Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρονάλντο, Μόντριτς και Σαλάχ φιναλίστ για κορυφαίοι της χρονιάς

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 21:54

Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής ψηφοφορίας, η FIFA ανακοίνωσε την τελική τριάδα των υποψήφιων ποδοσφαιριστών για την ανάδειξη του κορυφαίου της χρονιάς.

Ο λόγος για τους Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) και Λούκα Μόντριτς (Κροατία), οι οποίοι οδήγησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού τροπαίου στο Champions League, καθώς και τον Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος), ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στην Premier League με τη Λίβερπουλ.
Τρεις τερματοφύλακες που «έλαμψαν» στο Μουντιάλ είναι υποψήφιοι από τη FIFA για τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς. Ο λόγος για τον Βέλγο Τιμπό Κουρτουά, τον Γάλλο Ουγκό Γιορίς και τον Δανό Κάσπερ Σμάιχελ, οι οποίοι έδειξαν τα μεγάλα προσόντα τους στη διοργάνωση και βοήθησαν αποτελεσματικά τις ομάδες τους.
Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος οδήγησε τη Γαλλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία, μαζί με τον επίσης Γάλλο, Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος κατέκτησε φέτος με τη Ρεάλ Μαδρίτης το τρίτο διαδοχικό τρόπαιο του Champions League, αλλά και τον Κροάτη Ζλάτκο Ντάλιτς, ο οποίος με την εθνική ομάδα της χώρας του έφθασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποτελούν την τελική τριάδα των υποψηφίων για την ανάδειξη του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς.
Υποψήφιοι κορυφαίοι προπονητές στο ποδόσφαιρο γυναικών είναι οι Ρεϊνάλ Πεδρός (Γαλλία), Ασάκο Τακακούρα (Ιαπωνία) και Σαρίνα Βίγκμαν (Ολλανδία).
Η τριάδα των υποψήφιων γυναικών για την καλύτερη παίκτρια της χρονιάς αποτελείται από τις Άντα Χέγκερμπεργκ (Νορβηγία), Τζένιφερ Μαροζάν (Γερμανία) και Μάρτα (Βραζιλία).
Η ανακοίνωση των κορυφαίων θα γίνει από την FIFA στις 24 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.