Ευκαιρία πρόκρισης για Οικονόμο Τσαριτσάνης

ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΗΝ Α’ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - Κ. ΚΑΤΣΑΡΑΣ: «ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ» - ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2018 22:05

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η ΑΕ Μεσολογγίου (κυπελλούχος Αιτωλοακαρνανίας) θα βρεθεί απέναντι στον Οικονόμο Τσαριτσάνης στην Α’ φάση του νέου Κυπέλλου Ελλάδος, η κλήρωση του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα Πέτρ Φούσεκ. Ο αγώνας που είναι νοκ άουτ θα διεξαχθεί στις 26 Αυγούστου στο γήπεδο Τσαριτσάνης.


Στην α’ φάση της διοργάνωσης μετέχουν οι κυπελλούχοι των τοπικών Ενώσεων (ΕΠΣ), που χωρίστηκαν σε τέσσερις ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια. Συνολικά 41 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή (από τις 53 που είχαν το δικαίωμα), οι οποίες χωρίστηκαν σε τέσσερις ζώνες βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Σταύρο Ψαρόπουλο, να επισημαίνει ότι από του χρόνου η συμμετοχή των κυπελλούχων ομάδων των Ενώσεων θα είναι υποχρεωτική.
Σημειώνεται ότι οι αγώνες είναι νοκ-άουτ μέχρι και τη Γ’ φάση (όπου θα μπουν και οι ομάδες της Football League), ενώ η Δ’ φάση, με τη συμμετοχή και των 16 ομάδων της Super League, θα γίνει σε ομίλους, όπως πέρυσι.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ: «ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ»
Πολύ σημαντικό από όλες τις απόψεις, σύμφωνα με τον τεχνικό του Οικονόμου Τσαριτσάνης, Κώστα Κατσάρα, είναι το ότι η ομάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Ελλάδος εντός έδρας, καθώς, όπως επισήμανε, αποτελεί ευκαιρία για πρόκριση.
Βρισκόμαστε στη μέση της προετοιμασίας μας και το ότι θα παίξουμε εντός έδρας είναι πολύ σημαντικό. Σκεφτείτε ότι ο αντίπαλος χιλιομετρικά βρίσκεται πολύ μακριά και θα χρειαστεί να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι το οποίο αποφύγαμε εμείς.
Το ότι παίζουμε στην έδρα μας είναι ευκαιρία πρόκρισης. Μέχρι το παιχνίδι θα έχουμε συμπληρώσει έναν μήνα προετοιμασίας και θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα για τη νίκη που θα μας οδηγήσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Άλλωστε το κίνητρο δεν είναι μόνο αγωνιστικό, αλλά υπάρχει και οικονομικό.
Ο αντίπαλός μας, η ΑΕ Μεσολογγίου, είναι μία άγνωστη ομάδα για μας, αλλά τα πρώτα στοιχεία που έχουμε κάνουν λόγο για μία σοβαρή και οργανωμένη ομάδα. Φυσικά θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να μάθουμε περισσότερα στοιχεία για τον αντίπαλό μας» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Κατσάρας, ενώ αναφερόμενος στην πορεία της προετοιμασίας επισήμανε:
«Όλα πηγαίνουν καλά. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε 20 ημέρες προετοιμασίας και δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα. Όλοι οι παίκτες δίνουν κανονικά το «παρών». Δώσαμε ένα φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα με τα Βούναινα, ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα παίξουμε ένα δυνατό φιλικό με τα Μετέωρα, μία ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε και στο πρωτάθλημα. Θα είναι το πρώτο αγωνιστικό τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Σταύρος Ψαρόπουλος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα οικονομικά οφέλη που θα έχουν οι ερασιτεχνικές ομάδες που μετέχουν φέτος στο Κύπελλο Ελλάδος τονίζοντας ότι μέρος των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης θα κατανεμηθούν στα ερασιτεχνικά σωματεία.
«Υπάρχουν οι προτάσεις μας και στο επόμενο συμβούλιο θα αποφασιστεί ο τρόπος κατανομής. Οι ομάδες θα λάβουν ένα σοβαρό ποσό, το οποίο θα αυξάνεται όσο προχωρούν οι φάσεις. Εκτός λοιπόν από την ευκαιρία να εμπλουτίσουν την ιστορία τους και να ακουστούν πανελλαδικά, τα ερασιτεχνικά σωματεία θα έχουν και οικονομικές απολαβές. Από του χρόνου μάλιστα οι τηλεοπτικές μεταδόσεις θα ξεκινούν από την Α’ φάση. Υπάρχει, τέλος, πρόταση της Επιτροπής, τα σωματεία της ηπειρωτικής Ελλάδας που θα μετακινηθούν προς τα νησιά και το αντίστροφο, να λάβουν επιδότηση για τα έξοδα του ταξιδιού τους, που αναμένουμε να γίνει δεκτή, ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία που συμμετέχουν στο Κύπελλο.
Η Επιτροπή, στην προσπάθειά της να ενισχύσει την πιθανότητα έκπληξης, αποφάσισε στη Γ’ φάση, οι ερασιτεχνικές ομάδες που θα προκριθούν, να αγωνιστούν στην έδρα τους με ομάδες της Football League» είπε ο κ. Ψαρόπουλος.
ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ
Αναλυτικά τα ζευγάρια της Α’ φάσης (οι αγώνες θα γίνουν στις 26 Αυγούστου):
1η ΖΩΝΗ
Απόλλων Παραλιμνίου-Θράκη Φερών
Αρης Αβάτου-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου
Ερμής Αμυνταίου-ΑΕ Καλαμπακίου
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-ΑΟ Καρδίας
Αναγέννηση Πλαγιάς-Ηρακλής Πολυκάρπης
ΑΟ Καβάλα-Γιαννιτσά
* Χωρίς αγώνα προκρίνεται στη Β’ φάση ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας
2η ΖΩΝΗ
Οικονόμος Τσαριτσάνης-ΑΕ Μεσολογγίου
Μακεδονικός Φούφας-Νίκη Βόλου
Τηλυκράτης 2014-ΑΟ Σελλάνων
Αστέρας Ιτέας-Θεσπρωτός
Παλληξουριακός-ΑΕ Ξηροβουνίου
3η ΖΩΝΗ
Διαγόρας Βραχνέικων-Αιολικός
ΑΕ Ερμιονίδας-Δάφνη Δαφνώνα
Θύελλα Καμαρίου-ΑΕ Κηφισιά
Κόρινθος-Καλαμάτα
Κιθαιρών Καπαρελλίου-ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμικού
4η ΖΩΝΗ
Αντίμαχος-Θύελλα Ραφήνας
Ηρακλής Ελευσίνας-ΟΦ Ιεράπετρας
Εθνικός-ΑΟ Παλαιοχώρας
ΑΟ Χαλκίς-ΑΟ Επισκοπής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass