Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο Γυμναστικός των Λαρισαίων επέστρεψε

* Αποκτήθηκε από τον Κεραυνό ο 17χρονος Αλέκος Χανέλι *Αναμένονται κι άλλα ονόματα τις επόμενες ημέρες

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2015 10:45

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ο ΓΣΛ επέστρεψε στο μπασκετικό γίγνεσθαι της Ελλάδας. Ο ιστορικός σύλλογος της πόλης αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του Φοίνικα μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετονομασίας. Όπως ακριβώς προέβλεπε η συμφωνία και κατόπιν της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Η ακριβής ονομασία του συλλόγου είναι Γυμναστικός Σύλλογος Λαρισαίων 1928-Φοίνιξ, ωστόσο βάσει της συμφωνίας, μετά την πάροδο ενός έτους υπάρχει η δυνατότητα να απαλειφθεί από την επωνυμία του συλλόγου το όνομα του Φοίνικα. Μια στιγμή ιστορική, που αφενός σηματοδοτεί το τέλος της ανυποληψίας του λαρισινού μπάσκετ τόσο σε συλλογικό επίπεδο καθώς υπάρχουν απλά δύο ομάδες στη Β’ Εθνική, όσο και σε ατομικό αφού κανένας παίκτης λαρισινού συλλόγου δεν έχει κληθεί τα τελευταία πέντε χρόνια σε Εθνική ομάδα, και αφετέρου την επιστροφή στο προσκήνιο, της ομάδας σύμβολο για όλη την πόλη, που μαζί της μεγάλωσαν γενιές Λαρισαίων, με απώτερο σκοπό να ανακτήσει η μπασκετική Λάρισα τη χαμένη της αίγλη και να επιστρέψει στη θέση που της αρμόζει.

Παράλληλα η Γενική Συνέλευση προχώρησε στην τροποποίηση του καταστατικού, ούτως ώστε στο μέλλον ουδεμία πιθανή συμφωνία, συγχώνευση ή μετονομασία του Γυμναστικού να μην επιτρέπεται. Ακόμα και σε περίπτωση που η ομάδα ανέλθει σε επαγγελματικές κατηγορίες το 51% θα ανήκει στα μέλη του ερασιτέχνη. Επιπλέον έγιναν και οι συμπληρωματικές αρχαιρεσίες για τη διεύρυνση του Δ.Σ. του συλλόγου με πρόεδρο τον Γιάννη Κατέρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τροποποιημένο καταστατικό του ΓΣΛ προβλέπεται η δημιουργία επιτροπής παλαιμάχων του ΓΣΛ και παλαιών μελών του Ερασιτέχνη ΓΣΛ, που θα είναι το κυρίαρχο όργανο, το οποίο θα ελέγχει όλη την πορεία του συλλόγου, διοικητικά και οικονομικά, και θα ενημερώνει τα μέλη ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ο σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής περιόδου ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους ανθρώπους του συλλόγου να κινούνται σε έντονους ρυθμούς προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες βάσεις του οργανογράμματος ενέργειες. Με δεδομένο ότι υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά όρια για τη συμπλήρωση του νέου ρόστερ της ομάδας που προσδιορίζονται από τις ημερομηνίες των μεταγραφών, η διοίκηση του συλλόγου αναμένεται να προχωρήσει στην ανακοίνωση τριών ακόμη ονομάτων εντός των ημερών.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΓΣΛ προχώρησε χθες στην απόκτηση του 17χρονου πλέι μέικερ από τον Κεραυνό Αλέκου Χανέλι. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο Λαρισαίο καλαθοσφαιριστή ο οποίος είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» του τεχνικού Μάριο Πρίμορατς και δοκιμάστηκε για ένα περίπου μήνα αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το σωματείο του Κεραυνού για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του ταλαντούχου πλέι μέικερ. Είναι ένα σωματείο που παραμένει πιστό στη φιλοσοφία ανάδειξης ταλέντων και κυρίως άρρηκτα δεμένο με την ιστορία του ΓΣΛ καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν θυγατρικό σωματείο. Προσδοκούμε η σχέση η οποία χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια να συνεχιστεί και στο μέλλον» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΓΣΛ, Δημήτρης Βουτσιλάς.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Κεραυνού, Αντώνης Πάκας επισήμανε:

«Συγχαίρουμε τον αθλητή μας για τη μεταγραφή του στον ΓΣΛ. Ο Κεραυνός θα συνεχίσει να έχει άψογη συνεργασία με την ιστορική ομάδα του ΓΣΛ. Είναι πολύ σημαντική η επιστροφή του Γυμναστικού κι εμείς θα προσπαθούμε πάντα μέσα από τη σκληρή δουλειά να παράγουμε αθλητές».

Σε ό,τι αφορά στον 17χρονο Αλέκο Χανέλι αφού ευχαρίστησε αφενός τους ανθρώπους του Κεραυνού που έδωσαν τα εφόδια για να κάνει το μεγάλο άλμα στον ΓΣΛ και αφετέρου τους υπεύθυνους του Γυμναστικού για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, τόνισε ότι δεν χρειάζονται πολλά λόγια και πως ο ίδιος θα μιλήσει μέσα στο γήπεδο.