Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατακτητές της κορυφής

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων Ανδρών της υδατοσφαίρισης. Η Εθνική Νεανίδων 3η στον κόσμο

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2018 19:40

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Εθνική Νέων Ανδρών, στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Τεό Λοράντος και οι παίκτες του... ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί και στην Ευρώπη! Σε έναν συγκλονιστικό

τελικό, με υψηλό σκορ, η εθνική έκανε ανατροπή μετά από μέτριο ξεκίνημα επικρατώντας με 14-12 του Μαυροβουνίου. Με «όπλο» την πιεστική άμυνα (δέχτηκε από 2 γκολ στην 2η και την 3η περίοδο) και «βροχή» από γκολ, η «γαλανόλευκη» έστειλε ηχηρό μήνυμα πως το ελληνικό πόλο ανήκει στην ελίτ. Αυτό είναι το 6ο μετάλλιο της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε μεγάλες διοργανώσεις (παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς αγώνες) μέσα στο 2018. Πρώτος σκόρερ της εθνικής, ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με 5 γκολ, ενώ ο Τζούρο Ράντοβιτς σημείωσε ισάριθμα τέρματα για το Μαυροβούνιο.
Οκτάλεπτα: 5-3, 2-5, 2-4, 3-2
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Κριβόκαπιτς, Βουτσούροβιτς, Τσέτκοβιτς 1, Ράσκοβιτς 1, Μίτροβιτς, Μάτσιτς, Μούρισιτς, Μιγιούσκοβιτς 1, Ράντοβιτς 5, Γκαρντάσεβιτς, Μάτκοβιτς 3, Φρανέτα 1, Ισγιάμοβιτς
ΕΛΛΑΔΑ: (Τεό Λοράντος): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος 1, Χαλυβόπουλος Ι., Χαλυβόπουλος Α., Αγιωργούσης, Δήμου, Σπηλιόπουλος.
*Συγχαρητήρια προς την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εθνική Νέων Ανδρών απέστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.
ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Η ΙΣΠΑΝΙΑ
Η Ισπανία συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στο πόλο, δίπλα στη «χρυσή» Ελλάδα και το «ασημένιο» Μαυροβούνιο. Στον «μικρό» τελικό, στο Μινσκ της Λευκορωσίας, οι Ισπανοί επικράτησαν με 9-8 της Κροατίας, μετά από συγκλονιστική μάχη.
Το γκολ που χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ίβηρες σημείωσε ο Κάρνε Σαναχούτζα από τα 5 μέτρα, 47’’ πριν τη λήξη.
Οι Κροάτες δεν είχαν πετύχει ούτε γκολ στο επονείδιστο 8-0 υπέρ της Ελλάδας στον ημιτελικό του Σαββάτου (1/9) και χθες απώλεσαν και το χάλκινο μετάλλιο.
Τα οκτάλεπτα (με 1η την Ισπανία): 1-2, 3-4, 2-0, 3-2
3η ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Η τρίτη δύναμη στον κόσμο για το 2018 είναι από χθες, η Εθνική Νεανίδων. Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου επικράτησαν με 7-3 της Αυστραλίας στον «μικρό» τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Βελιγράδι, και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, μόνο λίγες ώρες αφού οι Νέοι Άνδρες είχαν στεφθεί Πρωταθλητές Ευρώπης στο Μινσκ. Αυτό είναι το 7ο μετάλλιο για την ελληνική υδατοσφαίριση σε μεγάλες διοργανώσεις μέσα στο 2018.
Παρά την απογοήτευση που ένιωθαν για τον αποκλεισμό τους, στον ημιτελικό, από την Ισπανία προχθές με 13-9, οι Ελληνίδες αθλήτριες μπήκαν στην πισίνα αποφασισμένες να αναδειχτούν νικήτριες στην καταληκτική αναμέτρησή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πήραν από την αρχή τον αέρα των «καγκουρό» και ξέφυγαν με 7-2 στις αρχές της 4ης περιόδου, με τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη να έχει πετύχει τα 5 γκολ για τη «γαλανόλευκη» (από 1 η Αναστασία Λούδη και η Βασιλική Δούλη). Η Τζέιμι Όμπερμαν μείωσε σε 7-3 για την Αυστραλία που δεν είχε απαντήσεις απέναντι στις εξαιρετικές Ελληνίδες.
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 3-0, 1-1
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Δήμου): Αρχοντάκη, Φουντωτού, Νίνου Π., Λούδη 1, Κανετίδου, Γιαννοπούλου, Νίνου Ε., Μυριοκεφαλιτάκη 5, Κατσιμπρή, Δούλη Β. 1, Κοντονή , Μπιτσάκου, Γιαννακέα
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Ντούσαν Νταμιάνοβιτς): Χόθον, Όμπερμαν 1, Τόμας, Σουόντλινγκ, Μίλικεν, Άντριουζ Α. 1, Τράπλιν, Μπάλεστι, Ντέιλζιελ, Νιούελ, Κίαρνς, Άντριουζ Τσ. 1, Ουέστ.

Gallery άρθρου