Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιλική ήττα της ΑΕΛ από τον Ιωνικό με 1-0

Σε αγώνα που έγινε για ενίσχυση των πυροπαθών στην Ανατολική Αττική *Με λάθος στο 1΄ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 16:17

Στη δεύτερη φιλική αναμέτρηση που έδωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο η ΑΕΛ, γνώρισε την ήττα χθες από τον Ιωνικό Νίκαιας, που έδειξε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, με σκορ 1-0.

Ο αγώνας είχε ιερό σκοπό καθώς έγινε για την ενίσχυση των πυροπαθών στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής και τον παρακολούθησαν πολλοί φίλοι της νικαιώτικης ομάδας, οι οποίοι στο τέλος χειροκρότησαν την ομάδα τους.

Η ΑΕΛ αγωνίσθηκε με νέα παιδιά που προσπάθησαν φιλότιμα, όμως έδειξαν πως θέλουν ακόμη πολλή δουλειά για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Παρουσιάστηκε λοιπόν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, με πέντε παίκτες της Κ19 (Χρήστος Βαφειάδης, Κώστας Τάρτας, Θοδωρής Πλατάνας, Μάριος Φουρκιώτης και Χαρίλαος Φουρκιώτης), τρεις νεαρούς παίκτες της ανδρικής ομάδας όπως οι Γκέρντι Χοτζάλι, Βαγγέλης Νούσιος, Παναγιώτης Παϊτέρης και δύο επαγγελματίες που επίσης αγωνίζονται στη Νέων όπως οι Αλέξανδρος Χαλάτσης και Λευτέρης Μπάμης.

Μαζί με αυτούς έκαναν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους οι Θοδωρής Τριποτσέρης, Μανώλης Μπέρτος, Ακόστα που πήραν λεπτά συμμετοχής, ενώ αγωνίστηκαν οι Σάμι Φρίουι, Νέστορας Γκέκας και Μάρκο Νούνιτς.

Οι γηπεδούχοι οι οποίοι θα αγωνίζονται στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατηγορίας μπήκαν από την αρχή με ενθουσιασμό στο παιχνίδι και ευτύχησαν μόλις στο 1΄της αναμέτρησης να πετύχουν το γκολ, που έκρινε και τον αγώνα.

Μια λάθος ενέργεια στον χώρο της άμυνας όταν ο Μπέρτος έκανε γύρισμα της μπάλας προς τον Γκέκα χωρίς να δει τον αντίπαλό του, το εκμεταλλεύτηκε ο Τζορτζ Ομπούσου που πέρασε και τον γκολκίπερ της ΑΕΛ, στέλνοντας την μπάλα στο κενό τέρμα(1-0).

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που είχαν μεγάλο κίνητρο απέναντι στη λαρισινή ομάδα, η οποία βρίσκεται δύο κατηγορίες πιο πάνω στη Super League και κράτησαν μέχρι το τέλος το πολυπόθητο γκολ.

Η ΑΕΛ στο 10΄ έφτασε κοντά στο 1-1, όμως στο σουτ που επιχείρησε ο Βαγγέλης Νούσιος ο οποίος στάθηκε άτυχος, έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουρεπίνη.

Στο υπόλοιπο διάστημα δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο, με τους «βυσσινί» να προσπαθούν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης χάνοντας ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, τους «Μπλε» να αμύνονται με επιτυχία και να είναι επικίνδυνοι, στις αντεπιθέσεις.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι Αθηναίοι είχαν δύο καλές στιγμές για να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Παϊτέρης δεν το επέτρεψε, καθώς αντέδρασε σωστά. Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου έβγαλε κάποια συμπεράσματα για την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών και θα είδε μάλλον πως πολλά πρέπει να διορθωθούν.

Μπορεί να ήταν ένα φιλικό παιχνίδι, όμως η ήττα και γενικά η μέτρια εικόνα της ομάδας, σίγουρα δεν τον ικανοποίησαν και προφανώς περίμενε περισσότερα...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΙΩΝΙΚΟΣ (Κώστας Ανυφαντάκης): Κουρεπίνης, Πλατέλλας, Παντελίδης, Ντιακιτέ, Μαντζώρος, Ντάλας, Σάμιος, Δημολιός , Ομπούσου, Δημακάκος, Θέος. Έπαιξαν και οι: Κυρίτσης, Κουϊρουκίδης, Καραγιάννης, Καρυτίνος, Κοσμίδης.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Γκέκας (56′ Παϊτέρης), Μπέρτος, Τριποτσέρης, Βαφειάδης(60′ Τάρτας), Χοτζάλι, Χαλάτσης (60′ Πλατάνας), Μπάμης, Νούσιος, Φρίουι (80′ Μ. Φουρκιώτης), Ακόστα (45′ Χ. Φουρκιώτης), Νούνιτς.

*Ο Ιωνικός έχει δέκα χρόνια που απουσιάζει από τον χώρο της Α΄Εθνικής κατηγορίας και έδειξε πως έχει μια καλογυμνασμένη ομάδα, η οποία και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

*Αγώνα από τα...παλιά θύμιζε ο χθεσινός φιλικός αγώνας που έγινε υπό το φως των προβολέων και παρακολούθησε μεγάλος αριθμός φιλάθλων.

*Λαρισινό στοιχείο έχει ο προπονητής του Ιωνικού Κώστας Ανυφαντάκης, καθώς η γυναίκα του κατάγεται από το Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών.

*Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τον αγώνα θα διατεθούν στους πυροπαθείς από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Gallery άρθρου