Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφιερωμένα στη Λάρισα

*ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΑΝ. ΚΑΡΑΤΣΙΒΗΣ *ΠΩΣ Η ΦΤΩΧΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ!

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2018 22:18

Ο Πάνος Καρατσιβής με τον προπονητή του Αποστόλη Τσοπούρογλου επέστρεψαν στη Λάρισα έχοντας στις αποσκευές τους τρία ευρωπαϊκά μετάλλια από το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που κατέκτησε ο αθλητής του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας στα αγωνίσματα των πόντων, του σκρατς και του ατομικού πουρσουίτ.

Ο 17χρονος αθλητής (μαθητής της Β' Λυκείου στο 12ο Λύκειο Λάρισας) δεν είχε πρόβλημα να φορέσει τα μετάλλιά του να κυκλοφορήσει και να φωτογραφηθεί για λογαριασμό της «Ε» μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο, αφού μας είπε: «Αφιερώνω τα μετάλλια στη Λάρισα και ελπίζω να προσέξει και το άθλημα του ποδηλάτου».

Λίγο αργότερα γιόρτασε τις ευρωπαϊκές του επιτυχίες σε ένα μεζεδοπωλείο (λιτά) με τον πρόεδρο του ΠΓΣΛ Σάββα Τσοπούρογλου, τον γενικό γραμματέα Ζαφείρη Τσαλίκη και τον γενικό αρχηγό Αντώνη Κόκκαλη. Ο προπονητής Αποστόλης Τσοπούρογλου : «Οι πανηγυρισμοί ας είναι λιτοί όπως λιτά πήγαμε στην Ελβετία για τους αγώνες. Οδικώς πήγαμε, οδικώς επιστρέψαμε ενώ σιτιζόμασταν με έκπτωση 50% στο πλοίο από κουπόνια που μας έδιναν οι οδηγοί για να κάνουμε οικονομία (σ.σ. χαμόγελα). Τι να κάνουμε, έχουμε μια ομοσπονδία φτωχή και μέσα στη λιτότητα προσπαθεί να έχει επιτυχίες».

Και όμως κατάφερε να πάρει τρία μετάλλια ο αθλητής Πάνος Καραστιβής που μας έλεγε: «Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Άκουγα το όνομά μου παντού. Με λίγη προσοχή θα έπαιρνα και τέταρτο».

Για να προσθέσει ο Αποστόλης Τσοπούρογλου: «Ο Παναγιώτης έγραψε ιστορία στην ελληνική ποδηλασία καθώς έγινε ο πρώτος Ελληνας αθλητής που παίρνει τρία μετάλλια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων. Ούτε δύο δεν είχε πάρει κανένας».

Και ο αθλητής προσθέτει. «Τους ευχαριστώ όλους. Ακόμα και το ποδήλατό μου είναι συναρμολογημένο για να έχει χαμηλή τιμή. Μου το έδωσε ο Γκαλιούρης ενώ τη σέλα την πήρα από τον προπονητή μου. Αλλά τα έδωσα όλα για να φθάσω στις επιτυχίες αυτές». Θα προσθέσουμε ότι η αξία του ποδηλάτου του Λαρισαίου αθλητή ήταν 7.000 ευρώ ενώ των υπολοίπων ξεπερνούσε τις 25.000 ευρώ!

Για όσα προηγήθηκαν των ευρωπαϊκών του επιτυχιών μας είπε: «Στο πανελλήνιο παίδων δεν είχαν χάσει αγώνα ενώ στο εφήβων πήρα επίσης μετάλλια. Έχω και τη νέα χρονιά το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, το ευρωπαϊκό. Αλλά να προσθέσω ότι θα μπορώ να αγωνίζομαι και στην κατηγορία των ανδρών που τώρα απαγορεύεται. Πιστεύω ότι με λίγη τύχη θα μπορέσω να είμαι στην εθνική ομάδα για την Ολυμπιάδα του Τόκιο αλλά το 2024 στο Παρίσι δεν μου ξεφεύγει.»

Ο πρόεδρος του ΠΓΣ Λάρισας Σάββας Τσοπούρογλου έλεγε: «Ο σύλλογός μας ανέβηκε επίπεδο, ελπίζω να έχουμε και κάποια οικονομική ενίσχυση και τότε θα μπορούμε να μιλάμε και για ολυμπιακό μετάλλιο. Δεν είναι μόνο ο Καρατσιβής αλλά έχουμε και άλλους αθλητές έτοιμους για διάκριση».

Σχετικά με την επιλογή του αγωνίσματος του ποδηλάτου ο Καρατσιβής μάς είπε: «Πήγα στο άθλημα του ποδηλάτου πριν επτά χρόνια επηρεασμένος από τον πατέρα μου, αλλά την πρώτη φορά που μετείχα σε αγώνες έπεσα και ήθελα να σταματήσω. Τότε μου μετέδωσε το πείσμα του ο Σάββας (σ.σ.Τσοπούρογλου) και με απέτρεψε από το να σταματήσω. Δεν το ξεχνάω».

Και προσθέτει ότι το άθλημα του ποδηλάτου ταιριάζει στη Λάρισα λέγοντας: «Έχουμε τόσους ποδηλατόδρομους στην πόλη, δεν είναι αδικία να μην έχουμε και αγωνιστικές επιτυχίες; Πιστεύω ότι οι Λαρισαίοι θα μάθουν το αγώνισμα του ποδηλάτου και θα έρθουν σ’ αυτό πολλοί αθλητές».

Στο τέλος όλοι ευχήθηκαν στον σύλλογο νέες διακρίσεις που ο Σάββας Τσοπούρογλου έχει καθιερώσει, μαζί με το διοικητικό συμβούλιο και το προπονητικό τημ, στους τρεις καλύτερους της χώρας και με τα τρία ευρωπαϊκά μετάλλια του Καρατσιβή πλέον η Λάρισα έγραψε ιστορία στο συγκεκριμένο άθλημα σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά κα διεθνές ενώ πρόσθεσε ότι ο μόνος φόβος είναι να μην κλέψουν τον αθλητή επαγγελματικές ομάδες ποδηλάτου.

Τη νέα χρονιά ο Καρατσιβής, αφού οι ευρωπαϊκές του επιτυχίες του εξασφάλισαν την είσοδό του σε οποιοδήποτε τμήμα ΑΕΙ της χώρας χωρίς εξετάσεις, θα αφοσιωθεί περισσότερο στο αγώνισμα χωρίς άγχος παρότι θα είναι μαθητής της Γ' Λυκείου.

Του Σωτ. Κέλλα

Gallery άρθρου