Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιλική νίκη στη Λαμία για τον Ερμή Αγιάς

ΧΘΕΣ ΜΕ 66-64 ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΟΥ – ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΥΠΟ ΔΟΚΙΜΗ ΤΖΑΜΑΛ ΣΜΙΘ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 22:46

Την πρώτη φιλική νίκη στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πέτυχε χθες στη Λαμία ο Ερμής Αγιάς με 66-64 επί του τοπικού Εσπέρου που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική.

Ήταν το τρίτο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι για την ομάδα του Στέφανου Πέρκου μία εβδομάδα πριν την πρώτη επίσημη φετινή υποχρέωση των «κυανολεύκων» που είναι στις 19 του μηνός για τη 2η αγωνιστική της Α’ φάσης του κυπέλλου Ελλάδος (θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ΓΣ Φαρσάλων-Γέφυρα).
Η ομάδα της Αγιάς μπήκε κάπως χαλαρά στο παρκέ με αποτέλεσμα να παρουσιάσει κάποιες στιγμές ολιγωρίας στο παιχνίδι της, απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλότερης κατηγορίας, ο οποίος ωστόσο έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Η εικόνα αυτή ανάγκασε τον Στέφανο Πέρκο να ανοίξει το ροτέισον και να ρίξει στο παιχνίδι τα νέα παιδιά της ομάδας όπως οι Τσούμας, Βρεττάς, Νταλός, οι οποίοι έδωσαν σημαντική ώθηση στην άμυνα. Έτσι ο Ερμής μ’ ένα επιμέρους 20-9 στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφερε να πάει στο +9 (34-25).
Η ομάδα του Στέφανου Πέρκου διατήρησε τον ρυθμό της στο β’ ημίχρονο και μαζί το προβάδισμα στο σκορ, με τους γηπεδούχους ωστόσο να πιέζουν πάρα πολύ, φτάνοντας στο τελικό 66-64.
Τα δεκάλεπτα: 16-12, 25-34, 45-48, 64-66
Σ’ ένα ακόμα παιχνίδι ο Ερμής Αγιάς έπαιξε χωρίς τον φυσικό του ηγέτη Νέστορα Κόμματο, ενώ για προληπτικούς λόγους αγωνίστηκαν ελάχιστα οι Σπυρόπουλος και Τσιαμπαλής που έχουν κάποιες ενοχλήσεις από μικροτραυματισμούς.
Οι άνθρωποι του Ερμή Αγιάς καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να κλείσουν ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι πριν τον αγώνα του κυπέλλου. Αρχικά είχαν γίνει κάποιες επαφές με τον Άρη, αλλά δεν κατέστη δυνατό να προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι για το προσεχές Σάββατο. Τις ημέρες αυτές θα γίνουν κάποιες ενέργειες για τη διεξαγωγή αγώνα με την Καστοριά.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ Ο ΤΖΑΜΑΛ ΣΜΙΘ
Παρελθόν για την ομάδα του Ερμή Αγιάς αποτελεί ο Γιαουχένι Μπελιάνκου. Ο 23χρονος Λευκορώσος που ήταν ο πρώτος κοινοτικός για την ομάδα της Αγιάς δεν ικανοποίησε τον τεχνικό Στέφανο Πέρκο (αν και ήρθε στη Λάρισα ως πρωταθλητής Λευκορωσίας) και κατά ασυνέπεια αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών.
Ο αντικαταστάτης του Γιαουχένι Μπελιάνκου αναμένεται να είναι ο ύψους 1,97 φόργουορντ Τζαμάλ Σμιθ. Ο 26χρονος Αμερικανός, με ολλανδικό διαβατήριο ήρθε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λάρισα, ενώ χθες δοκιμάστηκε στο φιλικό παιχνίδι στη Λαμία στο οποίο αγωνίστηκε για 12 περίπου λεπτά.
Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην ιταλική Μπαρλέτα, ομάδα 4ης κατηγορίας, με την οποία είχε 23 πόντους ανά μέσο όρο σε 26 παιχνίδια, φτάνοντας στο ρεκόρ των 39 πόντων στο παιχνίδι κόντρα στη Μπάρι. Έχει αγωνιστεί επίσης σε Βέλγιο, Ολλανδία και Κίνα.
Η πρώτη εικόνα του Τζαμάλ Σμιθ είναι θετική, ωστόσο ο τεχνικός Στέφανος Πέρκος θα τον δει και τις επόμενες ημέρες πριν πάρει την οριστική απόφαση. Εάν καταστεί δυνατή η διεξαγωγή φιλικού αγώνα το προσεχές Σάββατο με την Καστοριά, θα βοηθήσει σημαντικά στο να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Gallery άρθρου