Αρεσε η ΑΕΛ και κέρδισε δίκαια τον κακό ΠΑΟ 1-0

Με υπέροχο συνδυασμό και γκολ του Πίτι στο 6ο λεπτό που ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Δοκάρι είχε και ο Νούνιτς Χειροκροτήματα από τους λιγοστούς φιλάθλους στο ΑEL FC ARENA

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2018 22:12

Ανώτερη η ΑΕΛ και αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, κέρδισε χθες δίκαια στο AEL FC ARENA σε φιλική αναμέτρηση τον Παναθηναϊκό 1-0, με θαυμάσιο γκολ του Πίτι στο 6’.


Οι «βυσσινί» πέτυχαν την πρώτη τους φετινή νίκη στα φιλικά παιχνίδια που έδωσαν μέχρι τώρα και έδειξαν μια ακόμα καλύτερη αγωνιστική εικόνα, από ό,τι στο προηγούμενο ματς με τον Άρη Θεσσαλονίκης.
Καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλληλοκάλυψη και όμορφοι συνδυασμοί είχε η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους «Πράσινους» και έδειξε πιο έτοιμη από τον αντίπαλό της για το πρωτάθλημα της Super League.
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου παρέταξε την ομάδα με σύστημα 3-5-2.
Τερματοφύλακας έπαιξε ο Κρίστινσον, αριστερό στόπερ ο Σαχίτι, κεντρικό ο Μόρας, δεξιά ο Γρομιτσάρης, δεξί μπακ-χαφ ο Ντέλετιτς, αριστερά ο Χούπτσεφ, αμυντικά χαφ ο Φατιόν και ο Μιλοσάβλεβιτς, στην επίθεση το δίδυμο Μόρσι και Κούνιτς και πιο πίσω τους ο Πίτι.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 3-4-3.
Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης, δεξί στόπερ ο Πούγγουρας, κεντρικό ο Κουρμπέλης και αριστερό ο Μαυρομάτης, στα πλάγια αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδης, δεξιά ο Γιόχανσον, αμυντικά χαφ ο Κάτσε με τον Δώνη, στην επίθεση αριστερά ο Μουνιέ, δεξιά ο Μπουζούκης και σέντερ φορ ο Εμμανουηλίδης.

 

ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΚΟΛ
Η ΑΕΛ λοιπόν μόλις στο 6’ εκμεταλεύθηκε το κενό και έφτασε στο γκολ, με υπέροχο τρόπο, με τον Πίτι. Οι Μιλοσάβλιεβιτς, Πίτι και Κούνιτς άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Βόσνιος φορ με τακουνάκι βρήκε τον Ισπανό χαφ και αυτός με ωραίο πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Διούδη για το 1-0.
Στο 24’ η εκτέλεση φάουλ του Μπουζούκη βρήκε στο κεφάλι του Γρομιτσάρη και έφυγε κόρνερ, ενώ στο 42’ ο Δώνης έκανε το σουτ από μακριά με τον γκολκίπερ της ΑΕΛ να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

 

ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥΝΙΤΣ
Στην επανάληψη και πάλι η ΑΕΛ είχε καλύτερη εικόνα και επιδίωξε να πετύχει ένα γκολ, στο οποίο έφτασε πολύ κοντά στο 54’, όπου είχαμε διπλή χαμένη ευκαιρία.
Ο πολύ καλός και χθες Σαχίτι από αριστερά εκτέλεσε το φάουλ, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Νούνιτς, στο πλασέ που έκανε από πολύ κοντά ο Διούδης απέκρουσε την μπάλα και εν συνεχεία ο Νούνιτς σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 56’σε σουτ του Ταχίτι η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα στο 58’από παράλληλη σέντρα του Φρίουι από δεξιά, προ του Νούνιτς ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 80’ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ που σημείωσε με προβολή ο Ρεγκάκος μετά από παράλληλη σέντρα του Κουλιμπαλί, όμως σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από υπόδειξη του πρώτου επόπτη κ. Χριστάκογλου.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 85’, ο Φατιόν είδε εκτός εστίας τον Διούδη, επιχείρησε το σουτ και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο AEL FC ARENA χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές για την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν και τα αισιόδοξα μηνύματα που έστειλαν.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Σε γενικές γραμμές καλή ήταν η διαιτησία του κ. Βασίλειου Φωτιά (Πέλλας), που είχε συνεργάτες τους κ. Γεώργιο Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Νικόλαο Δημόπουλο (Φλώρινας), ενώ 4η διαιτητής ήταν η Ανδρομάχη Τσιοφλίκη (Λάρισας).
Πάντως ο ρέφερι στο 51’ θα μπορούσε να καταλογίσει ένα πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ, όταν ο Μαυρομάτης φάνηκε πως ανέτρεψε τον Μόρσι δεξιά στην περιοχή, όμως ο κ. Φωτιάς δεν είδε παράβαση.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον (57’ Γκέκας), Σαχίτι (80’ Μάρκος), Γρομιτσάρης, Μόρας (39’ Γκόλιας), Χούπτσεφ, Φατιόν (90’ Χαλάτσης), Μιλοσάβλιεβιτς (78’ Μπάλλας), Μόρσι (57’ Φρίουι), Κούνιτς (46’ Νούνιτς), Πίτι (57’ Καρανίκας), Ντέλετιτς (80’ Πινακάς)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον (64’ Κουλιμπαλί), Μαυρομμάτης (64’ Κολοβέτσιος), Κουρμπέλης (83’ Κουντουριώτης), Πούγγουρας (64’ Οικονόμου), Χατζηθεοδωρίδης (64’ Ινσούα), Κάτσε (64’ Τσανδάρης), Δώνης (79’ Πίσπας), Μουνιέ (64’ Θεοχάρης), Μπουζούκης (79’ Ρεγκάκος), Εμμανουηλίδης (64’ Χατζηγιοβάνης).

 

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

 

 

Τιμήθηκαν Δώνης και Νταμπίζας
Για την προσφορά τους στην ΑΕΛ

Τη δική τους ιστορία έχουν «γράψει» στην ΑΕΛ οι Γιώργος Δώνης και Νίκος Νταμπίζας, από διαφορετικό πόστο ο καθένας. Ο Δώνης ήταν ο προπονητής που κατάφερε να ανεβάσει κατηγορία την ομάδα της Λάρισας και να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2007, έχοντας τότε ως παίκτη τον Νίκο Νταμπίζα, που μαζί με τον Ζήση Ζιάγκα ήταν οι αρχηγοί της ομάδας.
Αμφότεροι επέστρεψαν ως αντίπαλοι στην έδρα των «βυσσινί» για το φιλικό με τον Παναθηναϊκό. Η ΠΑΕ ΑΕΛ δια χειρός του ιδιοκτήτη της Αλέξη Κούγια και του προέδρου Ανδρέα Λιόντου, τίμησε τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης, μέσα σε χειροκροτήματα.

 

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ:
Ετοιμοι στην πρεμιέρα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ: Η ΑΕΛ είναι σαν το «δεύτερο σπίτι μου»
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου για την εικόνα της ομάδας του και πως για 65 λεπτά εφάρμοσαν με επιτυχία οι παίκτες του, το αγωνιστικό πλάνο το οποίο δουλεύουν στις προπονήσεις. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του πως η ομάδα θα είναι έτοιμη για την πρεμιέρα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Ήταν το πρώτο φιλικό το οποίο δώσαμε μέσα στο γήπεδό μας, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Θεωρώ ότι έπαιξαν δύο πολύ μεγάλες ομάδες, η δική μας η ομάδα κτίζεται σιγά - σιγά με σταθερά βήματα. Αυτό το οποίο μου άρεσε σήμερα σε αυτό το παιχνίδι εντός έδρας, ήταν ότι η ομάδα μου για 60-65 λεπτά εφάρμοσε το πλάνο το οποίο δουλεύουμε στην προετοιμασία και είναι μια άκρως επιθετική ομάδα σε αρκετά μεγάλο ποσοστό το οποίο θέλουμε να βλέπουμε. Ηταν πάρα πολύ καλή στο αγωνιστικό πλάνο. Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, επιθετικό πρέσινγκ, δημιούργησε ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην κόντρα επίθεση, μετά στο δεύτερο ημίχρονο, που αλλάξαμε τον σχηματισμό σε 3-4-3, δείξαμε ότι είμαστε μια πάρα πολύ γρήγορη ομάδα. Από κει και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε για μας, θεωρώ ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο το παιχνίδι που παίξαμε με τον Άρη πριν 3 μέρες σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, που ήταν πάρα πολύ δύσκολος για τους ποδοσφαιριστές μας. Γι’ αυτό έγιναν και αλλαγές πιο γρήγορα από ό,τι είχαμε σχεδιάσει, φοβούμενοι την κούραση των παικτών μας. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσήλωση που δείχνουν στις προπονήσεις, την αγωνιστικότητα και νομίζω ότι η ΑΕΛ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα είναι έτοιμη από όλες τις πλευρές να έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Super League».
*Σε ερώτηση πώς είδε τον Παναθηναϊκό σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας του όπου βρίσκεται, με το νεανικό ρόστερ που έχει, ο Αγιώτης τεχνικός τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχει παίκτες που μπορεί να είναι νεαροί στην ηλικία αλλά έχει και έναν αρκετά μεγάλο βασικό κορμό με παίκτες πάρα πολύ έμπειρους και νομίζω ότι, επειδή έχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή, όπως είναι ο κ. Δώνης, πως στο πρωτάθλημα ανεξαρτήτως που έχει το -6 και με το νεανικό σύνολο, θα είναι μια ομάδα πάρα πολύ δύσκολη. Η ομάδα της ΑΕΛ είναι μετά τον Παναθηναϊκό η ομάδα με τον πιο μικρό μέσο όρο ηλικίας και πιστεύω πως ο αντίπαλος μας θα βρει τον δρόμο του και θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικός».

 

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΩΝΗΣ
«Ευχαριστώ προσωπικά τη διοίκηση της ΑΕΛ και τον κ. Κούγια. Η ΑΕΛ είναι σαν «το δεύτερο σπίτι μου» γιατί έχω μείνει πολλά χρόνια, έχω ζήσει πολύ ωραίες στιγμές, αλλά νομίζω το πιο σημαντικό είναι ως άνθρωποι να έχουμε καλές αναμνήσεις και πολλούς φίλους. Και αυτό το αισθάνομαι όλα τα χρόνια όταν έρχομαι στη Λάρισα. Καλή επιτυχία στην ΑΕΛ». Λόγια από καρδιάς για τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος δεν έψαξε για δικαιολογίες μετά την ήττα και τόνισε πως η ομάδα του έκανε εν γένει ένα κακό παιχνίδι. Ο Έλληνας τεχνικός όμως δεν έκρυψε και την αισιοδοξία του για τη νέα σεζόν.
«Για το σημερινό παιχνίδι δεν είναι θέμα να συζητάμε την απόκτηση του επιθετικού, είναι κάτι το οποίο θα γίνει της επόμενες μέρες. Το βασικό και αυτό όπου πρέπει να μείνουμε σήμερα είναι ότι κάναμε ένα κακό παιχνίδι σε γενικές γραμμές. Και ήμασταν ακίνδυνοι και αρκετά φλύαροι επιθετικά και είχαμε προβλήματα αμυντικά. Είναι ένα κομμάτι το οποίο πρέπει να το βελτιώσουμε. Γενικά ήταν από τα φιλικά μας παιχνίδια που δεν ήμασταν καλοί. Η Λάρισα ήταν πιο δυνατή στις μονομαχίες, μας πίεσε αρκετά καλά, εμείς είχαμε πολλές λανθασμένες επιλογές και δεν ήμασταν επικίνδυνοι κοντά στην εστία του αντιπάλου μας. Η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια, καθώς έκανε ένα καλό παιχνίδι».
*Σε ερώτηση που του έγινε για το πρωτάθλημα απάντησε: «Υπάρχουν δύο εβδομάδες μπροστά μας. Το σημαντικό είναι πως οι περισσότεροι παίκτες είναι αρκετά καλά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και ότι όλοι είναι διαθέσιμοι και θα είμαστε σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Και νομίζω ότι στην 1η αγωνιστική θα φανούμε αρκετά ανταγωνιστικοί σε σχέση με τη σημερινή εικόνα. Είμαι αισιόδοξος».

 

 

Παραλειπόμενα και... άλλα

* Όμορφες παρουσίες στην κερκίδα που αποθανάτιζαν στιγμές του παιχνιδιού.
*Λίγος κόσμος χθες στο AEL FC ARENA, καθώς οι περισσότεροι Λαρισαίοι έχουν φύγει από τη θεσσαλική πρωτεύουσα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και λόγω του Δεκαπενταύγουστου.
*Θερμό εναγκαλισμό είχαν πριν τον αγώνα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης, με τον προπονητή της ΑΕΛ Σωτήρη Αντωνίου και τον συνεργάτη του Γιάννη Προβίδα.
* Το γνωστό σύνθημα «δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Ανσουέ-Ανσουέ» ακούσθηκε από την πλευρά των οργανωμένων, για τον τελικό στο Πανθεσσαλικό το 2007, όπου είχε πετύχει το δεύτερο και νικητήριο γκολ ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ από την Γκαμπόν.
* Σύνθημα όμως ακούσθηκε και για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ: «ΑΕΛ ολέ σε αγαπώ, Αλέξη Κούγια μάζεψέ τα, τράβα στον Ιωνικό».
*Χειροκροτήθηκε ο Λαρισαίος παίκτης του Παναθηναϊκού Δημήτρης Κολοβέτσιος, όταν πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα.
*Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η ΠΑΕ ΑΕΛ στον πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλάθλων Αλκαζάρ Ραφαήλ Χαλκιά και στην οικογένειά του, για την απώλεια του πατέρα τους Γιάννη χθες το πρωί, αναφέροντας πως θα παραστεί στην κηδεία κι ευχήθηκε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass