Μία Εθνική με έντονο λαρισινό άρωμα

Με τρεις αθλήτριες στη σύνθεσή της, αλλά και τον β’ προπονητή στο τεχνικό τιμ από τη Λάρισα η Εθνική Βόλεϊ Παγκορασίδων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2018 22:21

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε από το Βαλκανικό της Σερβίας η Εθνική βόλεϊ παγκορασίδων. Μία πολύ σημαντική επιτυχία για την Ελληνική ομάδα, υπό την έννοια ότι είναι το πρώτο μετάλλιο που κατακτά τα τελευταία έξι χρόνια σε Βαλκανικό επίπεδο και παράλληλα μία μεγάλη επιβράβευση για το γυναικείο βόλεϊ της Λάρισας, καθώς η συγκεκριμένη Εθνική ομάδα έχει έντονο το λαρισινό στοιχείο, με τον Β’ Ομοσπονδιακό προπονητή Βασίλη Παπαδημητρίου, την αρχηγό Ελευθερία Γαργάλα (του Φιλαθλητικού) και άλλες δύο αθλήτριες την πασαδόρο Μαρίζα Βαϊοπούλου (επίσης του Φιλαθητικού) και την κεντρική Δέσποινα Μαρκούλη (του ΓΣ Τυρνάβου).


«Η Λάρισα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία που αποτελεί την πρώτη βαθμίδα των Εθνικών ομάδων στο βόλεϊ γυναικών. Χρειάζεται ωστόσο συνεχής προσπάθεια και δουλειά γιατί μπορούμε να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδό μας. Υπάρχουν ταλέντα τόσο στη Λάρισα όσο και στον νομό γενικότερα, στα οποία μπορούμε να επενδύσουμε στο μέλλον» σχολίασε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Παπαδημητρίου με αφορμή την ουσιαστική συμβολή των Λαρισαίων αθλητριών στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και πρόσθεσε:
«Για να δούμε ωστόσο ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον, η άποψή μου είναι ότι πρέπει οι αθλήτριές μας να παίζουν σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και σε μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες όπως των Κορασίδων ή ακόμα και των γυναικών, γιατί έτσι θα μπορέσουν να πάρουν περισσότερες εμπειρίες και να τεστάρουν τις δυνατότητές τους απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους».
Αναφερόμενος στις προοπτικές και το μέλλον της Εθνικής Βόλεϊ Παγκορασίδων, ο Λαρισαίος τεχνικός επισήμανε:
«Πλέον ο στόχος μας είναι το Πανευρωπαϊκό του 2019. Θέλουμε να ανεβάσουμε τον πήχη μετά την επιτυχία στο Βαλκανικό. Η Τουρκία που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια είχε την ίδια ομάδα εδώ και δύο χρόνια. Εμείς αρχίσαμε τον σχεδιασμό μας μετά το Πάσχα, ενώ η πρώτη συνάντηση της τελικής 18άδας και η έναρξη της προετοιμασίας έγινε στις 7 Ιουλίου. Δεν είχαμε χρόνο ούτε για φιλικά παιχνίδια. Ωστόσο η πολύ καλή δουλειά που κάναμε στην Πρέβεζα μας οδήγησε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
Με την ίδια ομάδα θα μετέχουμε στα προκριματικά για το Πανευρωπαϊκό του 2019 και στόχος μας είναι –με βάση την επιτυχία στο Βαλκανικό- να κερδίσουμε μία θέση καλύτερη από την 8η στην οποία είχε τερματίσει η προηγούμενη Εθνική ομάδα των Παγκορασίδων.
Επομένως το 2019 μας περιμένουν τρεις πολύ σημαντικές διοργανώσεις. Τα προκριματικά και τα τελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το νέο Βαλκανικό πρωτάθλημα.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Γ. Καραμπέτσο και τους κ. Π. Μπακοδήμο και Μπ. Καρασαρλίδη, οι οποίοι δείχνουν μεγάλη ευαισθησία στην ανάπτυξη του βόλεϊ και οι οποίοι μου έδωσαν την ευκαιρία να είμαι μέλος του τεχνικού τιμ, καθώς και την κ. Ιφιγένεια Τέφα που μας βοήθησε σημαντικά κατά την περίοδο της προετοιμασίας» κατέληξε ο Βασίλης Παπαδημητρίου, ο οποίος τη νέα χρονιά θα βρίσκεται στον πάγκο της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της ΕΑΛ στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Α2 Εθνικής κατηγορίας.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα της Εθνικής Παγκορασίων στο Βαλκανικό της Σερβίας και η τελική κατάταξη έχουν ως εξής:
Ελλάδα-Σερβία    0-3 (19-25, 22-25, 28-30)
Τουρκία-Ελλάδα    3-0 (25-16, 25-13, 25-22)
Ελλάδα-Ρουμανία    3-2 (25-27, 19-25, 25-14, 25-15, 15-13)
Ελλάδα-Βουλγαρία    3-0 (25-9, 25-14, 28-26)
Μαυροβούνιο-Ελλάδα    0-3 (6-25, 9-25, 21-25)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Τουρκία    15 (15-2)
2. Σερβία    12 (13-4)
3. Ελλάδα    8 (9-8)
4. Ρουμανία    7 (10-10)
5. Βουλγαρία    3 (4-12)
6. Μαυροβούνιο    0 (0-15)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass