Τι έδειξε η ΑΕΛ στο πρώτο φιλικό…

ΤΑΚΤΙΚΗ 3-5-2 ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΜΕ 1-0 ΑΛΛΑ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2018 22:08

Με ήττα ξεκίνησε η ΑΕΛ στο πρώτο φιλικό παιχνίδι (1-0) που έδωσε στο Καρπενήσι, όπου κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας κόντρα στα Γιάννενα και ήταν μια καλή ευκαιρία να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα για τη φετινή ομάδα.


Ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου έδειξε ότι και φέτος θα ακολουθήσει τακτική 3-5-2 που εφάρμοσε σε όλο το παιχνίδι έχοντας αρχικά κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους Μόρα, Ζίζιτς, Γκόλια, στη μεσαία γραμμή δεξιά τον Καρανίκα αμυντικό χαφ τον Φατιόν και αριστερά τον Χούμπτσεφ ενώ είχε δύο «οκτάρια» τον Πέτροβικ και τον Μιλοσάβλιεβτς. Στην επίθεση αγωνίσθηκαν Ντέλετιτς και Μορσί.
Στο δεύτερο μέρος ο Ντέλετιτς έπαιξε επιθετικό χαφ ενώ ο Κάσος με αντίθετο πόδι πήγε στα αριστερά. Στην επίθεση ήταν ο Σαχίτι με τον Φριούι.
Οι παίκτες δείχνουν και παίρνουν ρόλους με τον Ντέλετιτς σε δύο, δείχνοντας και την αξία του σαν παίκτη.
Από κει και πέρα ένα στοιχείο που ξεχώρισε είναι το Λαρισινό χρώμα καθώς έπαιξαν αρκετοί Λαρισαίοι και ειδικά οι νεαροί διακρίθηκαν ιδιαίτερα (Πινακάς, Μπάμης).
Αν κάποιοι ξεχώρισαν, αυτοί ήταν οι Καρανίκας (σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια που είδε το παιχνίδι «κατάπιε» τους αντιπάλους του), Γρομητσάρης και Μόρας.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 2’ ο Μορσί είχε ένα σουτ άουτ μέσα από σέντρα του Καρανίκα ενώ στο 9’ από λάθος του Φατιόν, ο Γιάκος με σέντρα τροφοδότησε τον Νικολιά που έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από κει και πέρα σε ένα μέτριο πρώτο μέρος είχανε κάποια σουτ όπως των Πέτριβικ (32’), Αποστολόπουλου (34’), Καρανίκα (39’,43’).
Στο δεύτερο μέρος ο Αντωνίου έκανε πολλές αλλαγές και η ΑΕΛ ανέβασε τον ρυθμό της, είχε κατοχή μπάλας αλλά έκανε μια κλασική ευκαιρία όπως αυτή στο 61’ όπου ο Ντέλετιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με την μπάλα να φτάνει στο σημείο του πέναλτι, όπου ο Κάσσος έκανε σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Ακολούθησαν κάποια σουτ του Κάσου (62,’73’) που όμως δεν βρήκαν στόχο ενώ ο Κούζικ έξω από τη μεγάλη ανενόχλητος στο 81’ έκανε σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Τελευταία φάση ήταν στο 85’ από ένα κόρνερ για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Κούζικ, ο Σκόνδρας πιάνει κεφαλιά αλλά ο Θεοδωρόπουλος μπλοκάρει την μπάλα.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Σουλούκος (46’ Θεοδωρόπουλος), Μόρας (65’ Φουρκιώτης,80’ Χοτζάλι)), Ζίζιτς (46’ Γρομητσάρης), Γκόλιας (46’ Γκόικοβιτς), Χούμπτσεφ (46’ Κάσσος), Καρανίκας (65’ Μπάμης), Φατιόν (65’ Πινακάς), Μιλοσάβλιεβιτς (46’ Μπάλλας), Πέτροβικ (46’ Σαχίτι), Ντέλετιτς (65’ Νούσιος), Μόρσι (46’ Φριούι).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Γώγος, Κακούμπα, Σιόντης, Λιάσος, Νικολιάς, Παπαδόπουλος, Γιάκος, Ξύδας. Στο β’ ημίχρονο αγωνίσθηκαν οι Περιστερίδης, Λουκίνας, Κούζικ, Κάστρο, Τζημόπουλος, Τσικάρσκι, Πήλιος, Σκόνδρας, Λίλα, Μπουκουβάλας, Ντόλοβατς.

 

 

Μας πειράζει…

«Μας πειράζει που χάσαμε» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο παίκτης της ΑΕΛ Νίκος Γκόλιας που είπε:
«Σήμερα, στο πρώτο φιλικό, θέλαμε να δούμε αυτά που δουλέψαμε τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες. Κάναμε αρκετά λάθη που ήταν αναμενόμενα, αλλά δείξαμε και κάποια θετικά στοιχεία.
Μας πειράζει που χάσαμε καθώς θέλαμε να ξεκινήσουμε έστω και στα φιλικά με νίκη. Υπάρχει χρόνος όμως για δουλειά με πολλή όρεξη. Ήρθαν μερικά παιδιά που θα μας βοηθήσουν και είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε μία καλή πορεία».

 

 

Ικανοποίηση Αντωνίου

Την ικανοποίησή του κυρίως από την απόδοση των μικρών παικτών της ΑΕΛ εξέφρασε ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας Σωτήρης Αντωνίου μετά το τέλος του αγώνα δηλώνοντας τα εξής:
 «Κύριο χαρακτηριστικό είναι πως είχαμε την κατοχή της μπάλας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σίγουρα οι σκληρές προπονήσεις που έχουν γίνει έδειξαν πως έχουμε «βαριά» πόδια, αλλά όταν άνοιξε το ματς ήμασταν πολύ καλύτεροι.
Έμεινε έκπληκτος από τους μικρούς που αγωνίστηκαν. Έκαναν ένα όμορφο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι.
Βγήκαν σήμερα χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα. Ο ρυθμός μού άρεσε κι έχουμε χρόνο για να διορθώσουμε ό,τι χρειάζεται. Όμως όσο συνεχίζουμε με τη φιλοσοφία αυτήν με την μπάλα στα πόδια και να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, θα είναι μία καλή συνέχεια από τη λήξη της περασμένης σεζόν».

 

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass