Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυνατό τεστ για τον Ερμή Αγιάς

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ (57-89) - ΣΤ. ΠΕΡΚΟΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ»

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 22:30

Αγωνιστική δράση χθες για τους παίκτες του Ερμή Αγιάς, οι οποίοι «έσπασαν» τη μονοτονία των προπονήσεων της προετοιμασίας, δίνοντας ένα δυνατό φιλικό απέναντι στον Ηρακλή (57-89) στο κλειστό της Νεάπολης.

Ήταν το πρώτο αγωνιστικό τεστ για την ομάδα του Ερμή ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής και ως εκ τούτου είναι ακόμα πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συμπεράσματα. Άλλωστε οι «κυανόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς τον φυσικό τους ηγέτη Νέστορα Κόμματο, το κενό του οποίου ήταν κάτι περισσότερο από εμφανές. Η ουσία είναι ότι ο τεχνικός Στέφανος Πέρκος έδωσε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά της ομάδας (Τσούμας, Βρεττάς, Τσούλκας, Νταλός), ενώ παίκτες όπως οι Τσιαμπαλής, Τριανταφύλλου κ.ά. είχαν μικρότερη συμμετοχή για προληπτικούς κυρίως λόγους, εξαιτίας της μεγάλης επιβάρυνσης από την προετοιμασία.
Στο α’ ημίχρονο η ομάδα του Ερμή δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, τα πολλά λάθη στην επίθεση, τα μικρά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ δύο και τριών πόντων (είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο τρίποντο επετεύχθη στο 22’), αλλά και τα κενά στην αμυντική λειτουργία δεν επέτρεψαν στους «κυανόλευκους» να δείξουν αυτά που ήθελαν, σε αντίθεση με τον Ηρακλή (στον οποίο αγωνίζεται ένας από τους πλέον αξιόλογους Λαρισαίους μπασκετμπολίστες, ο Βασίλης Αγγελακόπουλος), που έδειξε πιο έτοιμη ομάδα (άλλωστε είναι πιο μπροστά στα φιλικά παιχνίδια) και αν μη τι άλλο επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί (μαζί με τον Ιωνικό) στη φετινή Α2 Εθνική.
Στην επανάληψη η εικόνα του Ερμή βελτιώθηκε, η ομάδα έγινε πιο εύστοχη, έβγαιναν τα ελεύθερα σουτ, υπήρξε αποτελεσματικότητα από τα 6.75 και γενικότερα -με εξαίρεση κάποιες αδυναμίες στην άμυνα- οι «κυανόλευκοι» έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ.
«Θεωρώ ότι είμαστε «φορτωμένοι» από την προετοιμασία. Σαν πρώτο φιλικό ξέραμε ότι θα είμαστε ανέτοιμοι. Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που παίζουμε παιχνίδι «5 εναντίον 5» σε όλο το γήπεδο. Παίξαμε με μία ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α1 Εθνική, μία ομάδα δυνατή, ωστόσο δώσαμε πάρα πολύ χρόνο στα νέα παιδιά. Εσκεμμένα δεν πιέσαμε παίκτες που είναι ταλαιπωρημένοι από την προπόνηση και τους δώσαμε λιγότερο χρόνο συμμετοχής για να μην τους εξαντλήσουμε. Εξάλλου στόχος μας αφενός είναι το ευρύ ροτέισον και αφετέρου να βελτιώσουμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας τις ατέλειες που παρουσιάζουμε.
Θεωρώ ότι πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς στην άμυνα και να έχουμε καλύτερες συνεργασίες στην επίθεση. Φάνηκε ότι έχουμε ατέλειες, αλλά όπως είπαμε είναι το πρώτο φιλικό και περιμέναμε να παρουσιάσουμε αδυναμίες» ήταν το σχόλιο του τεχνικού του Ερμή Αγιάς, Στέφανου Πέρκου για την εικόνα της ομάδας του στο χθεσινό πρώτο φιλικό της προετοιμασίας.
Τα δεκάλεπτα: 8-20, 16-41, 38-65, 57-89.
Για τον Ερμή Αγιάς αγωνίστηκαν οι: Μπελιάνκου 3(1), Βρεττάς, Τσιλούλης 9(1), Μηλιώνης, Νταλός 1, Τσούμας 3(1), Τσιαμπαλής 8(2), Τριανταφύλλου, Σπυρόπουλος 5, Τόζιος 9, Τζόλος 5(1), Λόλας 12, Τσούλκας 2.
Ο Ερμής Αγιάς θα δώσει το επόμενο φιλικό το προσεχές Σάββατο 8/9 στο Μουζάκι (12:00) όπου θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό Ρόδου, ομάδα της Α1 Εθνικής, ενώ το τρίτο κατά σειρά φιλικό της προετοιμασίας έχει προγραμματιστεί για τις 12 του μηνός στη Λαμία με τον τοπικό Έσπερο ομάδα Β’ Εθνικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πέμπτο δεκάλεπτο της χθεσινής φιλικής αναμέτρησης διεξήχθη στο «Παραδοσιακό», όπου η διοίκηση του Ερμή Αγιάς παρέθεσε δείπνο στην ομάδα του Ηρακλή.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Gallery άρθρου