 -0. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Ηλεκτρολογίας (Φούφας) έπαιξε πιο παθιασμένα και έδειξε να θέλει πολύ περισσότερο τη νίκη ισοφαρίζοντας την Εστία με γκολ του Ντάλλα. Στη συνέχεια με δύο ωραία γκολ του Φορτομάρη στο δεκαπεντάλεπτο πέρασε μπροστά στο σκορ με 3-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Εστίας ανέβηκε πετυχαίνοντας δύο εντυπωσιακά γκολ με τους Χασάν και Μάστορα. Η ομάδα της Φοιτητικής Εστίας (Χουίτες) αντιστάθηκε, όμως ηττήθηκε παρά την έντονη προσπάθεια που κατέβαλε, από τον αντίπαλο με σκορ 5-3. Στους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια.
Σχετικά με το άθλημα ο πρώτος εκλεγμένος πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης δήλωσε: «Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας προσπαθούμε να αναπτύξουμε όλα τα αθλήματα τόσο τα διαδεδομένα όσο και αυτά που προσπαθούν να αποκτήσουν το δικό τους κοινό. Στηρίζουμε τα αθλητικά γεγονότα γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τον αθλητισμό δημιουργούνται καλύτερες σχέσεις μεταξύ των φοιτητών μας και παράλληλα βλέπουμε ότι το ίδρυμα συνδυάζει την άρτια εκπαίδευση με τον αθλητισμό και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες».
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το ποδόσφαιρο σάλας (futsal) ξεκίνησε πριν 12 χρόνια να υλοποιείται στο ΤΕΙ Θεσσαλίας με πολύ μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση και είναι αυτή τη στιγμή το πιο δημοφιλές άθλημα στους φοιτητές/τριες.
Το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας εντάσσεται στο πρόγραμμα «Όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι» το οποίο υλοποιείται στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση ενάντια στον ρατσισμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας μέσω της εμπλοκής σε αγώνες ποδοσφαίρου.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα γεμάτο συγκινήσεις, αρετές και αξίες που κατέκτησε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων και που αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για μετάδοση των σωστών μηνυμάτων ενάντια στον ρατσισμό.
Τι είναι το ποδόσφαιρο σάλας (Futsal).
Υπάρχει ένα είδος ποδοσφαίρου, που διαφοροποιείται ελάχιστα από το αυθεντικό, αλλά έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν τελικά να ονομάζεται αλλιώς. Το Futsal, ελληνιστί ποδόσφαιρο σάλας, είναι στην ουσία μια παραλλαγή του ποδοσφαίρου όπως οι περισσότεροι το γνωρίζουμε.
Παίζεται σε γήπεδο εσωτερικού χώρου σκληρής επιφάνειας, ανάμεσα σε δύο ομάδες των πέντε παικτών, εκ των οποίων ο ένας είναι τερματοφύλακας και ταυτόχρονα επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές. Η μπάλα που χρησιμοποιείται είναι μικρότερη και με λιγότερη αναπήδηση συγκριτικά με εκείνη στο κανονικό ποδόσφαιρο.
Το αγγλικό όνομα futsal προέρχεται από την πορτογαλική λέξη futeboldesalão, η οποία μπορεί να μεταφραστεί ως «ποδόσφαιρο αίθουσας» ή «εσωτερικό ποδόσφαιρο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass